افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
3

حضور “آرایشگر سویا” در ارکستر سمفونیک تهران!

  • کد خبر : 117924
حضور “آرایشگر سویا” در ارکستر سمفونیک تهران!

ارکستر سمفونیک تهران زیر مجموعه بنیاد فرهنگی رودکی پس از 6 اجرا در مهرماه امسال، چهارشنبه شب – 19 آبان – با اجرای آهنگسازان کلاسیک به نام جهان به سرپرستی منوچهر صهبایی با حضور جوانان روی صحنه رفت. مردم و جانبازان نوازندگان این ارکستر در اجرای نوامبر خود رپرتواری از آثار آهنگسازان را ارائه می […]

ارکستر سمفونیک تهران زیر مجموعه بنیاد فرهنگی رودکی پس از 6 اجرا در مهرماه امسال، چهارشنبه شب – 19 آبان – با اجرای آهنگسازان کلاسیک به نام جهان به سرپرستی منوچهر صهبایی با حضور جوانان روی صحنه رفت. مردم و جانبازان نوازندگان

این ارکستر در اجرای نوامبر خود رپرتواری از آثار آهنگسازان را ارائه می کند. جواکینو روسینی آهنگساز ایتالیایی، فرانتس شوبرت، از آهنگسازان برجسته اتریشی مکتب موسیقی کلاسیک/عاشقانه، حسین نساحی، آهنگساز و نوازنده فقید ایرانی، دیمیتری شوستاکوویچ، آهنگساز روسی و یکی از برجسته ترین آهنگسازان قرن بیستم. . ، یوهان اشتراوس، آهنگساز و نوازنده برجسته اتریشی، یوهانس برامس، پیانیست، رهبر ارکستر، و آهنگساز آلمانی.

در این کنسرت پس از حضور نوازندگان و کارگردان، قطعه «آرایشگر سویا» اثر جواکینو روسینی (13 نوامبر 1868 – 29 فوریه 1792)، آهنگساز ایتالیایی، اجرا شد تا ماندگاری در کمترین زمان موسیقی جهان

او با تکیه بر فرهنگ عامیانه، مجموعه سنت‌ها، احساسات و عواطف مردم خود، چندین اپرا در تصنیف و چندین آهنگ ساخت. روسینی به مدت 19 سال به طور متوسط ​​2 اپرا در سال ساخت و اپرای “آرایشگر سویل” که پیش درآمدهای آن از اپرای “آرلیانو در پالمیرا” و “الیزابت، ملکه انگلیس” در کمتر از سه هفته گرفته شده است. کمپوست کرده است

“آرایشگر سویا” یک اپرا بوفا در دو پرده است. اپرای این اثر توسط سزار استربینی نوشته شده است که از اثر کمدی «آرایشگر سویل» (1775) اثر پیر بومارشه الهام گرفته شده است. اولین اجرای این اپرا (به نام احتیاط بیهوده) در 20 فوریه 1816 در تئاتر آرژانتین در رم برگزار شد. “آرایشگر سویل” روسینی به عنوان یک شاهکار بزرگ در میان کمدی های موزیکال شناخته می شود و به آن “اپرا بوفای همه اپرا بوفاها” گفته می شود.

پس از اجرای “آرایشگر سویل”، ارکستر سمفونی شماره 5 را در ماژور C از فرانتس شوبرت اجرا کرد، این قطعه شامل چهار موومان است. عبارت بودند از allegro، andante، minute، allegro moletto و allegro vivace. فرانتس پیتر شوبرت (19 نوامبر 1828 – 31 ژانویه 1797) آهنگساز برجسته اتریشی مکتب موسیقی کلاسیک/رمانتیک بود که در زندگی بسیار کوتاه خود 9 سمفونی ساخت. . 14 کوارتت زهی، 2 تریو پیانو و خلق آثار دیگر، اما آنچه نام و جایگاه بی بدیل خود را حفظ کرده، قهرمانان (آهنگ) آن هستند. 603 قهرمان یا ترانه در 31 سال زندگی او نشان می دهد که او هرگز از خوانندگی جدا نشده است.

