افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
4

با هدف تولید 14 میلیون تن گندم

  • کد خبر : 116526
با هدف تولید 14 میلیون تن گندم

آفتاب نیوز: سهراب سهرابی امروز در جلسه ستاد زراعت استان افزود: عملیات کشت همچنان ادامه دارد و تولید قریب به 14 میلیون تن گندم برای طرح کشاورزی جاری در کشور برنامه ریزی شده است. برای سال زراعی 1402-1403 در نظر داریم 9/5 میلیون هکتار گندم تر و دیم کشت کنیم و برای سال زراعی جاری […]

آفتاب نیوز:

سهراب سهرابی امروز در جلسه ستاد زراعت استان افزود: عملیات کشت همچنان ادامه دارد و تولید قریب به 14 میلیون تن گندم برای طرح کشاورزی جاری در کشور برنامه ریزی شده است. برای سال زراعی 1402-1403 در نظر داریم 9/5 میلیون هکتار گندم تر و دیم کشت کنیم و برای سال زراعی جاری بیش از 450 هزار تن بذر گندم اصلاح شده تهیه و آماده شده و عملیات در حال انجام است.تصفیه بذر و ضد عفونی . .

مدیر طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون بیش از 210 هزار تن بذر گندم بین کشاورزان توزیع شده است و میزان بذر گندم توزیع شده تاکنون بیش از دو برابر مدت مشابه پارسال است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: کودهای شیمیایی تولیدی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در حال توزیع در استان های کشور است.

مجری طرح گندم در وزارت جهاد کشاورزی از خرید تضمینی 10 میلیون و 380 هزار تن گندم در سراسر کشور خبر داد و گفت: طی 34 سال گذشته که این طرح در کشور اجرا شد، این میزان خرید تضمینی بوده است. تولید گندم تنها در سالهای محدودی ثبت شده است.

سهرابی ادامه داد: در تمام این سال ها میزان خرید تضمینی گندم تنها در هشت سال گذشته از مرز 10 میلیون تن گذشت و امسال این موفقیت با بارش های خوب بهاری و فعالیت مستمر کشاورزان میسر شده است. و همچنین معرفی مسائل علمی و پژوهشی در زمینه ها.

وی خاطرنشان کرد: تغییرات عمیق در بذر، کشت مکانیزه، استفاده از کودهای شیمیایی مناسب، همکاری نظام مهندسی کشاورزی، مدیریت آب و کنترل علف های هرز از دلایل اصلی و مهم افزایش بهره وری تولید گندم در کشور است.

مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور کشاورزی و مجری طرح گندم گفت: مصرف کودهای پتاسیم و فسفاته در مزارع گندم آذربایجان شرقی بسیار کم است و مدیران و کشاورزان باید در این زمینه اقدامات فوری انجام دهند. “

سهرابی افزود: مصرف کودهای فوق که در افزایش راندمان تولید و کیفیت محصول تاثیر بسزایی دارد در این استان نسبت به سایر استان ها کم و با استانداردهای معمول فاصله دارد.

مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بر اساس آمارهای موجود کشاورزان در هر هکتار از مزارع گندم آذربایجان شرقی حدود 14 کیلوگرم کود فسفاته مصرف می کنند که رقم بسیار پایینی است و حتی عدم استفاده از این میزان نیز تاثیری نخواهد داشت. تفاوت با آمار فعلی

سهرابی با اشاره به اینکه در هر هکتار 260 کیلوگرم کود اوره در مزارع گندم آبی آذربایجان شرقی مصرف می شود، ادامه داد: میزان مصرف کود فسفاته و پتاس در این مزارع به ترتیب 35 و 4 کیلوگرم است.

به گفته وی، در مزارع گندم دیم آذربایجان شرقی در هر هکتار 120 کیلوگرم کود اوره مصرف می شود که برای کود پتاس صفر و برای کود فسفاته تنها 14 کیلوگرم است.

هدف گذاری برای تولید 14 میلیون تن گندم در کشور سهرابی، مهمترین چالش در مزارع گندم آذربایجان شرقی را مصرف کم کودهای پتاسیم و فسفاته عنوان کرد و افزود: باید توجه داشت که بی توجهی به این معضل منجر خواهد شد. کاهش تولید و حساسیت گیاه به تنش های اقلیمی و بروز خشکسالی و بیماری.

وی کل خرید تضمینی گندم از کشاورزان آذربایجان شرقی را 436 هزار تن اعلام کرد که نسبت به سال گذشته 60 درصد افزایش داشته و از این نظر رتبه هشتم کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس بنیاد ملی تولیدکنندگان گندم کشور نیز در این نشست به مشکلات مربوط به سند اصلاح الگوی کشت اشاره کرد و گفت: این سند در کشور پیشرفت نکرده است زیرا الزامات آن برآورده نشده است و باید مدیریت آن انجام شود. به بخش های متخصص و تخصصی تحویل داده شد.

عطاءالله هاشمی افزود: در حالی که قرار بود سالانه 50 تا 60 هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح مذکور تخصیص یابد، تاکنون ریالی به بخش کشاورزی این حوزه تزریق نشده است که امیدواریم در پرداخت بعدی لحاظ شود. توجه جدی به آنها

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=116526

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.