در حالی که ارتش اسرائیل کنترل خود را بر شمال غزه تقویت می کند، هزاران فلسطینی به امید یافتن پناهگاهی به ترک شمال نوار غزه ادامه می دهند، جایی که زندگی در آن پس از بیش از یک ماه بمباران و محاصره غیرممکن شده است.
به گفته ارتش اسرائیل، تنها روز چهارشنبه 50 هزار فلسطینی شهر غزه را ترک کردند. سازمان ملل همچنین تعداد کل افرادی که شهر غزه را ترک کردند، 72000 نفر اعلام کرد.
پیش از این در آستانه آغاز حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به شمال نوار غزه، ارتش اسرائیل با توزیع اعلامیه هایی از غیرنظامیان خواسته بود هر چه سریعتر شمال نوار غزه را ترک کنند. حملات اسرائیل که هدف آن نابودی حماس است، پس از حمله موشکی حماس به جنوب اسرائیل در 7 اکتبر آغاز شد، حمله ای که 1400 کشته بر جای گذاشت. به گفته مقامات بهداشتی غزه، حملات تلافی جویانه اسرائیل در شمال نوار غزه جان 10500 فلسطینی را به همراه داشته است.
اسرائیل پس از شکست حماس به دنبال کنترل کامل امنیت نوار غزه است و غرب معتقد است که اداره نوار غزه باید پس از سرنگونی حماس به فلسطینی ها واگذار شود.
تاکنون تلاشهای بینالمللی تنها در زمینه ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه مؤثر بوده و در برقراری آتشبس ناکام بوده است. زیرا اسرائیل اصرار دارد که تا زمانی که حماس 240 گروگان را در حمله 7 اکتبر آزاد نکند، آتش بس را نمی پذیرد. از سوی دیگر، حماس نیز می گوید تا زمانی که غزه مورد حمله است، گروگان ها را آزاد نخواهد کرد و حملات خود را متوقف نخواهد کرد.
آخرین تحولات جنگ حماس و اسرائیل را در روز پنجشنبه 18 نوامبر 1402 برابر با 9 نوامبر 2023 از اینجا دنبال کنید.
هشت فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی در جنین کشته شدند
مقامات بهداشتی فلسطین روز پنجشنبه اعلام کردند که در حمله نظامیان اسرائیلی به شهر و اردوگاه آوارگان جنین در کرانه باختری اشغالی، هشت فلسطینی کشته و دست کم 14 نفر دیگر زخمی شدند.
ارتش اسرائیل اعلام کرده است که در حال انجام عملیات ضد تروریستی در جنین است، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.
از زمان آغاز جنگ، حداقل 173 فلسطینی در کرانه باختری کشته شده اند.
وزیر کشور انگلیس پلیس لندن را به تبعیض علیه فلسطینیان متهم کرد
سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا در اقدامی بسیار غیرعادی از رفتار پلیس انتقاد کرد و گفت که پلیس متروپولیتن لندن اقدامات قانون شکنی “طرفدار فلسطین” را نادیده می گیرد. وی معترضانی را که خواستار آتش بس در غزه هستند، «معترضان نفرت» توصیف کرد.
پیش از این دولت انگلیس از سازماندهی راهپیمایی آتی در روز شنبه انتقاد کرده بود، زیرا این روز سالگرد پایان جنگ جهانی اول است و تعطیل عمومی است. اما پس از اظهارات روز چهارشنبه، ریشی سوناک، رئیس پلیس لندن گفت که دولت از “حق اعتراض مسالمت آمیز” حمایت می کند.
اما سوئلا براورمن در مقالهای پلیس را متهم کرد که در برخورد با معترضان طرفدار فلسطین و حامیان جنبش زندگی سیاهپوستان مهم است تا با معترضان راستگرا، ملایمتر است.
براورمن گفت: «تروریست ها ارزش دارند. از سوی دیگر، اسرائیل را نازی های شرور نشان می دهند و یهودیان را تهدید به کشتن دوباره می کنند.»
وزیر کشور بریتانیا مسئول برقراری نظم و قانون و تنظیم سیاست های مهاجرت است. یکی از سیاست های سوئلا براورمن، طرح دولت برای اعزام پناهجویان غیرقانونی به رواندا بود که اکنون به حالت تعلیق درآمده است.
منتقدان وزیر کشور بریتانیا می گویند براورمن در تلاش است تا سال آینده خود را به عنوان رهبر حزب محافظه کار معرفی کند.
نماینده سازمان ملل: رویدادهای جاری در غزه مجازات دسته جمعی است
رئیس آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل (به اختصار UNRWA) در سخنرانی خود در کنفرانس پاریس که با موضوع کمک به نوار غزه در حال برگزاری است، از حملات اسرائیل انتقاد کرد.
