مهدی سعادتی رئیس فراکسیون سهام مجلس از پرداخت سود قطعی به سهامداران خبر داد و گفت: مهلت واریز سود سهام تا پایان آذرماه 1402 است.
مجید عشقی، مدیرعامل سازمان بورس نیز اخیرا در خصوص شرایط و نحوه پرداخت سود سهام عدالت صحبت کرده است. از آنجایی که شرکت ها این کار را به تدریج انجام می دهند. ما شاهد اختلاف چند ماهه هستیم. هنوز تعطیل نشده ولی احتمالا در همان تاریخ های پارسال یعنی آذرماه سود سهام پرداخت می شود.
به گفته سعادتی، سود سهام امسال برای برخی از سهامداران تحت پوشش یک تا دو میلیون تومب است. برای سایر سهامداران نیز بین 400 تا 600 هزار تومان برآورد شده است.
در سال 1401 سود سهام عدالت مربوط به سال 1400 در دو مرحله واریز شد که فرآیند پرداخت مرحله اول از 9 دی ماه 1401 آغاز شد و تا 12 دی ماه ادامه داشت. در مرحله اول سهامدارانی که 452، 492 و 532 هزار تومبر در پرتفوی سهام خود داشتند. به ترتیب 510، 555 و 600 هزار تومان و افرادی که یک میلیون تومان پرتفوی داشتند. یک میلیون و 128 هزار سود علی الحساب دریافت کردند.
مرحله دوم پرداخت در 4 اسفند 1401 انجام شد. در اسفندماه سهامدارانی که 452، 492 و 532 هزار تومان در پرتفوی سهام خود داشتند. آنها به ترتیب 613، 667 و 721 هزار تومبا دریافت کردند. همچنین افرادی که سبد یک میلیون تومانی داشتند. مبلغ یک میلیون و 356 هزار تومان به آنها تعلق گرفت.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه و جزئیات پرداخت سود سهام نیز صحبت کرد. سود سهام با در نظر گرفتن اینکه شرکت ها آن را به تدریج انجام می دهند. ما شاهد اختلاف چند ماهه هستیم. هنوز تعطیل نشده اما احتمالا در همان تاریخ های سال گذشته سود سرمایه واریز می شود.
وی همچنین درباره افرادی که تاکنون سود سهام دریافت نکرده اند صحبت کرد. آیا سود چند سال اخیر شما نوشته و سوزانده شده است؟ وی گفت: قطعا کسانی که در سامانه بورس و سجام ثبت نام کردند. میزان سود سال های اخیر افراد سپرده شده را محاسبه کردند. اگر فردی در این دو سامانه ثبت نام نکرده و سود سرمایه را دریافت نکرده و بخواهد امروز ثبت نام کند. درآمد آنها از سال 98 به صورت یکجا واریز می شود و درآمد مردم سوخته نشده است. رزرو شده است و به محض ثبت نام واریز خواهد شد.
در سال گذشته حدود 3.5 میلیون نفر به عنوان بازماندگان حقوق صاحبان سهام شناسایی شدند. برای هر یک از این افراد باید 10 میلیون عمل عدالت تعیین شود. اما این را رئیس سابق سازمان خصوصی سازی اعلام کرد. تحقق این موضوع به 35 تریلیون توکن منابع نیاز دارد. این منابع در حال حاضر در دسترس نیستند. احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در اواسط شهریور ماه امسال گفت. فرآیند تصویب و واگذاری اقدامات عدالتخواهانه به بازماندگان باید از طریق هیئت حاکمه انجام شود.