افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
3

استفاده از هوش مصنوعی در صنعت برق ضروری است

  • کد خبر : 121194
استفاده از هوش مصنوعی در صنعت برق ضروری است

به گزارش بازار، مصطفی رجبی مشهدی افزود: با توجه به افزایش حجم اطلاعات تولید در صنعت برق کشور، تحویل این داده ها برای مردم تقریبا غیرممکن و با ابزارهای موجود زمان بر است. بنابراین برای تحلیل این حجم از اطلاعات باید از هوش مصنوعی استفاده کرد. برنامه ریزی و بهره برداری بهینه بدون هوش مصنوعی […]

به گزارش بازار، مصطفی رجبی مشهدی افزود: با توجه به افزایش حجم اطلاعات تولید در صنعت برق کشور، تحویل این داده ها برای مردم تقریبا غیرممکن و با ابزارهای موجود زمان بر است. بنابراین برای تحلیل این حجم از اطلاعات باید از هوش مصنوعی استفاده کرد.

برنامه ریزی و بهره برداری بهینه بدون هوش مصنوعی غیرممکن است
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی یک فناوری نوظهور است که پتانسیل ایجاد انقلابی بزرگ در مدیریت و بهره برداری از سیستم های الکتریکی را دارد به گونه ای که قادر است حجم زیادی از داده ها را تجزیه و تحلیل کند و به اطلاع رسانی کمک کند. تصمیمات هوشمندانه و سریع

رجبی مشهدی درباره توانایی هوش مصنوعی در پیش بینی نتایج پیامدها یا اتفاقاتی که ممکن است رخ دهد، گفت: به نظر می رسد در آینده نزدیک هوش مصنوعی نقش حیاتی در انرژی به ویژه در سیستم های انرژی ایفا کند و همچنین سعی داریم از آن استفاده کنیم. آی تی. این فناوری نوظهور در جهت افزایش راندمان، افزایش پایداری و ایمنی سیستم الکتریکی، کمک بگیرید.

با بیان اینکه سیستم های انرژی مجموعه ای از شبکه ها و فرآیندهای فیزیکی پیچیده هستند که بر اساس آن فرآیندها باید برق را بدون معطلی و با کیفیت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم، ادامه داد: هوش مصنوعی این توانایی را دارد که نقش انسان و سیستم را در پیچیده ها ایفا کند. فرآیندها، بازگشت به سنت و تصمیم گیری با سرعت و دقت بالا.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران به استفاده از هوش مصنوعی در حوزه مدیریت و کنترل شبکه برق اشاره کرد و اظهار داشت: هوش مصنوعی می تواند با پایش زمان و داده های واقعی که از شبکه دریافت می کند، اختلالات و حوادث رخ داده در شبکه را شناسایی کند. . شبکه تشخیص و تجزیه و تحلیل بلادرنگ شرایط و هشدارها و در نهایت به تصمیم گیری آگاهانه در فرآیند کنترل شبکه برق کمک می کند.

هوش مصنوعی در خدمت توسعه انرژی های تجدیدپذیر
رجبی مشهدی با اشاره به وعده وزارت نیرو در دولت سیزدهم مبنی بر افزایش 4500 مگاوات انرژی های تجدیدپذیر در شبکه برق کشور افزود: هوش مصنوعی می تواند در حوزه برنامه ریزی، مدیریت و تولید انرژی های تجدیدپذیر به ما کمک کند که در آینده نیز این مهم را به همراه خواهد داشت. این ذخیره انرژی خواهد بود و سایر منابع تولید سنتی باید به شبکه اضافه شوند.

وی از قابلیت های هوش مصنوعی در برنامه ریزی، افزایش قابلیت اطمینان، افزایش بهره وری و پایداری شبکه یاد کرد و گفت: از جمله چالش هایی که در حال حاضر در حوزه برنامه ریزی شبکه وجود دارد، می توان تقاضای روزافزون برای زیرساخت های قدیمی، محدودیت نقدینگی، محیط زیست را مشاهده کرد. مسائل نگرانی ها و مسئله پایداری این شبکه خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی به دلیل توانایی آن در تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده ها، می تواند به تصمیم گیری آگاهانه در زمینه برنامه ریزی، تحلیل و پیش بینی صحیح در زمینه تقاضای انرژی و تحلیل و پیش بینی خرابی یا مشکلات تجهیزات کمک کند. که ممکن است برای شبکه ایجاد شود.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه هوش مصنوعی می تواند در حوزه بازار برق مفید باشد، افزود: با تحلیل داده های بازار برق و ارائه پیش بینی از روند خرید و فروش و قیمت برق در بازار، علاوه بر بحث نظارت بر بازار و حصول اطمینان از انطباق شرایط بازار با قوانین موجود، هوش مصنوعی می تواند تمامی این فرآیندها را به اندازه کافی بهبود بخشد.

