به گزارش بازار، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه 24 آبان) در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات حوزه سیاست خارجی پرداخت.
وی به حوادث اسفناک تداوم جنایات صهیونیست ها پرداخت و گفت: تعداد جنایات صهیونیست ها در یک ماه گذشته قابل شمارش نیست. متأسفانه این نسل کشی و بربریت امروزی هر روز در برابر چشمان همه جهان و با حمایت آشکار چندین کشور غربی از جمله رژیم آمریکا انجام می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه فهرست بلندبالای این جنایات در این مدت کوتاه قابل بیان نیست، تصریح کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت فلسطین، تعداد شهدای غزه از 7 اکتبر تا دیروز برابر است. 9770. 70 درصد شهدا و مجروحان زن و کودک هستند. 2660 نفر از جمله 1270 کودک زیر آوار مانده اند و تعداد مجروحان به 24808 نفر می رسد. این رقم غیرقابل تصوری است و محاسبه می کند که این رژیم در این ماه چند جنایت مرتکب شده است.
وی با اعلام اینکه 16 بیمارستان در نوار غزه از کار افتاده است، افزود: 51 درمانگاه از 72 درمانگاه غزه به دلیل کمبود سوخت نمی توانند خدمات رسانی کنند. 175 کادر پزشکی و 34 کارمند بشردوستانه در نوار غزه به شهادت رسیدند و شمار خبرنگاران شهید شده در نوار غزه بر اساس آخرین آمار به 46 نفر رسیده است.
کنعانی ادامه داد: میزان مواد منفجره در غزه یک و نیم برابر قدرت انفجاری بمب اتمی مورد استفاده آمریکا در هیروشیما بود. مساحت غزه 360 کیلومتر مربع است. جنایات اسفناکی در غزه در مقابل چشم جهانیان و با حمایت چند کشور غربی از جمله کشورهای غربی در حال انجام است و آمریکا با سوء استفاده از قدرت خود شورای امنیت را از انجام وظیفه باز داشته و این شورا را در اختیار گرفته است. و صلح و امنیت بین المللی گروگان خودشان هستند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات یکی از وزرای رژیم صهیونیستی که خواستار استفاده از بمب اتمی علیه غزه شده بود، گفت: دیروز و شب گذشته این خبر بازتاب گسترده ای داشت. این تهدید با توجه به رفتار وحشیانه و سرکش این رژیم باید مورد توجه جامعه جهانی قرار گیرد. این تهدید رژیم منع استفاده و اشاعه سلاح های هسته ای را تضعیف می کند.
این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: همانطور که وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد، امیدواریم این موضوع به طور شایسته، جدی و فوری به عنوان تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی به سازمان ملل و شورای امنیت جلب شود.
کنعانی ادامه داد: ما به سکوت مدعیان غربی حامی رژیم منع استفاده و گسترش سلاح هسته ای در قبال این تهدید توجه می کنیم و جای تاسف است که آنها هستند که سال هاست در برابر تهدیدات موهوم و دروغین واکنش نشان می دهند اما در برابر این تهدید آشکار سکوت کرد. این نشان می دهد که این رژیم هنگام ارتکاب جنایات جنگی هیچ محدودیتی را رعایت نمی کند و قوانین، قوانین و مقررات بین المللی را رعایت نمی کند.
وی گفت: این تهدید نشان می دهد که رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری تهدیدی واقعی و عینی برای صلح و امنیت بین المللی است. دولت آمریکا و برخی کشورهای خاص غربی زنجیر این رژیم وحشی را باز کردند و مسئول مستقیم جنایات کنونی و سایر جنایات رژیم صهیونیستی هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: امیدواریم سازمان ملل توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشد و اقدامات فوری در این زمینه انجام دهد. ایران به طور جدی این موضوع را در دستور کار قرار داده است و در این راستا قصد دارد با سازمان ملل متحد و دبیرکل سازمان ملل رایزنی و مکاتبه کند و مسئولیت خود را در این زمینه به شورای امنیت توجیه کند و این موضوع به طور جدی مورد خطاب قرار گرفته است. عنوان تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی باید در دستور کار سازمان ملل قرار گیرد.
