بازار؛ گروه استان ها: از آنجایی که افغانستان 90 درصد نیاز خود را از کشورهای همسایه تامین می کند، به عنوان کشور مقصد صادرات ایران نقش مهمی ایفا می کند. علاوه بر این، در اقتصاد سنتی افغانستان، کنترل قاچاق ارز دشوار است و همین موضوع، نظارت بر مبادلات ارزی افغانستان با ایران را برای آمریکا دشوار می کند و تجارت با افغانستان ممکن است راهی برای تامین ارز مورد نیاز این کشور باشد.
به گزارش خبرنگار بازار؛ در دو سال گذشته، ما شاهد تحولات زیادی در افغانستان بوده ایم. از این رو با به قدرت رسیدن طالبان و با در نظر گرفتن تاریخ گذشته آنان در افغانستان، حضور آنان موجب ترس و نگرانی صاحبان سرمایه شد.
حضور طالبان باعث شد بیش از هزار سازمان و فعال غیردولتی این کشور افغانستان را ترک کنند و بسیاری از سرمایه گذاران و سرمایه داران نیز به همین دلیل دست به چنین کاری زدند و به همین دلیل شوک اولیه بزرگی در بازار و اقتصاد ایجاد شد. کره . . از افغانستان
اگرچه با استقرار قدرت طالبان بر افغانستان، امروزه روابط تجاری با سایر کشورها روند معقول تری را طی کرده و افزایش یافته است، اما به گفته بسیاری از فعالان عرصه صادرات، روند صادرات کالاهای صادراتی باید از سنتی به سوق جهانی تغییر یابد. و سایر بسترهای سرمایه گذاری در این کشور از جمله معادن را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش خبرنگار بازار؛ در کشورهای صنعتی ایجاد کارخانه، تولید محصول و ارسال آن به بازار و سپس یافتن مشتری برای آن تقریباً منسوخ شده است، اما از سوی دیگر در کشور پهناور ایران با مزیت های بالقوه تولید کالا. که مورد پسند بازار است، یکی از مشکلات اساسی صنایع به ویژه صنایع کوچک و متوسط، عدم توجه به زنجیره تولیدی برای فروش است.
تلاش برای کاهش صنعت ایران
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صنایع و صادرکنندگان خراسان رضوی در گفت و گو با بازار اذعان می کند: تحولات جدید در افغانستان و امکان مبادلات تجاری و روند جدید سرمایه گذاری نمی تواند به سیاست طالبان مرتبط باشد.
دکتر جواد نیشابوری به ما می گوید: در گذشته اتاق فکری وجود داشت که آمریکایی ها در این کشور مستقر بودند و با همه اتفاقات اخیر هنوز آن اتاق فکر زنده و فعال است.
وی می افزاید: چند سال پیش آمریکایی ها دفتری را در افغانستان افتتاح کردند که مردم می توانستند برای سرمایه گذاری به آنجا بروند.
نیشابوری بیان می کند: در آن اداره از افرادی که برای دریافت وام اقدام می کردند سوال می شد که چگونه شروع به کار کنند و بسته به نوع محصولی که فرد می خواست تولید کند بهترین ماشین آلات برای تولید آن محصول از بهترین کشورها و عمدتا اروپایی بود. و آمریکا فرم وام به خریدار و ماشین های تولیدی در افغانستان به صاحبان شرکت تحویل داده شد.
رشد بازار افغانستان باعث می شود که به تدریج بازارهای آسیای میانه را از دست بدهیم، هرچند بازار گسترده است، اما روش بازاریابی ما سنتی است و متاسفانه در کشور ما تصمیم گیری و تحلیل بازار وجود ندارد.
و ادامه می دهد: در واقع زیرساخت ها در همان زمان آغاز شد و به همین دلیل در زمان بحران در افغانستان تصمیم گرفتیم این ماشین های جدید را از افغانستان بخریم و به کشور بیاوریم، اما خروج ماشین های تولیدی بلافاصله انجام شد. ممنوع است. افغانستان اعلام شد.
به یاد داشته باشید: فکر می کنم آن اتاق فکر در حال گسترش صنعت افغانستان و کوچک شدن صنعت ایران است.
نیشابوری تاکید می کند: همزمان با زلزله هرات، دلار در ایران گران شد و با کم کم اوضاع هرات پیش رفت و صرافی ها شروع به کار کردند، فردا دلار ارزان می شود، بنابراین اقتصاد ما ناخواسته درگیر می شود. در افغانستان
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و مدیران صنایع خراسان رضوی با ابراز نگرانی از از دست رفتن بازارهای هدف، گفت: متاسفانه امروز بسیاری از بازارهای هدف ما به تعداد کم وارد بازارهای افغانستان شده است.
نیشابوری اذعان میکند: فکر میکنم رشد بازار افغانستان در نهایت باعث میشود که بازارهای آسیای میانه را از دست بدهیم، اگرچه بازار گسترده است، اما روش بازاریابی ما سنتی است و متاسفانه تصمیمگیری و تحلیل بازار در کشور ما وجود ندارد. .
توسعه افغانستان به معنای انقباض اقتصاد ایران نیست
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی مشهد اما نظر دیگری در این زمینه دارد و معتقد است که در رابطه با حوادث افغانستان و تاثیر آن بر بازارهای ایران، این کشور گروهی از کارشناسان را ایجاد کرده است. برنامه. دولت طالبان و دولت مستقر.
حسین محمدیان به ما می گوید: امروز در افغانستان با دولتی روبرو هستیم که به گفته خودشان امنیت را برقرار کرده و از طرفی کشت ماری جوانا و مواد مخدر را به طور جدی ممنوع کرده است.
