متن کامل پاسخ شورای اطلاع رسانی دولت به شرح زیر است:
1- اقدامات دولت مردمی در تکمیل پروژه های عمرانی که گاه چندین دهه از آغاز ساخت آنها می گذرد، موجب ایجاد امید و اطمینان در افکار عمومی و ذینفعان اصلی آن یعنی مردم عزیز می شود و انتظار می رود که رسانه هایی که وظیفه اصلی آنها امید آفرینی و تشویق مردم به حرکت و توسعه کشور است نه اینکه با ارائه اطلاعات نادرست ذائقه و امید مردم را خدشه دار کنند.
2- دستور کار رئیس جمهور محترم که از ابتدای دولت بارها بر آن تاکید شده است، نهضت تکمیل به معنای اولویت بندی و تکمیل پروژه هایی است که بیشترین منفعت عمومی و منطقه ای را داشته و مردم منتظر آن بوده اند. . تکمیل آن برای سالها
3- دولت با گشایش طرح ها بر تکمیل و سپس بهره برداری از آنها اصرار دارد. یعنی برخلاف گذشته که بسیاری از طرحها در رسانهها «باز» مطرح میشد، اما به دلیل وجود ایرادات اساسی امکان بهرهبرداری از آن وجود نداشت، اکنون در دولت مردمی این یک اصل قطعی است که عنوان “باز بودن” را فقط می توان برای طرح هایی به کار برد که می توانند در شرایط واقعی مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرند. مثلاً در این سفر اخیر به کردستان، پس از افتتاح خط ریلی همدان – سنندج یا افتتاح فرودگاه سقز، مسافران بلافاصله از آن طرح استفاده کردند و به سفر پرداختند. در مورد پروژه های حوزه انرژی مانند آب، برق و گاز، موضوع از این هم خاص تر است، یعنی بلافاصله پس از اتمام پروژه ها، بهره برداری از آنها آغاز می شود و بهره برداری مردمی از پروژه ها تا سفر به تاخیر نمی افتد. استانی بهره برداری و بهره برداری از شهرک آغاز خواهد شد، در حالی که افتتاح رسمی آن ممکن است چند ماه بعد در طی یک سفر کاری یا استانی انجام شود. در این دولت هرگونه اکران تئاتری ممنوع و اکران در معرض بهره برداری است.
4- به نظر می رسد یکی از دلایل گشایش های چشمگیر و اعتمادساز در ماه های پایانی دولت قبل و رها شدن پروژه های متعددی که اسماً افتتاح شده، اما رسماً غیرقابل استفاده بودند، عجله دولت در نامگذاری پروژه ها بوده است.
5- نکته قابل توجه دیگر در بروز مشکلی به نام گشایش های ناقص و نمایشی به ویژه در ماه های پایانی دولت قبل، نحوه افتتاح پروژه ها یعنی افتتاح به صورت ویدئو کنفرانس و پشت مانیتور بود. طبیعتا افتتاح مجازی و عدم حضور مستقیم در افتتاحیه ها با گشایش واقعی و حضور در میدان از طریق مشاهده عینی پروژه و گفت و گوی مستقیم با علاقمندان و علاقمندان تفاوت اساسی دارد و تاثیر مستقیمی بر محصولات و نتایج دارد. از محل کار.
6- در مورد مطالب منتشر شده در آن پایگاه خبری مبنی بر افتتاح فرودگاه سقز گفته می شود که این فرودگاه در سال 1400 افتتاح شده است. نقص های جدی در ایمنی هوایی وجود داشت و امکان پرواز ایمن وجود نداشت؛ تا 12 نوامبر، هیچ پروازی قادر به فرود یا برخاستن در آنجا نبود. . فرودگاه بدون برج مراقبت به صورت مجازی و بدون پرواز افتتاح شد و در دو سال گذشته علاوه بر ساخت و تکمیل برج مراقبت و تجهیزات آن، ساخت دیوار محافظ ساختمان ترمینال و ساختمان پلیس. سایر پروژه های زیرساختی و تجهیزاتی این تاسیسات نیز در دستور کار قرار دارد که در اولین روز افتتاح، تکمیل و به بهره برداری رسید و دو پرواز رفت و برگشت انجام شد. در این فرودگاه موانع پروازی از جمله دکل های برق وجود داشت که در دو سال گذشته برای اطمینان از ایمنی پرواز در منطقه پروازی فرودگاه سقز برچیده شد. فرود و برخاستن با ساخت باند بدون تجهیزات لازم امکان پذیر نیست.
