افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
3

در چهار دیدار قبلی رئیسی و رئیس جمهور تاجیکستان چه گذشت؟

  • کد خبر : 122530
در چهار دیدار قبلی رئیسی و رئیس جمهور تاجیکستان چه گذشت؟

رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان، امروز (چهارشنبه 26 آبان 1402) در سفری یک روزه عازم دوشنبه می شود. این دومین سفر سید ابراهیم رئیسی به تاجیکستان است. به گزارش ایسنا، اولین سفر رسمی رئیس دولت سیزدهم به یک کشور خارجی، سفر یک هزار و 400 نفر […]

رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان، امروز (چهارشنبه 26 آبان 1402) در سفری یک روزه عازم دوشنبه می شود. این دومین سفر سید ابراهیم رئیسی به تاجیکستان است.

به گزارش ایسنا، اولین سفر رسمی رئیس دولت سیزدهم به یک کشور خارجی، سفر یک هزار و 400 نفر از سران به تاجیکستان در 25 شهریور بود. در آن زمان رئیس قوه مجریه برای شرکت در بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به تاجیکستان سفر کرد. سفری که در ابتدا با الحاق ایران به سازمان شانگهای موافقت شد.

در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، از 25 تا 27 شهریور ساعت 14، علاوه بر شرکت و سخنرانی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای، با شوکت رئیس جمهور ازبکستان. میرزایف، نخست وزیر وقت پاکستان، عمران خان، و الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، کاسم توکایف، رئیس جمهور قزاقستان، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، قربانقلی بردی محمداف، رئیس جمهور ترکمنستان، و کهیر رسول زاده، نخست وزیر. وزیر تاجیکستان دیدار و گفتگو کرد.

وی همچنین در این سفر از دانشگاه ملی این کشور بازدید و از نمایشگاه دستاوردهای علمی این دانشگاه بازدید کرد. در این بازدید، دکترای افتخاری از دانشگاه ملی تاجیکستان به رئیسی وی به عنوان عضو افتخاری هیئت علمی این دانشگاه اعطا شد. دیدار با ایرانیان مقیم تاجیکستان و تاکید بر حمایت از بازرگانان ایرانی خارج از کشور، حضور در اجلاس مردم کولاب و زیارت مرقد میر سید علی حمدانی از دیگر برنامه های رئیس جمهور در این سفر بود.

اعطای دکترای افتخاری دانشگاه تاجیکستان به رئیسی در سفر به دوشنبه

در طول این سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران و امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند آنها با اشاره به مذهب، فرهنگ و زبان مشترک دو ملت ابراز امیدواری کردند که با تلاش مسئولان دو کشور فصل جدیدی از شکوفایی روابط و همکاری‌های ایران و تاجیکستان در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی..

رئیسی در این دیدار با تاکید بر اینکه دو کشور از ظرفیت های کافی برای گسترش روابط و همکاری های دوجانبه برخوردار هستند، گفت: تعمیق و تقویت روابط و تعاملات دوجانبه زمینه ساز ارتقای سطح همکاری های منطقه ای دو کشور خواهد بود. .

رئیس جمهور تاجیکستان با اشاره به “سابقه همکاری ها و پروژه های مشترک انجام شده توسط متخصصان ایرانی در تاجیکستان”، تصریح کرد: دوستی و محبتی که بین مردم و دولت دو کشور وجود دارد، زمینه بسیار خوبی برای بهبود وضعیت است. سطح همکاری.” و روابط دو کشور».

در پایان این دیدار و گفت‌وگوهای مقامات ایران و تاجیکستان در این سفر، طرفین هشت سند همکاری شامل 6 تفاهم‌نامه همکاری، یک موافقت‌نامه و یک پروتکل فنی همکاری گمرکی را امضا کردند. همچنین روسای جمهور دو کشور بیانیه رسمی مشترکی صادر کردند و هدف گذاری تجارت 500 میلیون دلاری ایران و تاجیکستان موافقت کرد.

