افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 2 November , 2024
1

مرمت “جوی هورهور”; رها شده در دل تاریخ – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 123302
مرمت “جوی هورهور”;  رها شده در دل تاریخ – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

خبرگزاری بیشتر – گروه استان ها – نیره شفیعی پور: خیابانی روبروی کوچه مسجد جامع کبیر یزد است که در ابتدای آن برج ساعت نصب شده است، خیابانی به نام حضرت مهدی.آه) تزئین شده، در وسط این خیابان گورستانی وجود دارد که تا نیم قرن پیش محل دفن مردگان یزدی اعم از مسلمانان، زرتشتیان و […]

خبرگزاری بیشتر – گروه استان ها – نیره شفیعی پور: خیابانی روبروی کوچه مسجد جامع کبیر یزد است که در ابتدای آن برج ساعت نصب شده است، خیابانی به نام حضرت مهدی.آه) تزئین شده، در وسط این خیابان گورستانی وجود دارد که تا نیم قرن پیش محل دفن مردگان یزدی اعم از مسلمانان، زرتشتیان و کلیمی ها بوده است.

از کتیبه ها و سنگ قبرهای این مقبره مشخص می شود که این گورستان محل دفن مشاهیر و بزرگان شهر بوده است، زیرا در این کتیبه ها نام و نام خانوادگی کمی وجود دارد که هیچ کس نمی داند.

در این بقعه که مربوط به دوره زندیه و مربوط به قرن دوازدهم هجری است، بسیاری از عارفان، علما و بزرگان دوران صفویه و قاجاریه مدفون هستند.

علما و مجتهدانی که در جو هستند. هر یک آنها استراحت کرده اند

از جمله افراد برجسته ای که در این بقعه تاریخی و باستانی مدفون هستند، می توان به آیت الله فرساد، استاد امام خمینی (ره)، جعفر کرباسی یزدی معروف به آخوند کرباسی، فاطمه کربلایی، همسر اشرف آهنگر اشاره کرد که نامش در مفاتیح آمده است. از اصرار او در خواندن زیارت عاشورا. عزیز بیا محمد عبدالله نامدار یزدی از رزمنده کوچک یزدی و بسیاری از مشاهیر دیگر یاد کرده است.

مرمت از

این قبرستان که سال ها متروکه بود به دلیل وجود قناتی است که با 60 پله به قبرستان منتهی می شود. هر یک معروف شده و معنی آن «رود خروشان» است.

ملا عبدالکریم فلز مس از شاگردان میرزای شیرازی و نماینده مردم یزد در دوره اول مجلس شورای ملی، قنبر کاشی ساز بنیانگذار صنعت کاشی صنعتی در میبد، محمدکاظم ملک افضلی اردکانی نماینده تام. اختیاری امام جماعت میناب، حاج خلیفه علی رهبر، بنیانگذار پخت سنتی در یزد و بسیاری دیگر از مشاهیر جوی. هر یک آنها استراحت کرده اند

اما یکی از معروف ترین مقبره ها مربوط به فاطمه کربلایی همسر اشرف آهنگر است که بر اثر وحی زیارتگاه و مقدس شده است.

مرمت از

فاطمه کربلایی بانوی مؤمن یزدی است که در خواندن زیارت عاشورا مداومت داشت و می گویند در شب اول قبرش سه بار امام حسین (علیه السلام) او را زیارت کرد و به دستور امام حسین (علیه السلام) عذاب او را برطرف کرد. از همه مردم آن شب در این گورستان. و این یک روایت در کتاب مفاتیح است عزیز در فواید استقامت در زیارت عاشورا آمده است. این گورستان مدت ها بود که به فراموشی سپرده شده بود و به محلی امن برای معتادان، اراذل و اوباش تبدیل شده بود، حتی در مقطعی شهرداری شروع به مرمت آن کرد، اما جز برداشتن کتیبه ها و ایجاد مزاحمت در قبور خانواده کاری انجام نشد.

این گورستان مدت‌هاست که به فراموشی سپرده شده بود و به مکانی امن برای معتادان، اراذل و اوباش تبدیل شده بود، حتی در مقطعی شهرداری اقداماتی را برای مرمت آن آغاز کرد، اما کاری جز برداشتن کتیبه‌ها و برهم زدن قبور خانوادگی انجام نشد.

شهرداری منطقه تاریخی یزد مدتی است کار خود را آغاز کرده و مرمت این قبرستان و بازدید دانشگاهیان، مسئولان پژوهشگاه ها، اساتید دانشگاه و تاریخ نگاران را با جدیت بیشتری ادامه خواهد داد. و فعالان میراث فرهنگی به روند مرمت این مکان نشان می دهد که مرمت جدی است. این قبرستان متروک است.

بافت تاریخی شهردار یزد درباره این گورستان. خبرنگار بیشتر گفت: جوی هر یک سال‌ها متروک و مورد بی توجهی قرار گرفته بود، هرچند می‌توانست یکی از مکان‌های مقدس شهر یزد باشد.

