به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم در ادامه دیدارهای خود با فعالان گروه ها و احزاب سیاسی، روز دوشنبه (24 آبان) با اعضای این شورا دیدار و گفت و گو کرد. شورای مرکزی حزب موسوم به ایرانیان.
روحانی در این دیدار، ناامیدی را عامل ناکارآمدی یا انفعال احزاب قدیمی دانست و گفت: ناامیدی احزابی که در گذشته تجربه و فعالیت خوبی داشتند، سرمایه آنها را بی اثر می کند. احزابی هم هستند که امید دارند اما امیدشان به حدی نیست که بتوانند در صحنه حضور داشته باشند و منتظر بوده اند که دیگران بیایند و امید و شرایطی برای فعال شدنشان ایجاد کنند. البته، هر امیدی زمانی دارد، نمیتوان سالها بدون نتیجه ماندن صبر کرد. این امید باید ما را در زمان مناسب به نقطه مورد انتظار برساند. امید باید به افقی که ما می توانیم ببینیم هدایت شود، نه افقی دور که دیده نمی شود.
واکنش روزنامه اصولگرا به گمانه زنی ها درباره کاندیداتوری حسن روحانی و حسن خمینی در انتخابات خبرگان
مخالفت سران با مشارکت ستاد امر به معروف در امور اجرایی/پرونده اعتراض حیا و توطئه سازندگی علیه دولت چه بود؟
رئیس دولت یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه بزرگترین فاجعه ای که در حال رخ دادن است، تهدید سرمایه انسانی ماست، افزود: احزاب و گروه ها می توانند در مقابل این هجمه بزرگ سرمایه انسانی ایستادگی کرده و از گسترش ناامیدی جلوگیری کنند. این سرمایه انسانی باید در مسیر توسعه باشد. یکی از افتخارات ما بعد از انقلاب به تایید آمارها، توسعه سرمایه انسانی در حوزه آموزش، امید به آینده و سلامت است.
وی بیان کرد: آمارهای رسمی نشان می دهد که در دولت یازدهم و دوازدهم این سرمایه گذاری در آموزش و پرورش به ویژه در آموزش عالی و دانشگاه ها توسعه و افتتاح شد. ما دانشجوی ستاره نداشتیم، فاجعه بورسیه را افشا کردیم، داستان تکان دهنده ای که عده ای آن را دوست نداشتند. البته الان از مسیر وسیع تری و مسیر دیگری وارد می شوند و خیلی ها با اتوبوس وارد دانشگاه می شوند و عده ای هم با اتوبوس خارج می شوند. علاوه بر مهاجرت دسته جمعی نخبگان، می بینید دانشگاه های ما چه شرایطی دارند؟ چند تن از اساتید برجسته علوم پزشکی به من گفتند که در سال های آینده دیگر متخصص در رشته های مختلف نخواهیم داشت. واردات متخصص از خارج و یا اعزام بیماران به خارج از کشور ضروری است. فاجعه بزرگی در حال وقوع است. اما سرنوشت دانشگاه، معلمان و دانشجویان چه خواهد شد؟ تنها به دلیل خشن بودن شعار با دانش آموز به سخت ترین حالت رفتار می شود.
روحانی به برگزاری مراسم 16 آذر در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور قبل از دولت یازدهم سال ها برای شروع سال تحصیلی که دیرتر شروع شد به دانشگاه نمی رفت. مراسم 16 آذر سال ها برگزار نمی شد. سال اولی که می خواستیم جشن بگیریم، عده ای به من تذکر دادند که این خطرناک است، گفتم چه خطری دارد، مسئولان بروند و در مراسم 16 آذر سخنرانی کنند. در آن سال ها من خودم در مراسم ۱۶ شانس در دانشگاه ها شرکت می کردم. بسیاری از شخصیت های سیاسی هم رفتند و 16 آذر رونق گرفت. آزادی دانشجو، معلم و روشنفکر برای ما یک اصل بود.
وی با بیان اینکه یکی از کارهای نادر دولت یازدهم بحث اصلاح نظام سلامت بود، تصریح کرد: برای اولین بار همه مردم ایران به صورت رایگان بیمه سلامت گرفتند. در این مدت 90 هزار تخت بیمارستانی به 136 هزار تخت رسید و نیمی از 90 هزار تخت به طور کامل بازسازی شد. علاوه بر این، تخت های ICU 2.5 برابر افزایش یافت. اگر این اقدامات انجام نمی شد، در دوران کرونا دچار فروپاشی سیستم درمانی می شدیم. اینکه در دوران بحران کرونا توانستیم بهتر از کشورهای اروپایی عمل کنیم و هیچ وقت یک بیمار کرونایی به دلیل کمبود تخت از خدمات بیمارستانی محروم نشد، ناشی از اقدامات دولت در حوزه سلامت بود.
