به گزارش بازار، مهدی فکور روز پنجشنبه در بازدید از میدان نفتی شهرستان الیگودرز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 15 سال مطالعه و کار میدانی در این منطقه از شهرستان الیگودرز انجام شده و چندین تیم کوهنوردی در آن حضور داشته اند. در این منطقه و نمونه برداری و آزمایش انجام شده است، تمام کارهای لازم انجام شده تا نتیجه آن ظرفیت برداشت این مزرعه در خشکی باشد.
وی با اشاره به اینکه دو نوع شیل نفتی وجود دارد، افزود: یک نوع از این شیل ها زیرزمینی است که باید تا عمق 1200 متری چاه حفر شود و با روش های بسیار گران قیمت استخراج شود و نفت استخراج شده ارزش افزوده دارد. 30 تا 40 دلار باید استخراج اقتصادی بیاورد، اما خداوند این نعمت را در زمین در این زمینه به ما داده است.
فکور با اشاره به کیفیت شیل قالی کوه نسبت به شیل آمریکا و سایر کشورهایی که دارای شیل نفتی هستند و دارای فناوری هستند، تصریح کرد: بررسی های میدانی و کارهای آزمایشگاهی با مشارکت موسسه نفت تهران، نمونه آزمایشگاهی انجام شده است. موفقیت آمیز بوده و در طول روش همچنین مشخص شد که نمونه نیمه صنعتی آن به وزن 10 کیلو به طور مداوم نفت، میعانات نفتی و گاز را حمل می کرد.
وی ادامه داد: در شهرهایی مانند اهواز برای یافتن نفت باید تا عمق 2500 متری حفاری کنیم در حالی که در این منطقه از قالیکووه الیگودرز همین نفت در زمین است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به دو روش استخراج نفت در این منطقه گفت: یکی از روش های استخراج، استخراج مواد معدنی است که باید از معادن زمینی استخراج شود و روش دیگر استخراج صنعتی است. اما محققان موسسه نفت و اکتشاف روش جدیدی را یافته اند که برای شیل نفتی ایران مناسب است و در سراسر جهان به ثبت خواهد رسید.
فکور افزود: کارخانه نیمه صنعتی به این شکل ساخته شده و با آن نفت، میعانات گازی و گاز استخراج می شود که در اقتصاد بین المللی قیمت بسیار بالایی دارد و کمک اقتصادی خوبی برای کشور خواهد بود و انتظار می رود که کشور برای خودکفایی از نفت، گاز و میعانات گازی بهره مند خواهد شد.
وی با بیان اینکه با این موفقیت بزرگ، جمهوری اسلامی برای اولین بار وارد بازار شیل نفتی می شود، تصریح کرد: اگرچه تلاش ها از 15 سال پیش آغاز شد، اما در دولت سیزدهم این اتفاق افتاد زیرا تلاش زیادی برای این امر انجام شد. کارخانه نیمه صنعتی ساخته شد که قبلا نداشتیم.
فکور با اشاره به برآورد اقتصادی این شیل ها برای کشور گفت: برای انجام محاسبات نیاز به عکس های هوایی و ماهواره ای تا عمق 300 متری گمانه زنی ها و حفر چاه است که اکنون باید دید. آی تی. که این ظرفیت چقدر عمیق است؟
وی با تاکید بر اینکه باید کیفیت نفت این منطقه برآورد شود و پس از آن تولید واقعی آغاز شود، افزود: امیدواریم تا دو یا سه ماه آینده گزارش فنی و اقتصادی از طریق موسسه نفت به ما تحویل داده شود. تهران. دانشگاه، و اقدامات عملیاتی آغاز خواهد شد.
فکور تصریح کرد: ضایعات باقی مانده از این شیل ها بسیار خالص و محترمانه طبیعت و محیط زیست است و این زباله ها را می توان در صنایع مختلف مانند سیمان استفاده کرد و یا به عنوان خاک به محل اولیه خود بازگرداند.
وی در خصوص ایجاد اشتغال از این شیل های قیری برای منطقه گفت: پیش بینی می شود حدود سه هزار نفر به صورت مستقیم، غیرمستقیم و به سه صورت مشغول به کار شوند که قطعا در اولویت نیروهای بومی منطقه خواهد بود.