در چهار دیدار قبلی رئیسی و رئیس جمهور تاجیکستان چه گذشت؟

رئیسی و “اما علی رحمان” رئیس جمهور تاجیکستان در مراسم امضای اسناد همکاری در “دوشنبه”

رئیسی در نشست خبری مشترک روسای جمهور ایران و تاجیکستان با تاکید بر توسعه و تعمیق روابط با کشور دوست تاجیکستان، اظهار داشت: فصل جدیدی در روابط دو کشور در حال شکل گیری است و امیدوارم این سفر نقطه عطفی در روابط و همکاری های تهران و دوشنبه است. بودن.”

در ادامه رئیس جمهور تاجیکستان در این دیدار اظهار داشت: اسناد همکاری امضا شده در این سفر موجب توسعه بیش از پیش روابط دو کشور خواهد شد و امیدوارم دیدارها و مذاکرات مقامات دو کشور و افزایش همکاری ها در آینده ادامه یابد. “

از سوی دیگر «اما علی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان به دعوت رئیس جمهوری اسلامی ایران در 18 خرداد 1401 به تهران سفر کرد و از مجموعه سعد آباد بازدید کرد. مورد استقبال رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت آن را قرار داد.

در این سفر پس از مذاکرات هیئت های عالی رتبه دو کشور، 17 سند همکاری ایران و تاجیکستان در زمینه های اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، سرمایه گذاری، فناوری های جدید، محیط زیست، ورزش، انرژی، قضایی، سیاسی، آموزشی و پژوهشی و گردشگری امضا شد. در این مذاکرات روسای جمهور ایران و تاجیکستان با اشاره به توانمندی های متنوع و متعدد دو کشور به عنوان بستری مناسب برای ارتقای سطح روابط تهران و دوشنبه، بر تداوم دیدارها و رایزنی های مسئولان تاکید کردند. از دو کشور به تسریع در اجرای تفاهم ها و توافقات ایران و تاجیکستان تاکید کردند.

در ادامه رئیس دولت سیزدهم در نشست خبری مشترک رئیسی و رحمان با اشاره به سفر سال گذشته خود به دوشنبه گفت: آن سفر به گونه ای تاثیرگذار بود که امروز شاهد آن هستیم. روابط تجاری ایران و تاجیکستان چهار برابر شده است علاوه بر این اقدامات خوبی در زمینه های دیگر انجام شد. از جمله تفاهم نامه هایی است که ما روز دوشنبه امضا کردیم.

در چهار دیدار قبلی رئیسی و رئیس جمهور تاجیکستان چه گذشت؟

امضای اسناد همکاری ایران و تاجیکستان در سفر امام علی رحمان به تهران

«اما علی رحمان» بعدازظهر 18 خرداد 1401 به دیدار رهبر انقلاب اسلامی رفت. حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار رئیس جمهور تاجیکستان و هیئت همراه تاکید کرد: امکانات گسترش همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف بسیار فراتر از سطح کنونی است و با توجه به سیاست دولت ایران در تقویت روابط با همسایگان، روابط دو کشور باید دچار تحول اساسی شود. “

در این دیدار که رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت، رئیس جمهور تاجیکستان با «ابراز خرسندی فراوان از حضور در تهران و دیدار با رهبر انقلاب اسلامی» به گفتگوهای خود با رئیسی اشاره کرد. و گفت: بحث های خوبی در زمینه های مختلف. از جمله روابط تجاری، اقتصادی و صنعتی انجام شد و بر اساس اسناد امضا شده، پیش بینی می شود روابط دو کشور تحت رهبری حضرتعالی گسترش بیشتری یابد.

در چهار دیدار قبلی رئیسی و رئیس جمهور تاجیکستان چه گذشت؟

دیدار رئیس جمهور تاجیکستان با رهبر انقلاب در حضور رئیسی

همچنین در این سفر رئیس جمهور تاجیکستان با محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور دیدار و گفتگو کرد. مخبر در این دیدار بهبود روابط گردشگری ایران و تاجیکستان را محور و موضوع تعمیق روابط و همکاری های دولت و ملت ایران و تاجیکستان دانست و گفت: تا کنون فرصت هایی وجود دارد که گسترش روابط با توجه به اشتراکات زبانی و فرهنگی ایران و تاجیکستان. از آن به خوبی استفاده نشده است و دولت سیزدهم با فراهم آوردن بسترها و زمینه های لازم در تلاش است تا همکاری های دو کشور را به صورت همه جانبه تقویت کند.