در حساب UNRWA در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) به نقل از فیلیپ لازارینی آمده است: «قتل هزاران کودک را نمی توان خسارت جانبی تلقی کرد. [جنگ]در نظر گرفته شده اخراج یک میلیون نفر از خانه هایشان و تراکم آنها در مناطقی که فاقد زیرساخت های کافی هستند، آوارگی اجباری محسوب می شود.
لازارینی “محدودیت شدید دسترسی به غذا، آب و دارو را مجازات دسته جمعی” خواند.
وی در ادامه سخنان خود گفت: به شدت نگران سرریز درگیری ها هستم [به سایر مناطق]صبح”
مکرون خواستار تلاش برای دستیابی به “آتش بس” و در نتیجه همراهی با “سازمان های خودمختار فلسطینی” شد.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه روز پنجشنبه در مراسم افتتاحیه کنفرانس بشردوستانه غزه در پاریس خواستار «تلاش برای آتشبس» میان اسرائیل و حماس شد.
مکرون در سخنرانی خود در پاریس گفت: ما باید برای محافظت از غیرنظامیان بسیار فوری عمل کنیم. برای انجام این کار، ما به یک مکث بشردوستانه بسیار فوری نیاز داریم و باید برای دستیابی به آتش بس تلاش کنیم. غیرنظامیان باید محافظت شوند، این امری ضروری و غیرقابل مذاکره است.
متحدان اسرائیل تاکنون از درخواست آتشبس اجتناب کردهاند و در عوض خواستار «وقفههای بشردوستانه» در ارسال کمکها به نوار غزه شدهاند.
فرانسه روز پنجشنبه میزبان یک کنفرانس بین المللی بشردوستانه در غزه با هدف کمک به غیرنظامیان خواهد بود، اگرچه انتظارات برای پیشرفت کم است.
مکرون در سخنرانی خود، تشکیلات خودگردان فلسطین را «تنها مرجع قانونی» خواند که «نماینده فلسطینی ها و آرمان آنهاست». رئیس جمهور فرانسه از تشکیلات خودگردان فلسطین خواست که «مسئول» باشند و با جامعه بین المللی علیه تروریسم همکاری کنند.
مکرون گفت: تشکیلات خودگردان فلسطین مسئولیت بزرگی در قبال سه اصل همکاری با جامعه بین المللی و یافتن راه حلی برای مبارزه روشن با تروریسم در موضوعات انسانی و سیاسی دارد.
رئیس جمهور فرانسه ادامه داد: می دانم که می توانم روی شما حساب کنم.
یک افسر ارتش اسرائیل وجود بحران انسانی در غزه را تکذیب کرد!
در حالی که اسرائیل مشغول کشتار مردم در غزه است، یک مقام نظامی اسرائیل روز پنجشنبه وجود هرگونه بحران انسانی در نوار غزه را رد کرد.
وی در عین حال اذعان داشت که این سرزمین فلسطینی در بحبوحه جنگ با چالش های زیادی مواجه است.
سرهنگ موشه تترو، رئیس “ستاد هماهنگی دولت اسرائیل در سرزمین های فلسطین” که تحت نظارت وزارت دفاع اسرائیل است، گفت: می دانیم که وضعیت غیرنظامیان در نوار غزه آسان نیست. اما می توانم بگویم که هیچ بحران انسانی در نوار غزه وجود ندارد!»
سرهنگ تترو تصریح کرد که ارتش اسرائیل در حال تسهیل انتقال کمک ها به غزه در مناطقی مانند «آب، غذا، تجهیزات پزشکی و کمک های بشردوستانه برای اردوگاه ها» است.
افزایش تعداد کشته شدگان در کرانه باختری
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که روز پنجشنبه دو فلسطینی دیگر در اثر تیراندازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری کشته شدند. به این ترتیب تعداد کل کشته شدگان در این سرزمین های اشغالی از 16 مهر به 165 نفر رسید.
در بیانیه ای که در این رابطه منتشر شد، یک مرد 51 ساله در شهر بیت فجار در جنوب بیت لحم به ضرب گلوله کشته شد و یک مرد 30 ساله دیگر در شهر دورا در جنوب الخلیل کشته شد.
در بحبوحه حملات اسرائیل به نوار غزه، تنش ها در کرانه باختری نیز افزایش یافته است. بر اساس آمار اعلام شده از سوی فلسطینی ها، از هفتم اکتبر تاکنون دست کم 165 فلسطینی توسط ارتش رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی کشته و بیش از 2280 فلسطینی بازداشت شده اند.
نیروی هوایی اسرائیل طی شبانه روز گذشته صدها نقطه در غزه را مورد حمله قرار داد.
در حالی که اسرائیل به بمباران خود در نوار غزه ادامه می دهد، نیروی هوایی اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد که صدها سایت متعلق به حماس را در طول شبانه روز گذشته هدف قرار داده است.
نیروی هوایی اسرائیل ویدئویی از این حملات هوایی را در کانال X (توئیتر سابق) به اشتراک گذاشت.