در بیشتر آثار او ویولن و ویولن سل از خط آواز پیروی می کنند و در واقع پیانو همخوانی است. در میان تمام آهنگسازان، شوبرت بهترین مدل است. به گفته بسیاری از کارشناسان موسیقی، نت های بادی آن واقعاً منحصر به فرد هستند.

سمفونی شماره 5 فشرده ترین سمفونی این آهنگساز است و شوبرت آن را برای کوچکترین ارکستر (در مقایسه با ارکسترهای سمفونی های دیگرش) نوشته است، تنظیم این ارکستر شامل فلوت، 2 ابوا، 2 فاگوت، 2 شاخ و طناب است. . سازها، و ارکستر هایدن است، بدون ترومپت و طبل، و همچنین بدون کلارینت موجود در تمام سمفونی های دیگر شوبرت.

اجرای شرقی

پس از اجرای سمفونی شماره 5 توسط ارکستر سمفونیک تهران و وقفه ای کوتاه، ارکستر در قسمت دوم روی صحنه رفت و برای اولین بار قطعه «رقص دربار شاه سمنگان» اثر حسین نشی را اجرا کرد. نیز تفسیر شده است. در کنسرت اکتبر ارکستر سمفونیک تهران.

حسین نساحی (1304-1356) یکی از مهمترین آهنگسازان موسیقی هنری ایران بود. توجه و علاقه نساحی به آثار آهنگسازانی چون باخ، اسکریابین و گابریل فور و از سوی دیگر علاقه او به موسیقی ملی و فولکلور ایران به حدی است که تأثیر او در اکثر آثارش محسوس است. «رقص دربار شاه سمنگان» یکی از آثار برجسته نساحی است که با بازنویسی منوچهر صهبایی یادآور آثار موسیقی شرقی ضبط و اجرا شد و شب گذشته نیز مورد توجه عموم قرار گرفت.

در بخش بعدی که نشان دهنده بازگشت به اجرای آثار غربی بود، ارکستر “والس از سوئیت جاز شماره 2” را توسط آهنگساز روسی دیمیتری شوستاکوویچ اجرا کرد که روش آهنگسازی را از نوازندگانی مانند پروکفیف و استراوینسکی توسعه داد. اولین موفقیت رسمی او سمفونی شماره 1 بود که برای پایان نامه خود در 19 سالگی در سال 1926 اجرا کرد. مشهورترین آثار شوستاکوویچ 15 سمفونی و 15 کوارتت زهی است. یکی از ساخته های محبوب او والس شماره 2 است. استنلی کوبریک در سال 1999 از این اثر در آخرین فیلم خود به نام “چشم های کاملا بسته” استفاده کرد.

قطعات «پلکا پتری کاتو» و «مارش رادتسکی» از یوهان اشتراوس آهنگساز و نوازنده اتریشی نیز توسط ارکستر سمفونیک تهران اجرا شد. ) مشهور شدن. او بیش از 500 آهنگ والس، پولکا، کوادریل و دیگر انواع موسیقی ساخت. اشتراوس والس را از شکل اصلی خود خارج کرد و به آن شکل یک شعر سمفونیک داد.

«دانوب آبی»، «قیصر والزر» (والس امپراتور)، «قصه‌هایی از جنگل‌های وین»، «آوای بهار» و «تریش تروتش پولکا» از معروف‌ترین آثار اشتراوس هستند. اشتراوس در یکی از سفرهای ناصرالدین شاه قاجار به اروپا، مارشی به نام مارش ایرانی ساخت که امروزه از آثار معروف او به شمار می رود.