رجبی مشهدی تصریح کرد: در حوزه بهره برداری شبکه، موضوع مدیریت دارایی و مدیریت چرخه عمر بسیار حائز اهمیت خواهد بود و حذف هرگونه تجهیزات در شرایط بحرانی علاوه بر تحمیل هزینه های اضافی تعمیرات، می تواند محدودیت هایی را نیز در سیستم ایجاد کند. شبکه. و قابلیت اطمینان شبکه را کاهش دهد.

وی افزود: به همین دلیل است که باید از تجهیزاتی که در حال حاضر در شبکه برق داریم به نحو احسن استفاده کنیم و هوش مصنوعی می تواند داده های گذشته را تجزیه و تحلیل کند و داده های نظارتی که از یک قطعه در اختیار داریم را دریافت کند و با استفاده از مدل های پیش بینی، به بهینه سازی تجهیزات و فرآیند نگهداری برای ما

به گفته این مقام مسئول، هوش مصنوعی قادر است روش های نگهداری پیش دستی را پیشنهاد دهد تا قبل از رسیدن تجهیزات به آستانه بحرانی یا خارج شدن از سرویس، با استفاده از روش پیش دستی، هزینه و زمان تعمیر کمتری را متحمل شویم. کوتاهتر باشد و به این ترتیب علاوه بر افزایش عمر مفید تجهیزات، قابلیت اطمینان شبکه را افزایش می دهد.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه در حوزه امنیت شبکه، هوش مصنوعی می تواند نقش مهمی در حفاظت از شبکه و تجهیزات آن داشته باشد، گفت: حفاظت از داده های شبکه و مشتریان از دیگر موضوعات مهم است. قابلیت شناسایی نفوذها را دارد. و ناهنجاری هایی که ممکن است در زمان واقعی در شبکه رخ دهد و امکان پاسخگویی سریع را فراهم کند.

رجبی مشهدی در ادامه به عدم تعادل های موجود در صنعت برق اشاره کرد و خاطرنشان کرد: با کمک هوش مصنوعی می توان پیش بینی دقیق تری از تقاضا و بار شبکه داشت و با برنامه ریزی بهتر می توان بر روی آن نظارت داشت. شبکه را با دقت بیشتری در زمان واقعی و احتمالاً سریعتر تشخیص کمبودهای قریب الوقوع که ممکن است ایجاد شود و بر این اساس مکانیسم های واکنش محموله را فراخوانی کند.

وی تصریح کرد: در زمینه مکانیزم های پاسخگویی به محموله ها، یکی از قابلیت های هوش مصنوعی این است که بتواند تعامل بهتری با مصرف کنندگان داشته باشد یا برنامه های تشویقی بهتری ارائه دهد، در واقع با کمک هوش مصنوعی می توان تصمیم گرفت که کدام Load Management را انجام دهیم. نقطه و نحوه انجام بهینه ترین آن.

سخنگوی صنعت برق به چالش ها و نگرانی هایی که در زمینه ورود هوش مصنوعی به صنعت برق وجود دارد اشاره کرد و گفت: زمانی که قرار است در یک شبکه یکپارچه به تحلیل لحظه ای با هوش مصنوعی بپردازیم، خطر حملات سایبری وجود دارد. همچنین ممکن است، این اتفاق می افتد که ما باید پیش بینی های لازم را برای این موضوع انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: چالش بعدی حریم خصوصی انتقال داده است، زمانی که هوش مصنوعی را با حجم بالایی از داده ها برای تحلیل ارائه می کنیم، مشکل نقض حریم خصوصی مصرف کننده در استفاده از حجم زیادی از داده ها به وجود می آید.

رجبی مشهدی یکی دیگر از چالش های مهم را در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص دانست و گفت: در دنیا و در صنعت برق این سوال مطرح می شود که آیا می توانیم در این زمینه نیروی انسانی متخصص تربیت کنیم یا داشته باشیم؟ یا این فناوری چه تغییراتی می تواند در فرآیندهای صنعت برق ایجاد کند؟

سخنگوی صنعت برق به توسعه شبکه های محلی و مدیریت شبکه های کوچکتر اشاره کرد و گفت: در آینده ممکن است توانایی کنترل شبکه را به شکل فعلی نداشته باشیم و با توجه به اینکه دستگاه های اندازه گیری هوشمند و فرآیندهای جا افتاده ای داریم پاسخ شبکه به وقفه ها و اختلالات شبکه محلی تر و سریع تر خواهد بود.

وی با اشاره به آینده هوش مصنوعی بیان کرد: بحث تغییر در حکمرانی و اخلاق مسائلی است که با راه اندازی هوش مصنوعی می توانیم به عنوان چالش هایی با آن مواجه شویم، هرچند برای رفع چالش های این حوزه به زمان بیشتری نیاز داریم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=121194

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.