امیر جدیدی، عکاس روزنامه هم میهن، عکس کریسمس گروگان های آمریکایی در ایران را منتشر کرده است. در کنار این عکس، روایتی نیز از ورود مشکل ساز عکاس ایرانی به مهمانی گروگان گیری منتشر شده است.
امیر جدیدی، عکاس روزنامه هم میهن، عکس کریسمس گروگان های آمریکایی در ایران را منتشر کرده است.
به گزارش هممهان، امیر جدیدی عکاس در یادداشتی هنگام انتشار این عکس نوشت: شاهرخ حاتمی از آن دسته عکاسانی بود که برای گرفتن عکس هر کاری که تصورش را بکنید انجام می داد. می توان گفت عکاسی نوعی توتالیتاریسم بود.
یکی دو ماه از این حادثه می گذرد و ایران تحت فشار افکار عمومی جامعه جهانی است. کریسمس نزدیک است و عده ای تصمیم می گیرند عکسی از جشن کریسمس گروگان ها منتشر کنند.
ظاهرا چند عکاس در سفارت مستقر هستند. ساعتها منتظر میمانند تا اجازه عکاسی پیدا کنند. عکاسی از آن موقعیت یعنی تبدیل شدن به معروف ترین عکاس جهان یک شبه.
در نهایت شاهرخ حاتمی جانشین لطیف الحیلی می شود تا مقامات را متقاعد کند که او تنها کسی است که اجازه دارد از جشن کریسمس گروگان ها عکس بگیرد. قرار است با یک دوربین و یک رول فیلم وارد شوید و سپس برای عکسها «پول کسب کنید».
شاهرخ پشت در ایستاده، کت پوشیده، دوربینی روی شانه اش و منتظر باز شدن در است. عکاسان شاکی و ناراضی از وضعیتی که در آن قرار گرفتند، دیدار شاهرخ را ندیدند.
یکی از عکاسان که در صداقت حاتمی تردید داشت به ماموران گفت که پشت گردن شاهرخ را چک نکردند. شاهرخ صدای کوچکی می کند و لحظه ای بعد دو حلقه فیلم پشت گردنش پیدا می شود…
حلقه ها را تحویل دهید و با همان رول فیلم از یک جشن کریسمس عکس بگیرید که شبیه هیچ جشن کریسمس دیگری نیست.
روزی که این خاطره را شنیدم با خودم گفتم ای کاش به خاطر عکاسی بود که کسی به او حمله نکرده بود و اجازه می داد شاهرخ خودش از آن دو انگشتر عکس بگیرد.