7- در جای دیگری از این مطلب به توئیت آقای آشنا مبنی بر اینکه چرا پروژه راه آهن همدان سنندج با دو سال تاخیر افتتاح شد در حالی که این پروژه می توانست در ابتدای دولت افتتاح شود اشاره شده است. البته آقای آشنا در توییت خود ناخواسته به ناتمام بودن پروژه های افتتاح شده در دولت قبل اشاره کرده و پس از ساعتی بدون هیچ توضیحی توئیت مذکور را حذف کرده است اما در خصوص پروژه راه آهن همدان – سنندج اطلاعات زیر آمده است. گفتنی است: ساخت راه آهن همدان در کردستان از سال 1384 آغاز شد و با تغییر دولت این طرح با پیشرفت 70 درصدی تحویل شد. پیشرفت پروژه 20 درصد (هفت سال) در دولت های 9 و 10، 50 درصد (هشت سال) در دولت های 11 و 12 و 30 درصد در دو سال دولت 13 بوده است. بدین ترتیب از سال 1385 تا 1400 میانگین سالانه میزان پیشرفت طرح زیر 5 درصد بود، اما در دولت سیزدهم طی دو سال 30 درصد باقی مانده تکمیل شد. یعنی سالانه 15 درصد پیشرفت پروژه.
8- در جای دیگر مقاله افتتاح شهرک صنعتی سنندج در سال 1399 ذکر شده و افتتاح آن در سال 1402 بازگشایی محسوب می شود. در این زمینه همچنین لازم به ذکر است که در افتتاحیه سال 1398 هیچ یک از زیرساخت های مورد نیاز انبارهای صنعتی در محل مذکور قرار نداشت. به عنوان مثال شهر فاقد آبرسانی بود به همین دلیل برای تامین آب صنایع در شهرک صنعتی 15 کیلومتر لوله کشی آب انجام شد. همچنین جاده دسترسی انحصاری به شهرک تنها تا 40 درصد پیشرفت داشته و 60 درصد باقی مانده در این دولت تکمیل شده است. افتتاح شهرک صنعتی تنها به معنای واگذاری زمین به صنایع نیست، بلکه باید زیرساخت های لازم برای صنایع نیز طبق قانون فراهم شود. مایه تاسف است که با توجه به نواقص فوق، متقاضیانی که حتی از سال 1396 زمین به آنها اختصاص داده شده است، قادر به احداث تاسیسات و تجهیزات خود نبوده اند و این به دلیل قانون شهرک های صنعتی است که مجوز تملک زمین را می دهد. برای مدت زمان محدودی برای مکان های متقاضی چندین مشکل حقوقی ایجاد کرد. به گونه ای که متقاضیان برای عدم تکمیل زیرساخت ها شرکت شهرک های صنعتی را مقصر می دانستند اما امروز با رفع نواقص باقی مانده، شهرک آماده فعالیت در مقیاس واقعی و عملیاتی است نه اسمی. یکی
9- در جای دیگری از این مقاله آمده است که «رئیس جمهور دولت دوازدهم در روزهای پایانی دولت قبل اعلام کرد که «سد چراغ ویس به زودی افتتاح خواهد شد.» بهره برداری از این سد در مراحل پایانی قرار داشت و قرار بود در چند ماه اول دولت سیزدهم افتتاح شود که بعد از 2 سال بالاخره افتتاح شد، جواب این است که سد مخزنی چراغاویس سقا یکی از پروژه های نیمه تمام بود که تا این زمان افتتاح نشد. ساعت 14:00 حتی تا سال 1400 تملک اراضی روستاهای واقع بر روی مخزن سد انجام نشد و عملاً بدون تملک اراضی امکان بازگشایی کامل و آبگیری سد وجود نداشت و از دیگر اقدامات عملیاتی و اجرایی آن بود. متوقف شد و یا به دلیل نداشتن اعتبار کافی تا سال 1400 به کندی پیش رفتند به طوری که در سال 1400 رقم اعتبار آنها صفر شد و در نتیجه برای پاسخگویی به مطالبات مردم شریف شهرستان سقز پس از سفر وزیر محترم انرژی به این پروژه و پیگیری های مستمر برای اخذ اعتبارات نقدی و زمان برای فعال سازی عملیات اجرایی این سد، در سال 1401 اعتبارات پرش به ارزش 75 میلیارد تومب برای رفع عیوب گذشته این پروژه، تکمیل زیرساخت های فنی اختصاص یافت. راه های جایگزین و تملک زمین برای اسکان روستاها در محدوده مخزن «روستای مرده» و این پروژه دوباره فعال شد. . با توجه به رفع نواقص فوق، این سد در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به کردستان در 21 آبان 1402 افتتاح و به بهره برداری رسید و آب پایدار از سد چراغ ویس و از مدول 2 وارد شبکه شد. تصفیه خانه آب شهر