رئیس جمهور تاجیکستان نیز در این دیدار با تاکید بر رویکردهای سازنده، مثبت و فعال دولت سیزدهم در گسترش روابط ایران و تاجیکستان، خاطرنشان کرد: دولت تاجیکستان معتقد است فصل جدیدی از همکاری های ایران و تاجیکستان آغاز شده است. هر دو کشور.”

اما روسای جمهور ایران و تاجیکستان دو بار دیدار و گفتگو کرده اند. رئیسی و رحمان در 23 شهریور 1401 در حاشیه سفر رئیس دولت سیزدهم به سمرقند ازبکستان برای شرکت در بیست و دومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان شانگهای، دیدار و گفتگو کردند.

رئیسی در این دیدار با اشاره بهمردم آسیای مرکزی و ایران اشتراکات زیادی دارندوی تصریح کرد: توسعه روابط با کشورهای آسیای میانه به ویژه تاجیکستان از اولویت های اول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

رئیس جمهور تاجیکستان در این دیدار با ابراز خرسندی از پیشرفت روابط دو کشور به ویژه در زمینه های اقتصادی و تجاری، بر عزم کشورش برای ادامه این روند تاکید کرد.

روسای جمهور ایران و تاجیکستان در بخش دیگری از این دیدار در مورد مسائل منطقه، امنیت و مشکلات مردم افغانستان گفتگو کردند.

در چهار دیدار قبلی رئیسی و رئیس جمهور تاجیکستان چه گذشت؟

دیدار روسای جمهور ایران و تاجیکستان در ازبکستان

آخرین دیدار روسای جمهور ایران و تاجیکستان به 29 سپتامبر 1402 برمی گردد و در زمان حضور سران جهان در نیویورک برای شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت گرفت. رئیسی در ادامه برنامه ریزی برای دومین روز از سفر خود به نیویورک، با امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که در مقر سازمان ملل متحد برگزار شد، روسای جمهور ایران و تاجیکستان بر استفاده از ظرفیت کمیسیون مشترک اقتصادی برای افزایش سطح تعاملات تجاری و اقتصادی و نیز اشتراک توانمندی ها و ظرفیت های دو کشور تاکید کردند.

روسای جمهور دو کشور با بررسی آخرین وضعیت تفاهمات همکاری های دوجانبه بر ارتقای سطح همکاری های تجاری و اقتصادی و همچنین افزایش تعاملات ایران و تاجیکستان در سازمان های بین المللی تاکید کردند.

رئیس جمهوری اسلامی ایران و رئیس جمهور تاجیکستان ضمن ابراز نگرانی از حضور و فعالیت تروریست ها در افغانستان، بر برگزاری نشست های مشترک وزرای امور خارجه کشورهای همسایه برای افزایش هماهنگی در مبارزه با تروریسم و ​​تروریسم تاکید کردند. ایجاد ثبات در افغانستان

رئیسی و «رحمان» نیز در این دیدار عدم دخالت بیگانگان در امور کشورهای منطقه. برای ایجاد امنیت پایدار ضروری تلقی می شود.

رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان بر استفاده از ظرفیت کمیسیون مشترک اقتصادی برای افزایش سطح تعاملات تجاری و اقتصادی و به اشتراک گذاشتن توانمندی ها و توانمندی های دو کشور تاکید کردند.

در چهار دیدار قبلی رئیسی و رئیس جمهور تاجیکستان چه گذشت؟

دیدار روسای جمهور ایران و تاجیکستان در نیویورک

اکنون رئیسی و رحمان در دومین سفر رئیس دولت سیزدهم به تاجیکستان برای پنجمین بار با یکدیگر دیدار و سخنرانی خواهند کرد. تداوم اسناد امضا شده در جلسات قبلی، گسترش همکاری های تجاری و منطقه ای و امضای اسناد جدید همکاری ایران و تاجیکستان از اهداف سفر رئیسی به دوشنبه است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=122530

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.