علیرضا نقوی اظهار داشت: پس از طرح موضوع مرمت این گورستان باستانی، استاندار یزد، شورای شهر و شهرداری یزد و اداره کل میراث فرهنگی استان حمایت خود را از این موضوع اعلام کردند و سپس آن را اعلام کردند. ، مرمت هر یک در سه مرحله آغاز شد.

مرمت از

وی گفت: این فضا پس از بازسازی به فضای عمومی، فرهنگی و تفریحی تبدیل می شود و عموم مردم می توانند از آن استفاده کنند.

جو هر یک; حلقه تکمیلی گردشگری مذهبی یزد

نقوی با اشاره به اهمیت این بقعه و برشمردن علما، اندیشمندان و بزرگانی که در آن مدفون هستند، افزود: هر یک حلقه تکمیلی گردشگری مذهبی یزد است و یزد را به شبکه بقعه های تاریخی کشور متصل می کند.

وی با اشاره به تشکیل مثلث گردشگری بین یزد، فارس و اصفهان، گفت: در محوطه آرامگاه ها نیز جو حائز اهمیت است. هر یک یزد و تخت فولاد اصفهان می توانند مرکز گردشگری مذهبی باشند و در این راستا قراردادهای همکاری بین این دو بقعه بزرگ و تاریخی منعقد شده است.

مرمت از

نقوی با اشاره به اینکه این قبرستان ممکن است سرزمین مقدسی باشد، افزود: متاسفانه این جنبه از فضا هر یک به حال خود رها شده است، اما تلاش ما بر این است که علاوه بر بهسازی و بازسازی کالبدی، محتوایی برای ارائه این مکان ارزشمند تاریخی، مذهبی و فرهنگی تولید کنیم.

زندگی نامه علما و مشاهیر مدفون در جو. هر یک جمع آوری می شود

شهردار منطقه بافت تاریخی یزد تصریح کرد: زندگینامه علما، اندیشمندان، عارفان و مشاهیر مدفون در این بقعه باستانی را تهیه و تنظیم و در قالب کتاب، جزوه یا فیلم با همکاری حوزه علمیه و اساتید حوزه علمیه منتشر کنید. دانشگاه یزد. یکی از این اقدامات است و تلاش می کنیم این کتاب یا محتوای تولید شده در مراسم افتتاحیه پروژه مرمت مجموعه را رونمایی کنیم.

وجود مقبره بیش از 100 نفر از علما، مجتهدان، اندیشمندان، عارفان، مشاهیر و بزرگان در شادی هر یک می تواند این مجموعه را به یک فضای فرهنگی و گردشگری منحصر به فرد تبدیل کند.

مرمت از

استاندار یزد نیز درباره این گورستان تاریخی به مهر گفت: شادی هر یک از آنجایی که این قبرستان تاریخی، مذهبی و معنوی است و مجتهدان زیادی در آن دفن شده‌اند، این قبرستان به سبک ورق فولاد اصفهان است. جو هر یک از آنجایی که این قبرستان تاریخی، مذهبی و معنوی است و مجتهدان زیادی در آن دفن شده‌اند، این قبرستان به سبک ورق فولاد اصفهان است.

مهران فاطمی تاکید کرد: شادی هر یک می تواند به مرکز فرهنگی و محور گردشگری مذهبی و معنوی و محل مراجعه و زیارت مردم تبدیل شود.

وی یادآور شد: متأسفانه اکنون این قبرستان وضعیت خوبی ندارد، شهرداری قبل از این هزینه زیادی کرده است اما این طرح متوقف شده و نیاز به ساماندهی دارد.

فاطمی تصریح کرد: ظاهر قبلی این بقعه به هیچ وجه زیبنده یزد به عنوان شهری مذهبی و بزرگان و علمایی که در این بقعه مدفون هستند نیست و باید سریع ساماندهی شود.

مرمت از

وی افزود: بقعه ها تخریب شد و شهرداری باید سریعا وضعیت عمومی قبرستان را ساماندهی کند و این مجموعه تبدیل به یک مجموعه فرهنگی و مذهبی و مکانی شود که مردم بتوانند به آن مراجعه کنند.

تبدیل اتمسفر هر یک تا 3 سال آینده یزد به فرهنگسرا تبدیل می شود

استاندار یزد یادآور شد: در تلاش هستیم تا اعتبارات لازم را برای این مجموعه در نظر بگیریم تا در دو سه سال آینده به خوبی ساماندهی شود و به قطب فرهنگی یزد تبدیل شود.

اگر این بار شهرداری یزد بتواند کار سازمانی را تا انتها پیش ببرد، شهر جهانی یزد به عنوان اولین شهر خشتی جهان می تواند از بزرگترین مجموعه فرهنگی مذهبی و تاریخی کشور برخوردار شود، مجموعه ای که پر از رازهای نهفته در تاریخ است. .

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=123302

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.