به گزارش خبرنگار مهر، آشفتگی بازار اجاره بها و قیمت های بی سابقه در بازار مسکن، دولت را بر آن داشت تا برای ساماندهی بازار مسکن اقدامات ویژه ای انجام دهد. یکی از این سیاست ها که طرح آن به سال های قبل بازمی گردد، مالیات بر خانه های خالی بود. دولت با این اقدام اقدام به کنترل قیمت ها در بازار مسکن با تحریک عرضه کرد.
همین موضوع باعث شد که موضوع شناسایی این واحدها به ویژه در کلانشهر تهران مطرح شود. با بررسی موضوع مشخص می شود که بیشتر خانه های خالی متعلق به بانک ها و سازمان های دولتی است. ورود بانک ها به بازار املاک و مستغلات ناشی از سود بود.
مشکلات عدم تولید مسکن به سال 1400 برمی گردد
داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بانک ها در سال 1400 تعداد زیادی واحد مسکونی خریداری کردند، گفت: در سال 1400 اگر به صورت های مالی بانک ها نگاه کنیم. حدود 91 میلیارد واحد مسکونی کشف خواهیم کرد. خریدند و نسبت به میزان سود و سپرده ای که به مردم دادند از تورم عقب ماند. اگر به سال 1400 برگردیم، آمار ساخت و ساز در کشور کاهش پیدا کرد زیرا مبلغ تسهیلاتی که باید برای تولید مسکن به سازندگان اعطا می شد متوقف شد و صرف خرید ملک توسط بانک ها شد.
نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران در ادامه تاکید کرد: مشکلاتی که در حال حاضر در حوزه مسکن گریبانگیر دولت سیزدهم است، ناشی از روندی است که بانک ها در سال 1400 در پیش گرفته بودند و در آن زمان افت شدیدی داشت. در تولید مسکن که از سوی دیگر باعث شد امروز شاهد کمبود تولید مسکن در کشور باشیم.
وی در خصوص اعطای وام 1900 تومانی و اقساط ماهیانه 37 میلیونی نیز گفت: قطعاً مردم عادی با حقوق عادی توانایی پرداخت ماهیانه 37 میلیون تومان را ندارند. این گروه از بانک ها سیاست های وزارت راه و شهرسازی را دنبال نمی کنند زیرا خود بانک ها کار را اداره می کنند و مستقیماً املاک را خرید و فروش می کنند.
بیگی نژاد خاطرنشان کرد: زمانی که افراد جامعه برای دریافت تسهیلات به بانک ها مراجعه می کنند به این معناست که می خواهند نیاز مصرفی خود را تامین کنند در حالی که نگاه بانک ها متفاوت است و می خواهند تا حدود زیادی وجوه خود را تامین کنند و به جای وام دادن، قانون است. از جهش تولید مسکن در آینده در تدارک خرید ملک هستند که قطعا در آینده نه چندان دور بر این روند تاثیر منفی خواهد گذاشت.
عدم ورود بانک ها به بازار املاک نیازمند اقدامات جدی دولت است
به گزارش خبرنگار مهر، فعالیت بانک ها در همه کشورها مختص فعالیت های مالی است، اما پس از بحران های اقتصادی سال های اخیر در ایران، بانک ها مجبورند نارضایتی خود و تامین منابع سود سپرده گذاران، به سرمایه گذاری در بازار املاک و مستغلات روی آورده اند. رویکردی که در افزایش قیمت مسکن دخیل بوده است.
با انباشت این خانه های خالی در دست بانک ها می توانند تا حدودی کنترل قیمت مسکن را در دست بگیرند و برای افزایش حقوق صاحبان سهام یا امتناع از فروش آن ها، قیمتی بالاتر از ارزش واقعی املاک زیرمجموعه خود تعیین کنند. کنترل. ، که ممکن است در نهایت منجر به افزایش قیمت مسکن در مناطق آسیب دیده شود.
دولت باید قوانین جدی برای ساماندهی و جلوگیری از ورود بانک ها به بازار املاک تصویب و وضع کند تا بازار املاک و کالاهای مصرفی مردم در دست دلالان و دلالان نباشد.