به گزارش خبرگزاری مهر، سهراب سهرابی امروز در جلسه ستاد کشاورزی آذربایجان شرقی که با حضور معاونین، مدیران استانی و شهرداری ها در مجتمع شهید کسایی برگزار شد، از تصویب خرید تضمینی گندم به میزان 10 میلیون و 380 هزار تن خبر داد. آذربایجان شرقی. جهاد کشاورزی کردستان: آذربایجان شرقی با خرید تضمینی 436 هزار تن رتبه هشتم کشور را در خرید تضمینی گندم به خود اختصاص داد که نسبت به سال گذشته 60 درصد و نسبت به دو سال قبل بیش از 360 درصد افزایش داشته است.
و افزود: این موفقیت مرهون لطف خداوند و تلاش کشاورزان و استفاده از تجربیات متخصصین در مصرف کودهای شیمیایی بوده که در مقایسه با سال ها قبلاً افزایش داشت، اما این افزایش باید ادامه یابد. در زمینه بذر و کشت مکانیزه نیز موفقیت های خوبی حاصل شد و در زمینه کشت مکانیزه نقش ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بسیار پر رنگ است و آذربایجان شرقی نیز مقام اول را کسب کرد. جایگاه کشور در اجرای طرح جهش تولید در مناطق خشک.
سرپرست پروژه گندم وزارت جهاد کشاورزی توجه ویژه به مکانیزاسیون و توسعه ماشین آلات و ادوات کشاورزی را ضروری دانست و افزود: توسعه ماشین آلات می تواند چندین سال در حوزه کشاورزی موثر باشد، یعنی چرا مدیران باید تلاش لازم را برای تخصیص اعتبار برای مکانیزاسیون انجام دهند؟
وی از عملکرد خوب در زمینه مبارزه با بیماری ها و علف های هرز در سال زراعی گذشته خبر داد و گفت: امسال یکی از بهترین سال های کشاورزی از نظر مبارزه با آفات است.
سهرابی گفت: از 10 میلیون گندمی که به عنوان وثیقه خریداری شد، نزدیک به 4 میلیون تن از دیم ها بوده که نشان می دهد طرح جهش تولید دیم نقش مهمی در افزایش تولید گندم داشته است.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: 34 سال از آغاز خرید تضمینی گندم در کشور در سال 68 می گذرد و در این مدت تنها در 8 سال خرید تضمینی بیش از 10 میلیون تن بوده است. سال گذشته و کمترین میزان بارندگی در این 8 سال در سال گذشته رخ داد که نشان دهنده نقش اقدامات فنی در افزایش تولید است.
وی مصرف کود اوره در هکتار برای گندم آبی را 260 کیلوگرم، مصرف کود فسفاته را 35 کیلوگرم در هکتار و پتاس وی در هر هکتار را 4 کیلوگرم دانست و گفت: مهمترین مشکلی که در حوزه کشاورزی در کشور داریم کم مصرف است. آنها کود هستند این مشکل باعث کاهش تولید در مزرعه می شود و گیاه به تنش ها و بیماری ها حساس می شود.
سهرابی ادامه داد: در دیم مصرف کود اوره 120 کیلوگرم در هکتار و مصرف کود فسفاته 14 کیلوگرم در هکتار است. بنابراین عدم استفاده از کودهای فسفاته در آذربایجان شرقی پتاس واضح است. برای استفاده از این کودها در مقدار استاندارد باید آموزش و اطلاعات لازم ارائه شود.
مجری طرح گندم وزارت کشاورزی وی وضعیت کشاورزی جنوب آذربایجان شرقی را در حوزه مکانیزاسیون خوب توصیف کرد و گفت: شمال استان باعث بهبود وضعیت این حوزه می شود.
گندم کاشت پشته یکی از راه های افزایش علاقه است. راستی وی آن را دانست و گفت: تغییر روش کشت در این زمینه می تواند حداقل 2 تن در هکتار بهره را افزایش دهد. راستی و حداقل 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی کنید شادی بودن
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون بیش از 210 هزار تن بذر گندم بین کشاورزان و میزان توزیع توزیع شده است. دانه گندم تاکنون بیش از دو برابر مدت مشابه سال گذشته بوده است.
سهرابی درباره لزوم توسعه کشت گندم گندم دوروم در ولایت برآمد و گفت: گندم گندم دوروم قیمت بالاتری دارد و در برابر استرس و بیماری ها مقاوم تر است و برای کشت در آب و آب مناسب است. سرزمین خشک باید برنامه ریزی شود کوچک بودن
وی توسعه آبیاری میکرو را یکی از راهکارهایی دانست که می تواند در زمینه کم آبی موثر باشد و اظهار داشت: تغذیه در سیستم آبیاری ریز بسیار موثرتر است.
مجری طرح گندم وزارت کشاورزی وی لزوم آموزش های متمرکز بر کشاورزان و مزارع خود را مورد تاکید قرار داد و گفت: ارتقاء با رویه ای که در گذشته وجود داشت با شرایط فعلی همخوانی ندارد.
وی در خصوص افزایش کیفیت گندم گفت: کیفیت گندم به سه صورت انتخاب رقم مناسب، تغذیه مناسب و مدیریت آفات که مهمترین آنها آفت سنا است افزایش می یابد و باید این افزایش کیفیت را ادامه دهیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمانی کشاورزی در ادامه وی در این جلسه با اشاره به استخدام 60 نفر از بخش خصوصی در طرح جهش تولید در دیمزار در سال گذشته گفت: در طرح کشاورزی فعلی این تعداد به 240 نفر رسیده است و با این راهکار سعی کردم. برای کاهش فشار کاری کارشناسان سازمان: جهاد کشاورزی را کم کنیم تا تمرکز و تلاش بیشتری برای پیگیری مسائل و اجرای سیاست های وزارت جهاد کشاورزی داشته باشند.
شهرام شفیعی افزود: برخی خدمات مانند نسخه کود و تحویل سوخت به بخش خصوصی واگذار شده است تا بتوانیم از حضور کارشناسان سازمان در حوزه تولید بهره مند شویم.