به گزارش بازار، حمیدرضا بنفشه روز دوشنبه در نشست خبری که در پژوهشکده ملی تحقیقات و توسعه علوم پزشکی ایران برگزار شد، گفت: حدود 15 تا 20 درصد داروهای گیاهی ایران در دنیا منحصر به فرد است. ارز رایج برای کشور، اقتدار علمی ایران در این زمینه را نیز به دنبال دارد.
وی افزود: بیشتر مواد اولیه تولید گیاهان دارویی در داخل کشور موجود است و داروهای مبتنی بر طب ایرانی تولید می شود که می تواند در سطح بین المللی قابل رقابت در دنیا باشد.
بنفشه تصریح کرد: یکی از اهداف پژوهشکده توسعه تحقیقات علوم پزشکی کشور توسعه صادرات فرآورده های گیاهی و همچنین یکی از راه های معرفی منابع غنی گیاهی، تولید دارو به صورت گیاهی و بازاریابی این محصولات است. و برای جذب سرمایه گذاری در حوزه گیاهان دارویی برنامه ریزی شده است.
وی بیان کرد: یکی از اهداف توسعه تحقیقات پژوهشگاه ملی علوم پزشکی ایران توسعه صادرات فرآورده های گیاهی است و بیش از هزار و 400 شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت فعال هستند که از این تعداد 450 شرکت در این حوزه فعال هستند. داروهای گیاهی، بیوتکنولوژی و صنایع غذایی.
مدیرکل فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حوزه پزشکی جزو پیشروترین حوزه های فناوری سلامت هستیم و بیش از 98 درصد اقلام دارویی و 92 درصد ارزش اقلام دارویی را در اختیار داریم. بازار دارویی به ریال و دلار در تولید داخل است و اکثر نیازهای کشور در داخل تامین می شود.
بنفشه تصریح کرد: مواد اولیه داروهای شیمیایی سهم زیادی از واردات کشور را به خود اختصاص می دهد و در این زمینه باید برای تامین داخلی این مواد برنامه ریزی و اعتبارات لازم برای صرفه جویی ارزی فراهم شود.
وی افزود: در روزهای 23 و 24 آبان دومین همایش ملی بازار فناوری سلامت در مرکز همایش های رازی برگزار می شود که در آن 35 غرفه از شرکت های دانش بنیان از دانشگاه های علوم پزشکی به ارائه دستاوردهای خود می پردازند و همچنین ممکن است تبادل نظر شود. ساخته شده است.