به گزارش بازار، نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه 24 آبان) شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه که ماده 46 آن با 86 رای موافق و 87 رای مخالف این لایحه را اصلاح می کند. و 9 رای ممتنع از مجموع 198 نماینده حاضر در اتاق موافقت نکردند.
مجتبی یوسفی در مخالفت با ماده 46 لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: استفاده از گاز LPG فناوری قدیمی است که 20 سال پیش در کشور اجرا شد و امروز مواضع آن جمع آوری شده است.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس با بیان اینکه اگر به این ماده رای مثبت بدهیم، تعهداتی برای دولت ایجاد می کنیم که هزینه های زیادی خواهد داشت، گفت: اگر قرار باشد از گاز مایع استفاده شود. چرا GNC که زیرساخت های کشور را در اختیار دارد قرار نمی گیرد، ما از موقعیت ها استفاده و توسعه نمی دهیم، با ایجاد چنین وظیفه ای فقط هزینه های اضافی را به دولت تحمیل می کنیم و تصویب این ماده یک گام به عقب تلقی می شود. .
سید جلیل میرمحمدی میبدی با پذیرش ماده 46 لایحه برنامه هفتم توسعه با اشاره به آلایندگی کمتر LPG نسبت به CNG گفت: از نظر بهداشتی و زیست محیطی توسعه LPG بسیار مناسبتر از CNG است در حالی که در زمینه در مورد سوخت خودروها، تغییر مصرف سوخت ضروری است و وزیر نفت و معاونت تخصصی وی نیز در مورد استفاده از گاز مایع (LPG) توافق دارند.
وی با توجه به اینکه زیرساخت توسعه LPG در کشور وجود ندارد، گفت: زمانی که قانون 5 ساله برای دولت تدوین کردیم، دولت را مجبور به توسعه زیرساخت ها در این 5 سال کرده ایم.
داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در مخالفت با ماده 46 لایحه برنامه هفتم با بیان اینکه باید به سمت فناوری های نوین در سبد سوخت خودروها برویم، گفت: مسیر مصرف LPG و سوخت های فسیلی در حال عقب نشینی است و وجود دارد. تجربه موفقی در این زمینه نداشته است. امروزه دنیا به سمت خودروهای هیبریدی و الکتریکی پیش می رود و استفاده از گاز مایع گامی اشتباه است.
وی تصریح کرد: اگر قرار است دوباره از سوخت LPG استفاده کنیم، نیاز به ساخت 600 جایگاه جدید داریم که دو میلیارد دلار معادل 100 درصد سرمایه گذاری از منابع دولتی نیاز دارد. وقتی در کشور CNG داریم و میتوانیم آن را توسعه دهیم، چرا باید محصولی را انتخاب کنیم که پالایشگاههای ما امروز صادر میکنند و برای دولت دلار تولید میکنند؟
منظور بیان کرد: ما امروز نمی توانیم در زمینه صادرات گاز طبیعی عملکرد خوبی داشته باشیم زیرا دو کشوری که خریدار گاز طبیعی بودند نیز به دلایل قراردادی با مشکل مواجه شده اند و ما LPG را راحتتر از گاز طبیعی می فروشیم و از همین جا. 700 میلیون دلار درآمد صادراتی داریم، جلوی صادرات ال پی جی و مصرف داخلی آن کار هوشمندانه و اقتصادی نیست.
ملک شریعتی نیاسر، عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، اگرچه با این ماده موافق بود، اما به نظر کارشناسی وزارت نفت، سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: نظر کارشناسی وزارت نفت در این زمینه مثبت است و باید به نظر کارشناسی دولت توجه کنیم.
بعد از ظهر در جلسه بعد از رای موافق نمایندگان به ماده 46 لایحه برنامه هفتم توسعه، این ماده به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه ارجاع شد.
بر اساس ماده 46 در مورد کمیسیون تلفیق؛ دولت موظف است برای رفع عدم تعادل در تولید و مصرف سوخت خودروها، کاهش وابستگی به بنزین، انجام وظایف پدافند غیرعامل و اجرای قانون هوای پاک، استفاده از سوختهای جایگزین بنزین از جمله LPG، CNG و برق وزارت نفت ضمن تقویت زیرساختهای استفاده از CNG با همکاری وزارتخانههای کشور و صنعت، معدن و تجارت، سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان ملی استاندارد و جلب مشارکت بخشهای غیردولتی تا پایان سال سوم اجرای برنامه نسبت به اضافه شدن یک میلیون تن و تا پایان برنامه حداکثر یک و نیم میلیون تن گاز مایع از طریق استانداردسازی به سبد سوخت حمل و نقل کشور اضافه می شود. تبدیل و تولید کیلوگرم معادل نرخ اول (یارانه ای) بنزین به مصرف کننده نهایی در شعاع صد کیلومتری پالایشگاه های نفت و گاز کشور.