حماس می گوید اسرائیل عمدا غیرنظامیان را هدف قرار داده است.
اسرائیل این موضوع را رد میکند و میگوید که تنها به مناطقی که شبهنظامیان حماس، تسلیحات یا زیرساختها در آن مستقر هستند، حمله کرده است. در عین حال، اسرائیل مدعی است که حماس در نزدیکی یا حتی داخل ساختمان های غیرنظامی مانند بیمارستان ها پنهان می شود تا مرگ افراد بی گناه را به حداکثر برساند.
دو اسرائیلی بر اثر تیراندازی در کرانه باختری زخمی شدند
رسانه های اسرائیلی روز پنجشنبه گزارش دادند که دو اسرائیلی پنجشنبه شب هنگام رانندگی در شمال کرانه باختری مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و زخمی شدند. به گزارش این رسانه ها، نوزادی که در صندلی عقب خودرویش بود آسیبی ندیده است.
این دومین تیراندازی به یک خودروی اسرائیلی در کرانه باختری در هفته گذشته است. در 2 نوامبر، یک مرد اسرائیلی بر اثر اصابت گلوله به خودروی وی و متعاقباً تصادف و واژگونی جان خود را از دست داد.
مذاکرات “پیچیده” با اسرائیل برای ایجاد یک مکث بشردوستانه در جریان است
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دو مقام مصری، یک مقام سازمان ملل و یک دیپلمات غربی گفته است که مذاکرات برای دستیابی به توقف سه روزه بشردوستانه در غزه در ازای آزادی حدود 12 گروگان در دست حماس در جریان است. به گفته این مقامات ناشناس، این کار با وساطت قطر، مصر و آمریکا انجام می شود.
یک مقام مصری خاطرنشان کرد که جزئیات این توافق احتمالی این هفته در قاهره با رئیس سازمان سیا آمریکا و یک هیئت اسرائیلی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این مقام گفت که میانجی ها در حال حاضر در حال نهایی کردن پیش نویس توافق هستند.
یک مقام ارشد آمریکایی همچنین اعلام کرد که دولت بایدن مهلت خاصی برای توقف عملیات نظامی اسرائیل پیشنهاد نکرده است، اما پیشنهاد کرده است که اسرائیل مدت توقف حملات را متناسب با تعداد افرادی که باید آزاد شوند، تعیین کند. از حماس…
به گفته این مسئول، اگر بر سر تعداد روزهای این مکث بشردوستانه و تعداد گروگان هایی که آزاد می شوند توافق شود و همه چیز خوب پیش برود، می توان از همین مکانیسم برای مکث ها و آزادی های بیشتر استفاده کرد.
به گفته این مقامات، بر اساس متن پیشنهادی توافق آتش بس، حماس باید ده ها گروگان غیرنظامی را که اکثر آنها پاسپورت خارجی دارند، آزاد کند و فهرست کامل گروگان ها را در اختیار میانجی ها قرار دهد. کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز اجازه ملاقات با گروگان ها را خواهد داشت.
گلوله باران اطراف بیمارستان شفا از سر گرفته شد
یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه از غزه گزارش داد که گلوله باران بیمارستان شفا توسط نیروی هوایی اسرائیل چهارشنبه شب از سر گرفته شد و صبح پنجشنبه نیز ادامه یافت.
سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که دومین محموله پزشکی بعد از ظهر چهارشنبه وارد بیمارستان شفا شده است.
در همین حال پیتر لرنر سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در گفتگو با یورونیوز اظهار داشت: آنها (حماس) از بیمارستان های خاصی مانند بیمارستان شفا یا بیمارستان قطر در شمال غزه برای انجام حملات، پایگاه های عملیاتی، مراکز فرماندهی و کنترل استفاده کرده اند.
“کنفرانس بشردوستانه” بدون حضور نماینده اسرائیل برگزار می شود
فرانسه روز پنجشنبه به ابتکار امانوئل مکرون، رئیس جمهور این کشور میزبان «کنفرانس بشردوستانه» خواهد بود.
هدف از برگزاری این کنفرانس تلاش برای ارسال کمک های بشردوستانه به نوار غزه است، منطقه ای که دسترسی به آن همزمان با بمباران بی وقفه اسرائیل تقریبا غیرممکن شده است.
به گفته ریاست جمهوری فرانسه، علیرغم مشارکت تشکیلات خودگردان، اسرائیل در این کنفرانس که در کاخ الیزه برگزار می شود، نماینده ای نخواهد داشت. البته مکرون قول داده است که پس از برگزاری این کنفرانس نتایج آن را با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در میان بگذارد. رئیس جمهور فرانسه اشاره کرد که پیش از برگزاری این دیدار با نخست وزیر اسرائیل گفت و گو داشته است.
در این کنفرانس نمایندگانی از کشورهای عربی و غربی و سازمان ملل حضور دارند.