او به ما میگوید: فکر میکنم دنیا به سرعت به افغانستان روی خواهد آورد زیرا آنها قدم اول را برداشتهاند و امنیت افغانستان بهویژه برای کشور همسایه آن بسیار مهم است.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی مشهد: دولت طالبان قویا از تولیدات داخلی خود حمایت می کند و اگرچه افغانستان به زودی عملکرد بسیار خوبی در زمینه صادرات و دستیابی به فناوری در این صنعت نشان خواهد داد، اما من معتقدم که توسعه افغانستان در یک مفهوم کوچک، توسعه اقتصادی ایران نیست
و می افزاید: دولت طالبان قویا از تولیدات داخلی خود حمایت می کند و اگرچه افغانستان به زودی در زمینه صادرات و دستیابی به فناوری در این صنعت عملکرد بسیار خوبی از خود نشان خواهد داد، اما من معتقدم که توسعه افغانستان به معنای انقباض توسعه اقتصادی ایران است. .
محمدیان یادآور می شود: سال گذشته مجموع صادرات ما به افغانستان یک و نیم میلیارد دلار بوده و از سوی دیگر حجم صادرات ایران 52 میلیارد دلار بوده است و با این رقم نمی توان گفت اقتصاد ما به افغانستان وابسته است. .
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی مشهد اذعان میکند: معتقدم رشد بازار افغانستان یا پاکستان بازار ایران را محدود نمیکند، زیرا بازار گسترده است و باید به یاد داشته باشیم که اقتصاد و درآمد دنیا آزاد و آزاد است. اگر رشد کند، قیمت بر اساس عرضه و تقاضا خواهد بود. ممکن است وقتی دولت قیمت درخواستی می دهد، کیفیت فدای کمیت شود.
به یاد داشته باشید: در افغانستان تمام عناصر جدول مندلیف در خاک آن کشور موجود است، بنابراین با توجه به اینکه معادن مختلف افغانستان دست نخورده است، میتوانیم در آنجا سرمایهگذاری و مواد خام استخراج کنیم یا محصولات نیمهتمام تولید کنیم. آنها را به ایران بیاوریم و دوباره صادر کنیم و این یعنی تولید مشترک.
محمدیان می گوید: اما اگر قرار باشد اشتغال خودمان را مختل کنیم و به کشور دیگری ببریم، اصلا نتیجه خوبی نخواهد داشت. به یاد داشته باشیم که امروز ایران یکی از ارزان ترین دستمزدهای کارگری جهان را دارد که 150 دلار است و همچنین انرژی ارزانی دارد.
نیاز به گذر از بازارهای سنتی
حسین اسدی یکی از فعالان حوزه صادرات در گفتگو با بازار گفت: دوره صادرات فله به کشورهای همسایه به پایان رسیده است و به همین دلیل است که امروز محصول باید بر اساس نیاز بازار تولید شود.
وی می گوید: این اتفاق در حالی رخ می دهد که در کشور ما ابتدا یک محصول تولید، به بازار عرضه می شود و سپس کارخانه تولیدی برای آن به دنبال مشتری می گردد، در حالی که نظر کشورهای پیشرفته در بحث فروش کالا یکسان نیست.
وی بابیان اینکه عدم بازاریابی مناسب باعث می شود که کارخانه ها مزیت های خود را در فروش و صادرات برخی محصولات از دست بدهند، می گوید: به عنوان مثال در بازار افغانستان قبل از اینکه رقبایی مانند چین، پاکستان و هند پای خود را باز کنند، در رتبه اول قرار دارند. تولید و قبل از آن محصولات ایرانی را صادر می کردند اما امروز کشورهای دیگر از جمله ترکیه وارد این عرصه شدند.
وی می افزاید: بسیاری از افراد برای خرید برخی از محصولات در اینترنت جستجو می کنند و پس از مشاهده انواع محصولات در قالب یک محصول، محصول خود را انتخاب می کنند، بنابراین اساساً اگر یک واحد تولیدی قابلیت های خود را در فضاهای تجارت الکترونیک عرضه نکند، این کار را انجام می دهد. این کار را نکن. . امکان رقابت وجود خواهد داشت.
اسدی می افزاید: از آنجایی که بسیاری از صنایع و کارگاه های تولیدی در کشور ما در مقیاس کوچک فعالیت می کنند، سرمایه قابل توجهی برای تبلیغات ندارند و همچنان به صورت سنتی فعالیت می کنند.
وی با اشاره به تورم و بی ثباتی قیمت ها در بازار می گوید: در حال حاضر لازم است تولیدکننده با مطالعه دقیق بازار هدف، نیاز به تولید کالا در آن را ارزیابی کرده و فرآیندی را طراحی کند که نیازهای مشتری را برآورده کند.
اسدی با تاکید بر تاثیر قیمت تمام شده محصول بر موفقیت بازاریابی، تصریح می کند: در حال حاضر اگرچه گاهی اوقات محصولات بی کیفیت در ایران تولید می شود، اما به لطف قیمت تمام شده پایین، توان رقابت را دارد و شاید چین همین کار را انجام می دهد. او تجربه فروش محصولات خود را در کشورهایی مانند ایران دارد.
وی اذعان می کند: چین در سطوح مختلف کالا تولید می کند، کالاهای مرغوب خود را به اروپا و کالاهای بی کیفیت اما ارزان خود را به ایران و کشورهای منطقه عرضه می کند، به همین ترتیب توانسته از مزیت قیمتی بهره مند شود. ، بازار را در دست بگیرد. اما از طرفی در ایران به دلیل مشکل فرآیند کارخانه، قیمت نمی تواند در بازاریابی موثر باشد زیرا قیمت بالاست.