به گزارش بازار، محمود حسنلو درباره نظام ارث گفت: نظام ارث تقسیم و انتقال هوشمند دارایی های متوفی را هدف قرار می دهد. اقدامات عدالتخواهانه برای وراث ساخته شده و هم اکنون 8 کارگزاری به صورت آنلاین به این سامانه دسترسی دارند و کارگزاری های دیگری نیز به سامانه اضافه می شود.
وی ادامه داد: در روزهای آینده تمامی کارگزاران بورس به این سامانه دسترسی کامل خواهند داشت.
معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: پس از اتصال کارگزاران، در هفته آینده دو بانک بزرگ کشور به سامانه میراث اضافه می شود و سپس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و پنجره ها که بازوی اجرایی هستند، می شوند. به این سیستم متصل است.
حسنلو در مورد تعداد کشته شدگان اقدامات عدالتخواهانه گفت: از زمان تحویل اقدامات عدالتخواهانه تاکنون بیش از 3 میلیون و 700 هزار نفر از صاحبان سهام جان خود را از دست داده اند. پیش بینی ما این است که بیش از 15 میلیون نفر وارث این متوفیان باشند.
قائم مقام شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره مراحل تقسیم سهام بین وراث نیز اظهار داشت: برای تقسیم وراثت بین وراث کافی است یکی از وراث با اصل وراثت به یکی از شعب کارگزاری مراجعه کند. گواهی و یک سری مدارک هویتی و پس از احراز هویت وراث، اطلاعات آنها در سامانه املاک ثبت و برای آنها پرونده تشکیل می شود.
حسنلو افزود: پرونده بر روی میز کار (کارتبل) کلیه وراث در سامانه پورتال ذینفع یکپارچه بازار سرمایه قابل مشاهده است و وراث می توانند آخرین وضعیت پرونده خود را در این سامانه مشاهده کنند.