افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
3

نوسازی شناورهای نیروی دریایی ایران یک ضرورت است

  • کد خبر : 120389
نوسازی شناورهای نیروی دریایی ایران یک ضرورت است

به گزارش بازار، محمدرضا مدرس خیابانی در هشتمین همایش ملی پدافند فیزیکی و حفاظت از زیرساخت های کشور گفت: با توجه به لزوم توسعه ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران، در صورت توسعه بخش دریایی در صورت عدم رعایت تا پنج سال آینده 30 درصد ناوگان و تا ده سال آینده 70 درصد ناوگان بین المللی […]

به گزارش بازار، محمدرضا مدرس خیابانی در هشتمین همایش ملی پدافند فیزیکی و حفاظت از زیرساخت های کشور گفت: با توجه به لزوم توسعه ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران، در صورت توسعه بخش دریایی در صورت عدم رعایت تا پنج سال آینده 30 درصد ناوگان و تا ده سال آینده 70 درصد ناوگان بین المللی کشور قادر به تردد در بنادر توسعه یافته جهان نخواهند بود.

مدیر کل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با 56 سال سابقه یکی از قدیمی ترین شرکت های حمل و نقل کشور است، گفت: از جمله افتخارات این گروه مشارکت در ارسال محموله های نفتی به ونزوئلا تحت فشار و تهدید دشمن است که خوشبختانه رضایت مقام معظم رهبری و صدور پیام محبت آمیز ایشان به تمامی ملوانان گروه کشتیرانی را در پی داشت.

وی با بیان اینکه 90 درصد فعالیت های تجاری دنیا از طریق دریا انجام می شود، خاطرنشان کرد: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با برنامه ریزی پیچیده برای مقابله با تحریم های ظالمانه آمریکا خدمات خود را انجام می دهد. چرا که به دلیل تحریم ها و محدودیت های مختلف بین المللی علیه ناوگان، شاهد حرکت کشتی های گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به دورترین نقاط جهان هستیم.

مدرس خبانی ادامه داد: به عنوان مثال خط کشتیرانی منظم به ونزوئلا فعال شده است تا گروه کشتیرانی بتواند خدمات حمل و نقل دریایی را به دورترین مناطق جهان ارائه دهد.

وی با بیان اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران همواره جزو اولین گروه هایی است که با تحریم های آمریکا مواجه شده است، تصریح کرد: تا امروز این تحریم ها و فشارها بر خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد و هم اکنون چند تن از مدیران و فرماندهان ناوگان. این مجموعه نیز در فهرست تحریم ها قرار دارد. البته دایره تحریم ها بسیار گسترده است تا جایی که علاوه بر شرکت های وابسته به گروه کشتیرانی، کانتینرهای این شرکت نیز تحریم شده است.

مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با وجود همه این محدودیت ها در دو سال گذشته در تاریخ فعالیت خود رکوردهای حمل و نقل تاریخی را شکسته و به همین دلیل این شرکت درآمد خوبی کسب کرد، بنابراین امیدواریم امسال نیز بتوانیم با قدرت سال گذشته به فعالیت خود ادامه دهیم.

مدرس خبانی در ادامه سخنان خود به تدوین سند پدافند غیرعامل در گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه سخت افزاری باید برای نوسازی و توسعه ناوگان سرمایه گذاری جدی صورت گیرد. برای افزایش بیشتر انعطاف پذیری و تحرک ناوگان.

وی با تاکید بر اینکه در برخی از کشورها کشتیرانی تجاری چهارمین نیروی راهبردی محسوب می شود، تصریح کرد: برنامه ریزی های خوبی در گروه دریایی در حوزه نرم افزاری و نرم افزاری انجام شده و در این زمینه به صورت جدی به مشکلات رسیدگی می شود، اقداماتی که دنبال شد عبارتند از : ارتقای داخلی، ایرانی شدن کلیه کارکنان دریانوردی و ایجاد ثبات شغلی. اقدامات بسیار موثری در این زمینه انجام شده است.

نائب رئیس هیئت مدیره گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران روابط بین سازمان های مختلف را یکی از موضوعات مهم پیش روی این مجموعه دانست و گفت: امروز در حوزه پدافند غیرعامل نیازمند تقویت ارتباط بین سازمان های استراتژیک سازمان ها باید بدانند که رسالت گروه کشتیرانی تنها یک ماموریت اقتصادی و در راستای سودآوری نیست. بلکه یک مسئله ملی و دفاعی است. همچنین بانک ها، صندوق توسعه ملی و نهادهای مختلف باید گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان سازمان راهبردی و ستون فقرات تولید و توسعه کشور در انجام وظایف خود یاری کنند.

