افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
4

مصرف نان سبوس دار از ما در برابر این بیماری دردناک گوارشی و سرطان محافظت می کند.

  • کد خبر : 115694
مصرف نان سبوس دار از ما در برابر این بیماری دردناک گوارشی و سرطان محافظت می کند.

علیرضا زالی در ششمین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تهران با حضور دکتر مرتضی خمتکار آرانی مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران، دکتر محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی معاونت بهداشت و ایمنی مواد غذایی وزارت بهداشت، مسئولان دستگاه های اجرایی، نمایندگان اتحادیه های تولیدی. جلسه نان سنتی و شیک برگزار […]

علیرضا زالی در ششمین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تهران با حضور دکتر مرتضی خمتکار آرانی مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران، دکتر محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی معاونت بهداشت و ایمنی مواد غذایی وزارت بهداشت، مسئولان دستگاه های اجرایی، نمایندگان اتحادیه های تولیدی. جلسه نان سنتی و شیک برگزار شد و اعضای کمیته گفتند: چند سال اول گذاشتن نان سبوس دار سر سفره مردم هزینه دارد، هرچند این کار در واقع سرمایه ای برای ارتقا و ارتقای سلامت مردم و کاهش بیماری هایی مانند سرطان و سوء تغذیه است. .

زالی رئیس کارگروه سلامت و ایمنی غذایی استان تهران این نشست را یک همگرایی فرابخشی در حوزه آرد و نان بین تمامی نهادهای ذیربط از جمله وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد، معاون رئيس جمهور. رؤسای غذا و داروی دانشگاه ها، اصناف و اتحادیه ها که آسیب دیدند چالش های تولید آرد و نان سبوس دار را تحلیل می کند و با بررسی وضعیت موجود راهکارهای اصلاحی در این زمینه ارائه می کند.

وی خاطرنشان کرد: حرکت به سمت مصرف نان سبوس دار باید به صورت علمی، جامع، جلب مشارکت عمومی شهروندان، بدون تکلیف احساسی، با برنامه ریزی مدون و در چارچوب های تعیین شده انجام شود.

و افزود: در دانشگاه مسیری که می خواهیم در حوزه سلامت باز کنیم باید در همین راستا باشد زیرا کارهای بومی انجام شده بدون نتیجه می ماند. در این جلسه شاهد جرقه هایی برای رسیدن به یک نظر مشترک در مورد تولید نان سبوس دار بودیم اما رسیدن به یک گفتمان مشترک بسیار مهم است.

رئیس دانشگاه بر پایبندی به سلامت مردم تاکید کرد و گفت: باید استفاده از نان سبوس دار و گنجاندن آن در سبد غذایی مردم را به عنوان یک راهبرد بپذیریم. نانی که امروزه در دسترس است ممکن است سلامت مردم را تامین نکند و به جز کالری مورد نیاز هیچ نقشی در تامین نیازهای سلامتی مردم نداشته باشد.

زالی با اشاره به تغییر نگاه دنیا به نان و اصطلاح نان شفابخش گفت: نان شفابخش علاوه بر تامین انرژی و کالری باید در پیشگیری و کاهش بیماری ها و رفع مشکلات بهداشتی موثر باشد که همه این موارد در زمینه پیشگیری از بیماری ها، کاهش عوارض ناشی از مصرف نان نامطلوب و در عین حال به دست آوردن اثرات مثبت و سالم نان سبوس دار.

وی افزود: بدون شک باید با ائتلاف های بین بخشی برای جایگزینی نان سبوس دار به جای نان سبوس دار حرکت رو به جلو را آغاز کنیم. نان سبوس دار با آرد سبوس دار متفاوت است و باید در مورد تعاریف موجود از آرد گندم به توافق رسید.

زالی آرد سبوس دار را بر اساس تعریف جهانی حاوی پوسته، جوانه و اندوسفر ذکر کرد و تاکید کرد: آنچه آرد سبوس دار را متمایز می کند این است که هیچ یک از این سه عنصر حیاتی زیستی در فرآیند تولید نان آسیب نبیند یا کاهش یابد.

وی با اشاره به اینکه پوسته گندم فیبر زیادی دارد، گفت: شش درصد گندم را پوسته تشکیل می دهد اما بیشتر نان سبوس دار فیبر موجود در آن است که می تواند از بروز بیماری های گوارشی مانند یبوست، مشکلات گوارشی و روده بزرگ جلوگیری کند. . سرطان. .

زالی خاطرنشان کرد: جوانه گندم نیز سرشار از سلولز، پروتئین، املاح و اسیدهای آمینه است و آرد سبوس دار دارای ویتامین های گروه B، آنتی اکسیدان و ضد سرطان است. حرکت به سمت آرد سبوس دار گام مهمی در راستای سلامت مردم است و ما دغدغه سلامت مردم را داریم.