ارکستر سمفونیک تهران در قسمت پایانی «رقص‌های مجاز شماره یک، چهار و پنج» اثر یوهانس برامس، موسیقی‌دان آلمانی، نوازنده دوران رمانتیک را اجرا کرد. عناوین سه آهنگساز بزرگ در کنار هم قرار گرفته اند.

برامز مجموعه “21 رقص مجاز” را بین سالهای 1869 تا 1879 نوشت. این آثار در اصل برای پیانو چهار دست نوشته شده بودند. آهنگسازان بسیاری برای پیانوی چهار دست موسیقی نوشتند که معروف ترین آنها رقص مجارستانی است. این آثار توسط برامس و دیگران برای ارکستر تنظیم شده اند و از شناخته شده ترین آثار برامس برای عموم مردم هستند. شناخته شده ترین رقص های مجارستانی اعداد یک و پنج هستند که رقص دومی بر اساس رقص چارداش (خاطرات باردیو) اثر آهنگساز مجارستانی بلا کلر است.

پس از اجرای قطعات، حاضران برخاستند و به تشویق ارکستر پرداختند و اعضای ارکستر نیز با استقبال و رضایت حضار از حاضران ادای احترام کردند.

سپس مدیر ارکستر با شناخت نوازندگان و حضار صحنه را ترک کرد اما قبل از تشویق حضار مجددا به صحنه بازگشت و ارکستر قطعه ای از رپرتوار را اجرا کرد و با شناخت از صحنه را ترک کردند. حضار. .

محمدرضا کریمی (کنسرت استاد)، امیر مینوسپهار (کنسرت دوم استاد)، فرزاد سعیدی، نگین حاتمی، سینا صالحی، هورام ترابی، فرید زکری، حسن ملکی، سارا قاسمی، بهروز گلکار، درسا مین‌سازی، فرماهر حسن بیگلو (اولین ویولن) ، دانیال جورابچی، ماهوش عسگری، سارا بیرام زادگان، علیرضا گلستان، حمید خدایی، رادمان راستی، فرناز زندیه، عرفان جاویدنیا، امیر مهزیار قاسمی (دو ویولن)، کاوه تسیری، آتنا زنگنه، مسعود پوربخت، جاوید پناهی زامان دانیا حاجی وندی، الهام آقابابایی (ویولا)، مجید اسماعیلی، مژان ملامختاری، هلیا پورکریمی، روژان بردبار، هامون قادری، عرفان فیجان و هستی علیزاده (ویولن سل) و حسین (پرویز) بیات، سپیده خداوردکد، سودوشو. از جمله نوازندگان ارکستر سمفونیک هستند که در این اجرا تهران تشکیل شد.

همچنین فرزانه اسدی، فراز فراست پور (فلوت)، آرین قیطاسی، کیمیا شعربافیان (ابوا)، پگاه ولیخانی، گلرخ رجایی (کلارینت)، علیرضا متوسلی داراب و فرشاد محمدی (باسون)، هومان باغی، ریحانه رفیعی، پارمیدا سحادران، و امیرحسین گرگین (شور)، امیررضا صالحی، فرید شیخی، آرمان فتاحی، مصطفی بیات (ترومپت)، افشار هاشمیان، آرین خدایار و مانی داوری (ترومبون)، محمود ادژیم صدیقی (تمپانی)، مهیار ادژیم صدیقی (پرکاشن) (هارپ) از دیگر نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران در اجرای شب گذشته بود.

ارکستر سمفونیک تهران نیز امشب 21 آبان ماه ساعت 21:30 میزبان مخاطبان این کنسرت خواهد بود.

ارکستر سمفونیک تهران در سال 1322 توسط پرویز محمود تأسیس شد. دوران طلایی این ارکستر بین سالهای 1351 تا 1357 به سرپرستی فرهاد مشکوا بوده که اکنون این ارکستر به سرپرستی همیشگی منوچهر صهبایی می باشد.

۵۷۵۷

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=117924

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.