یک نماینده مجلس با اعتراض به قانون مصوب مجلس گفت: با تصویب این ماده، تریبون ها، دستگاه های دولتی و هرکسی که اطلاعات عمومی داشته باشد موظف به ارائه آن به دولت می شود و متأسفانه این کار را نمی کند. . هر گونه محدودیتی داشته باشد
گفتن فردا | صبح امروز شورای اسلامی به ماده ۷۵ لایحه برنامه هفتم توسعه رای مثبت داد. بر اساس این ماده «دستگاه های اجرایی و صاحبان بانک های اطلاعاتی موضوع این بند موظفند داده های مستمر و کامل را در اختیار این سامانه آنلاین قرار دهند».
این مصوبه به این معناست که سکوها موظفند جزیی ترین مسائل زندگی مردم از خرید و فروش تا رفت و آمد را در اختیار وزارت ارشاد قرار دهند.
غلامرضا نوری قزلجه یکی از نمایندگان مخالف اصل 75 درباره تصویب آن در مجلس گفت: ادبیات استفاده شده در این ماده در واقع ردیابی آنلاین رفتار مردم را قانونی می کند.
وی ادامه داد: آنچه نگرانی ها را برطرف می کند این است که باید به صراحت اعلام شود که هرگونه بهره برداری و سوء استفاده از اطلاعات شخصی افراد ممنوع است و باید جرم انگاری شود. چون در بند آخر ماده 25 وقتی نظارت بر اطلاعات را ممنوع کرده است می گوید «مگر قانون حکم کند».
وی افزود: اکنون چون در حال وضع قانون هستیم احتمالاً دولت این قانون را به گونه ای تفسیر می کند که مجوز داده و بتوانیم از اطلاعات مردم استفاده کنیم، چون این محدودیت را ندارد، مرکز نظارت و پالایش اطلاعات می تواند از اطلاعات و حریم خصوصی افراد سوء استفاده کند.
نوری قزلجه افزود: بنابراین باید اطلاعات به صورت آنلاین به محل مورد نظر به صورت لحظه ای مخابره شود و این نشان می دهد که قصد سوء استفاده از اطلاعات و رفتار افراد و تعرض به حریم خصوصی آنها را دارند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با جمله علنی و گسترده مندرج در این ماده می تواند شامل هر چیزی شود، چون گفته می شود «سبک زندگی پلیس» می تواند شامل همه امور مردم شود.
نوری قزلجه در پایان تاکید کرد: با تصویب این ماده، پلتفرم ها، دستگاه های دولتی و هرکسی که اطلاعات مردم را در اختیار داشته باشد موظف به ارائه آن در اختیار دولت خواهند بود و متاسفانه محدودیتی ندارند. اکنون تنها امید ما این است که شورای نگهبان به ایرادات این ماده توجه کند».