رئیس کارگروه ایمنی و بهداشت مواد غذایی استان تهران در بخشی دیگر از سخنان خود خاطرنشان کرد: برای تولید نان سبوس دار و ترویج مصرف آن باید همه نهادهای ذیربط اعم از تولیدکنندگان، عرضه کنندگان، نانوایان و … مشارکت داشته باشند.

زالی با اشاره به اینکه ایرانی ها روزانه 82 میلیارد تومان نان خریداری می کنند، گفت: 60 درصد سبد غذایی و انرژی مردم ایران از نان تامین می شود. سرانه مصرف نان ایرانیان به 161 کیلوگرم رسیده که نسبت به گذشته افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه با تاکید بر سرمایه گذاری برای ارتقای کیفیت نان گفت: ایرانی ها 37 درصد بیشتر از دنیا نان مصرف می کنند، بنابراین باید به سمت سرمایه گذاری در ارتقای کیفیت نان و نان جدایی ناپذیر حرکت کنیم و باید گام برداریم. رو به جلو. گام به گام با مدیریت و استفاده از استراتژی ها از صاحبان فرآیند و با در نظر گرفتن چالش ها، به سراغ نان سبوس دار برویم.

زالی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی و آگاه سازی مردم از فواید نان سبوس دار خاطرنشان کرد: دانشگاه ها، وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و… سلامتی مردم مفید است. زیرا اگر برنامه ریزی مشخص، حمایت های دولتی، فرهنگ سازی عمومی، طراحی بازاریابی مناسب و … در این زمینه انجام نشود مردم نان سبوس دار را نمی پذیرند.

وی تاکید کرد: برای تدوین برنامه علمی تولید نان سبوس دار و ترویج مصرف آن در جامعه باید تمامی فرآیندها در آن مسیر بررسی و همه ابعاد آن در نظر گرفته شود.

زالی در ادامه سخنان خود بر لزوم ارتقای دانش کشاورزان و ارتقای دانش روز در تولید آرد مناسب‌تر تاکید کرد و افزود: حجم بالای نان و غذا در کشور باید مدیریت شود.

وی با اشاره به بررسی های انجام شده یادآور شد: نان لواش در حال حاضر پرمصرف ترین نان تهران است و پس از آن نان توفتون و سنگک قرار دارند. بنابراین با توجه به استقبال مردم تهران باید اقدامات لازم برای تغییر نان موجود به نان سبوس دار انجام شود.

وی تاکید کرد: تهیه نان با آرد سبوس دار نیاز به مهارت بیشتری از نانوا دارد و از این نظر می توان از تجربیات کشورهای دیگر در تولید نان سبوس دار بهره برد.

زالی با اشاره به محبوبیت نان سبوس دار در سال های اخیر خاطرنشان کرد: نان سبوس دار جایگزین نان سبوس دار نمی شود، زیرا زمانی که سبوس به صورت خارجی به خمیر نان اضافه شود، در حین پخت به طور ناقص به ماده سمی آکریل آمید تبدیل می شود. پخته شده آرد سبوس دار برای سلامتی مفید است و نیازی به غنی سازی آن نیست.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود خاطرنشان کرد: برخی از مواد موجود در آرد سبوس دار مانند فیتات و اگزالات در صورت عدم مدیریت صحیح می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد و جذب املاح از دستگاه گوارش را کاهش دهد.

زالی با اشاره به وجود امکانات فنی، فنی و صنعتی لازم برای تولید آرد سبوس‌دار در تهران، یادآور شد: توانمندی‌ها و اقدامات خوبی در زمینه‌های مختلف از جمله استانداردسازی، بازرگانی دولتی، نظارت و ممیزی و غیره اتخاذ شده است. در مورد نان سبوس دار می توان راهکارهای علمی در این زمینه ارائه داد. همچنین می توان از تجربیات خوبی که در استان های دیگر مانند استان مرکزی زندگی می کند نیز بهره برد.

رئیس دانشگاه تاکید کرد: سال‌های اول آوردن نان سبوس‌دار سر سفره‌های مردم هزینه دارد، هرچند در حقیقت این کار سرمایه‌گذاری برای ارتقا و ارتقای سلامت مردم و کاهش بیماری‌هایی مانند سرطان، سوء تغذیه و… تلقی می‌شود.

زالی بحث نان را از بحث امنیت غذایی در کشور دانست که با فقرزدایی و فقرزدایی مرتبط است و پیشنهاد داد قبل از تصویب برنامه هفتم توسعه بتوانیم طرح یا برنامه تشویقی مثبت با نگاه علمی ارائه کنیم. برای استفاده از نان سبوس دار

رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد با همکاری و مشارکت دستگاه های مختلف بتوانیم در جهت ترویج استفاده از نان سبوس دار اقداماتی انجام دهیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=115694

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.