کنعانی در پاسخ به سوالی مبنی بر سفر امروز نخست وزیر عراق به تهران و اینکه آیا وی حامل پیامی از سوی بلینکن است، گفت: این سفر ادامه دارد و از موضوعات مطرح شده در جلسه اطلاعی ندارم. موضوع حوادث غزه یکی از محورهای اصلی دیدار نخست وزیر عراق با مقامات ارشد ایرانی خواهد بود. من از این واقعیت آگاه نیستم که پیامی دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره سفر السودانی نخست وزیر عراق به تهران و احتمال گسترش دامنه جنگ در منطقه گفت: این احتمال کاملاً ممکن است. با حجم و نوع جنایاتی که این رژیم مرتکب می شود و با سابقه جنایات و تهدیدات این رژیم علیه کشورهای منطقه و اینکه در طول 75 سال تاریخ تاسیس نامشروع و ننگین خود بیش از 20 مورد را تحمیل کرده است. جنگ علیه کشورهای منطقه و این رژیم همچنان بخش هایی از سوریه و لبنان را در اشغال خود دارد و همواره اقدامات ضدامنیتی علیه امنیت سایر کشورهای منطقه انجام داده و پشتوانه بسیاری از اقدامات و تحرکات تروریستی در منطقه بوده است. قابل پیش بینی است که همه دولت ها و ملت های منطقه با نسبت های مختلف این رژیم را تهدیدی علیه خود بدانند.
وی ادامه داد: این رژیم در صورت پیروزی در غزه تهدیدات خود را متوجه دیگران خواهد کرد که محقق نخواهد شد. ماهیت این رژیم تهدیدآمیز است. در صورت ادامه این جنایات علیه غزه، امکان گسترش جدی دامنه درگیری و جنگ در منطقه وجود دارد. ما بارها این پیام و این دیدگاه را به آمریکا رسانده ایم. دولت آمریکا نمی تواند بگوید ما به دنبال گسترش جنگ در منطقه نیستیم، اما از سوی دیگر دست این رژیم را برای جنایت علیه ملت فلسطین باز بگذارد. روشن است که جنبش های مردمی و مقاومت در منطقه باید اقدامات جدی انجام دهند.
کنعانی گفت: اگر جامعه جهانی اقدامات موثر و جدی انجام ندهد همه احتمالات وجود دارد. پیام ایالات متحده به دیگران برای خویشتن داری و آنچه در عمل انجام می دهند، دو رویکرد متفاوت در گفتار و عمل است. آمریکایی ها باید این را درک کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن به تهران گفت: حفظ آتش بس و پایان جنگ در یمن برای طرفین منطقه ای و بین المللی بسیار نگران کننده و نگران کننده است. . این سفر در ادامه رایزنیهای ایران، سازمان ملل و طرفهای منطقهای و بینالمللی برای کمک به تکمیل روند سیاسی و حفظ و تحکیم آتشبس و پایان محاصره یمن و حمایت از روند سیاسی و گفتوگوهای یمنی و یمنی انجام شد. پایان کامل جنگ در یمن و تشکیل روند سیاسی و تشکیل دولت مردم یمن در این کشور. این رایزنی ها در این چارچوب انجام شد.
وی ادامه داد: مشخص است که در رابطه با حوادث غزه، یمن و انصارالله یمن و جریان مقاومت مردمی در یمن، به دلیل نوع رویکرد اصولی ای که در حمایت از موضوع فلسطین دارند، طرف هستند. مردم غزه و فلسطین و انصارالله نظرات خود را بیان کردند و به صراحت اعلام کردند که همراه مردم فلسطین و غزه و با مقاومت ضد صهیونیستی ملت فلسطین هستم.