رئیس دولت یازدهم و دوازدهم با تاکید بر اینکه سرمایه انسانی ابزار لازم برای توسعه است، افزود: اگر در بحث اینترنت و پهنای باند تغییراتی ایجاد نمیکردیم در دوران کرونا نمیتوانستیم کشور را اداره کنیم. “. بدون توسعه زیرساخت اینترنت و سهولت دسترسی، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان چگونه می توانند فعال شوند و چگونه می توانیم تعامل گسترده ای با دنیا داشته باشیم؟
روحانی در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع جوانگرایی اشاره کرد و گفت: من کاملا با جوانگرایی موافقم و به همه وزرای دولت اعلام کرده ام که از برخی جوانان و بانوان به عنوان مشاور و معاون خود استفاده کنند. البته نه جوانگرایی افراطی و حذف افراد مجرب را قبول دارم و نه مردسالاری و بی اعتنایی به نشاط و نیرو و انگیزه جوانان را. ما تجربه درخشان اول انقلاب را داریم که بزرگان سه نسل مانند آیت الله طالقانی و مهندس بازرگان در کنار مردان میانسالی چون منتظری، مطهری و بهشتی و جوانترهایی چون خامنه ای و هاشمی حکومت کردند. کشور.
وی با تاکید بر اینکه اگر نشاط جوانان با تجربه میانسالی همراه شود، این می تواند کشور را به سمت توسعه سوق دهد، گفت: می گویند باید کشور را به جوانان حزب اللهی بسپاریم، حالا با هر تعبیری از جوانی و حزب اللهی. . . چند میلیون وجود دارد؟ پس دیگران باید چه کار کنند؟ آیا همه امکانات و مسئولیت ها را به آن چند میلیون نفر بدهیم، بقیه از کشور بروند یا بیکار بمانند؟ افرادی هستند که شاید به عنوان جوانان حزب اللهی تعریف نشوند، اما مذهبی هستند، به کشور خدمت می کنند و فداکاری می کنند. با این رفتار کشور در خطر است. انفعال، کناره گیری و خودکشی از ترس مرگ ما را به جایی نمی رساند.
روحانی با تاکید بر اینکه کشور متعلق به افراد محدود نیست افزود: اقلیتی آمده اند و همه مواضع را با شعار گرفته اند. مملکت متعلق به آنهاست؟ کشور متعلق به همه ماست نه گروه، جناح و حزب خاصی. ایران متعلق به همه ایرانیان است. شیعه، سنی، ارمنی، یهودی، زرتشتی و غیره. شاید برخی حتی قانون اساسی را قبول نداشته باشند، اما باید بتوانند در کشور زندگی کنند. ما باید برای همه مردم امرار معاش کنیم. آنها نمی توانند زندگی کنند زیرا علیه ما هستند. همه باید حقوق شهروندی داشته باشند.
رئیس دولت یازدهم و دوازدهم با اشاره به خطر شکاف های عمیق اجتماعی برای کشور گفت: به جایی رسیده ایم که درباره موضوعی به روشنی غزه یکسان صحبت نمی کنیم. در این حادثه سخت و جدی برای اولین بار شاهد شکاف بین مردم ایران هستیم. این یک مشکل بی سابقه است و این شکاف و نگاه اجتماعی و فرهنگی نسبت به منطقه و جهان بسیار خطرناک است. ما می بینیم که مردم در اروپا و ایالات متحده تظاهرات بسیار بزرگی را ترتیب دادند، که ممکن است به ندرت چنین جمعیتی به خیابان ها بیایند و برای مظلومان آواز بخوانند، حتی اگر دولت های آنها از ظالمان حمایت می کنند. در دنیای شرق مردم حتی بیرون نمی روند و انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است. ما میتوانیم ببینیم که جهان اسلام و جهان عرب چگونه هستند. اما در داخل چرا اینقدر از خود فاصله می گیریم و چرا در مورد چیزی به توافق نمی رسیم؟ این یک علامت هشدار برای ما است.
