به گزارش خبرنگار بازار، سید صمد ضیایی بعدازظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران: استفاده از کودهای مناسب تاثیر بسزایی در حاصلخیزی و بهره وری خاک، مقاومت گیاه در برابر آفات و کیفیت محصول دارد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان افزود: کشاورزان با هدف افزایش تولید و بهره وری و تامین امنیت غذایی از دو کود مهم و اساسی (فسفات و پتاس) در کشاورزی استفاده کنند.
وی درباره اهمیت استفاده از کودهای فسفاته توضیح داد: «فسفر» کلید حیات گیاه است و یکی از پرمصرف ترین عناصر گیاه محسوب می شود و در تمامی فرآیندهای بیوشیمیایی، مکانیسم های انتقال انرژی و انتقال پیام دخالت می کند.
ضیایی تاکید کرد: به کشاورزان توصیه می شود بر اساس آزمایش خاک و تعیین درصد عناصر غذایی از کودهای فسفاته استفاده کنند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان در ادامه سخنان خود به آمار توزیع کودهای فسفاته در هفت ماهه امسال اشاره کرد و اظهار داشت: میزان مصرف کودهای فسفاته کشاورزان در این استان نسبت به سال گذشته 11 هزار و 746 تن بوده است. در همین مدت (9644 تن) 22 درصد رشد داشته است.
وی در خصوص آخرین وضعیت کود پتاسیمی نیز گفت: کود پتاسیمی به افزایش دانه، کاه و کلش کمک زیادی می کند و گیاهان را در برابر سرما و گرما مقاوم می کند و شاخه ها و برگ ها را ضخیم می کند.
ضیایی نیاز به 200 کیلوگرم پتاس به ازای برداشت هر پنج تن گندم را برشمرد و افزود: امسال 7 هزار و 814 تن کود پتاس توزیع شد که این میزان در سال گذشته 6 هزار و 787 تن بود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان گفت: اگرچه میانگین میزان مصرف کود در استان همچنان کمتر از مقادیر استاندارد گزارش شده است، اما رشد مصرف این دو گروه کود در سال جاری نسبت به سال های اخیر و وعده های داده شده بی سابقه است. . سال مصرف قوی نهاده های کشاورزی.