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تحریم محصولات رژیم صهیونیستی گفت: آخرین جلسه ای که در این خصوص برگزار شد کمتر از دو ماه پیش بود که در وزارت امور خارجه برگزار شد و تصمیم گیری ها انجام شد و آخرین اطلاعات بین مقامات دیپلماتیک و سایر وزارتخانه های ذیربط مبادله شد. این موضوع در دستور کار قرار دارد و در دستور کار مستمر وزارت امور خارجه بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تصمیم دولت پاکستان برای اخراج مهاجران افغانستانی از این کشور نیز گفت: موضوعی است که باید در چارچوب روابط پاکستان و افغانستان دیده شود و مقامات دولت پاکستان در این باره اظهار نظر کنند. آنچه برای ایران حائز اهمیت است این است که موضوع مهاجرین افغانستانی نتیجه سال ها تهاجم و اشغال خارجی و 20 سال اشغال توسط رژیم آمریکا در افغانستان و وضعیت سخت اقتصادی و معیشتی و ویرانی به دلیل زیرساخت های افغانستان است. ساکنان این کشور مجبور شدند در شرایط سخت زندگی کنند: برای یافتن شرایط زندگی بهتر، وطن خود را ترک می کنند، حتی به طور موقت. ایران این موضوع را یک موضوع بشردوستانه دانسته و در این چارچوب با آن تعامل داشته است.
وی گفت: پناهجویان افغان یک مسئولیت بین المللی است. بیش از هر طرف دیگری در رابطه با جبران این خسارت و اطمینان از اینکه شرایط افغانستان به گونه ای است که مردم افغانستان و مهاجران به کشور خود بازگردند، این دولت آمریکاست که باید به مردم افغانستان غرامت بپردازد. . این موضوع موضوع بحث ما با مقامات افغانستان بوده است و دیروز در نشستی که در وزارت امور خارجه برگزار شد، مطرح شد که موضوع مهاجران نیاز به مدیریت و مدیریت دارد. شرایط افغانستان باید به گونه ای باشد که پناهجویان به وطن خود بازگردند و در جبهه داخلی ما نیز با توجه به جمعیت زیاد آوارگان در ایران، از طریق تبادل نظر مشترک اقداماتی صورت گیرد تا مشکلات ناشی از آن کاهش یابد. موانع بازگشت آنها به کشورشان در افغانستان.
کنعانی همچنین درباره سفر علی باقری به ژنو و دیدار وی با انریکه مورا معاون بورل گفت: این سفر در چارچوب مذاکرات ایران با اتحادیه اروپا و سیاستگذاران اتحادیه اروپا با محوریت تحولات فلسطین و حوادث غزه و نقش و مسئولیت اتحادیه اروپا که با در نظر گرفتن دیدگاههای خود در مورد صلح و امنیت بینالمللی و مسائل حقوق بشر، باید در قبال غزه مسئولانه عمل کند.
وی ادامه داد: از این نظر اتحادیه اروپا موظف است تلاش های لازم را برای توقف حملات جنایتکارانه صهیونیست ها علیه مردم غزه و استفاده از توانمندی های آن انجام دهد. بحث جدی و مفصلی انجام شد و ایران نظرات خود را بیان کرد و نظرات طرف اروپایی نیز مورد توجه قرار گرفت. در خصوص موضوعات مربوط به مذاکرات رفع تحریم ها، این تبادل نظر برقرار است و از این فرصت ها برای چنین تبادل نظری استفاده خواهد شد. در صورت پیشرفت قابل توجهی در رابطه با مذاکرات لغو تحریم ها، اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی سازمان دیپلماسی درباره برنامه هفتم توسعه و فعالیت مستقل دستگاههای همکاری با وزارت امور خارجه گفت: دستگاه دیپلماسی وظیفه اجرای سیاست خارجی و تنظیم روابط خارجی را بر عهده دارد و در این مورد تردیدی نیست. و هیچ نظر، دیدگاه یا قصدی برای محدود کردن وجود ندارد. هیچ وظیفه یا قدرت خاصی برای این دستگاه وجود ندارد. چشم انداز وزارت امور خارجه روشن است و قصد ندارد شرح وظایف و اختیارات دستگاه دیپلماسی را در چارچوب مصوبات و قوانین بالاتر محدود کند.