مدرس خبانی با اشاره به رویکردهای گروه کشتیرانی در حوزه پدافند غیرعامل، توجه ویژه این گروه را به استفاده از توانمندی های تولید داخل برشمرد و تاکید کرد: سازمان جهانی دریانوردی در سال 2020 قانون اجباری را در دنیا اجرا کرد. با توجه به استفاده از سوخت کم سولفور که به دلیل تحریم ها ما را با مشکلات زیادی در تامین سوخت مواجه کرد، زیرا خارجی ها این نوع سوخت را در اختیار ناوگان ما قرار ندادند، اما خوشبختانه با پیگیری هایی که انجام شد و با تشکر از زحمات انجام شد. از طرف پالایشگاه های کشور و وزارت نفت، امروز با افتخار تمام سوخت مورد نیاز را در اختیار داریم که در داخل کشور تولید و به ناوگان عرضه می شود.

وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر 100 درصد شناورهای قابل تعمیر در داخل کشور هستند که در نوع خود کمیاب است.

وی یکی از راهبردهای اصلی این شرکت را به صفر رساندن حضور نیروهای خارجی در ناوگان ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران دانست و خاطرنشان کرد: در سال 2018 حدود 670 ملوان خارجی در ناوگان این ناوگان حضور داشتند. اما اکنون تمامی ملوانان فعال در گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را جوانان ایرانی تشکیل می دهند.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه تصریح کرد: جهان در آینده نزدیک با کمبود دریانورد مواجه است و پیش بینی می شود در سال 2026 حدود 95 هزار افسر نیروی دریایی کمبود داشته باشیم. از این رو طی برنامه ریزی های جدی، هدف ما آموزش دریانوردان در موسسات ملی آموزش دریانوردی به ویژه موسسات آموزشی وابسته به گروه کشتیرانی است.

وی همچنین در خصوص پوشش بخشی از نیاز ناوگان به شناورهای جدید با تکیه بر توان ملی ساخت، گفت: در حال حاضر امکان ساخت شناورهای اقیانوس پیما در جنوب کشور به راحتی مهیا نمی شود؛ در حال حاضر امکان ساخت شناورهای اقیانوس پیما در جنوب کشور وجود ندارد. اما ظرفیت ساخت کشتی های کلاس کاسپین در شمال کشور وجود دارد. به همین منظور قرارداد ساخت چهار فروند شناور چند منظوره با شرکت کشتی سازی «صدرا نکا» منعقد شده است که در حال انجام است. در جنوب کشور نیز قراردادی با شرکت کشتی سازی آروندان برای ساخت شناورهای فراساحلی منعقد شده است. این در حالی است که متأسفانه در سال های اخیر به دلیل عدم حمایت کافی، این شرکت ها در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند، بنابراین حمایت مالی و فنی از این تولیدکنندگان ضروری است که گروه کشتیرانی در این زمینه پیشگام بوده است.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: متأسفانه بانک ها از حمایت صنایع داخلی برای ساخت این کشتی ها برخوردار نبوده اند، بنابراین گروه کشتیرانی با تکیه بر پایه مالی خود حدود 100 میلیون دلار برای ساخت این کشتی ها سرمایه گذاری کرده است. کشتی های 3500000 تنی.

مدرس خبانی ادامه داد: طی سال گذشته و سال جاری 64 هزار TEU کانتینر نیز برای توسعه ناوگان خریداری شد، در حالی که برنامه ریزی ها بر این اساس است که بخشی از نیاز این کانتینرها از داخل پوشش داده شود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع حملات سایبری پرداخت و خاطرنشان کرد: با تلاش همکاران سامانه‌های پدافندی ایجاد شده که خوشبختانه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را از انواع حملات و آسیب‌های سایبری مصون نگه داشته است. در این بخش ناوگان نبوده است

وی همچنین به تدوین سند راهبردی 5 ساله گروه کشتیرانی اشاره کرد و گفت: حدود چهار سال است که سند راهبردی 5 ساله در گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تنظیم شده و این سند در حال ویرایش است. هر سال.” هدف، ایفای نقش در ارائه خدمات لجستیکی جامع در زمینه های مختلف حمل و نقل چندوجهی و کریدور شمال-جنوب است.

مدیر کل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی صنایع دریایی در سال 1398، حمل و نقل دریایی جمهوری اسلامی ایران یکی از ناوگان دریایی است که نیازمند توسعه و نوسازی است. این رابطه که از سوی رئیس جمهور به عنوان رئیس این شورا ابلاغ شد، خاطرنشان کرد و گفت: اگر توسعه بخش دریایی را ادامه ندهیم، در پنج سال آینده 30 درصد ناوگان کشور و در ده سال آینده خواهد بود. ، 70 درصد ناوگان بین المللی کشور امکان تردد به بنادر توسعه یافته جهان را ندارند. همچنین باید ناوگان خود را از 141 فروند به 189 فروند افزایش دهیم و برای توسعه ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران اقداماتی انجام دهیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=120389

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.