روحانی تصریح کرد: بین جنگ و صلح فاصله زیادی نیست. ما الان در وضعیت جنگی نیستیم اما از جنگ هم دور نیستیم. یک اشتباه، یک تصمیم اشتباه یا یک اقدام نادرست می تواند شعله های جنگ را به سمت ما بکشاند. هنگامی که آتش جنگ روشن می شود، خاموش کردن آن بسیار دشوار و گاهی غیرممکن است.
وی در ادامه بیان کرد: در دولت دوازدهم در مقطعی تصمیم مهمی گرفتم که بار آن بر دوش من افتاد. ما قبلاً تصمیم گرفته بودیم که اگر آمریکا از برجام خارج شود، ما نیز از برجام خارج خواهیم شد. این تصمیم قبلی ما بود. پوتین در جلسه ای به من توضیح داد که به ترامپ گفته شده که اگر آمریکا از برجام خارج شود، ایران نیز فورا از برجام خارج خواهد شد. خب، اگر از برجام خارج میشدیم، همه تقصیرها متوجه ایران میشد و هیچکس نمیگوید این ترامپ بود یا ما شروع کننده آن بودیم. ترامپ از برجام خارج شد، اما برجام ناپدید نشد، تنها یک عضو از برجام خارج شد. طرف ما شش کشور بود که پنج کشور شد. اما اگر بخواهیم از برجام خارج شویم، برجام لغو میشود و تمام قطعنامههای شورای امنیت بلافاصله بازگردانده میشود. پوتین به من گفت که از هوش او شگفت زده شده است. شما نگفتید که ما از برجام خارج می شویم یا می مانیم. گفتی چند هفته بهش فرصت میدیم این حرف برای آمریکایی ها خیلی سنگین بود و باور نمی کردند همه نقشه هایشان تغییر کند. اگر فوراً از برجام خارج شویم چه بلایی سر کشور می آید؟ فرض کنید کاندیدای دیگری در سال 2016 انتخاب می شد، آنها اعلام می کردند که ما از برجام خارج می شویم.
روحانی افزود: گفتم به پنج کشور باقی مانده چند هفته فرصت می دهیم. در هفته دوم آقای مکرون با من تماس گرفت و به من گفت که به نمایندگی از 28 کشور اتحادیه اروپا از شما می خواهیم این هفته ها را تمدید کنید تا به نتیجه برسیم. سرانجام اروپا مجبور شد طرحی 11 ماده ای ارائه دهد که البته عملی نشد اما تا آخر در مقابل ترامپ مقاومت سیاسی کرد. رهبران اروپایی به من گفتند که این اولین بار در تاریخ آمریکا و اروپا است که رئیس جمهور آمریکا تصمیمی می گیرد و همه ما علیه آن متحد هستیم. به هر حال این توافق فراز و نشیب های زیادی داشت، اما حفظ شد، هرچند نیمه کاره بود. همان برجام نیمه عمر تحریم تسلیحاتی سازمان ملل را در سال 2020 و تحریم موشکی ایران را در سال جاری لغو کرد. در مارس 2019، اگر مصوبه مجلس مانع از کار نمی شد، فعال شدن برجام کاملاً امکان پذیر بود.
رئیس دولت یازدهم و دوازدهم گفت: در کرونا اگر آن دولت نبود، معلوم نبود چه بلایی سر مردم می آمد. با چه مشکلاتی همه را با معرفی واکسن موافقت کردند. ابتدا عده ای می گفتند به خودمان واکسن تزریق نکنیم، برخی دیگر می گفتند ما در حال تولید واکسن هستیم و می خواهیم به دنیا صادر کنیم. این واکسن را که آقایان در داخل گفتند ما تولید می کنیم و 50 میلیون دوز می دهیم، تا آخر دوره ما چند میلیون دوز بیشتر نمی توانستند بدهند. این واکسن در اواخر ژوئن 1400 تهیه شد، اما ما واکسن اسپوتنیک را در فوریه 2019 معرفی کردیم و بلافاصله 500 هزار دوز به کادر درمانی که اولویت ما بودند تزریق شد.
در این جلسه اعضای شورای مرکزی حزب ندای ایران گزارشی از فعالیت های خود ارائه و دیدگاه های خود را در خصوص شرایط سیاسی و برنامه ریزی انتخابات بیان کردند.
۲۷۲۷