به گفته یک روزنامه نگار سیاسی زندگی; روند کاندیداتوری برای احراز کرسی های مجلس دوازدهم از 21 مرداد ماه سال جاری با ثبت نام اولیه آغاز شد و 31 مردادماه به پایان رسید. با گذشت نزدیک به دو ماه از پیش ثبت نام در انتخابات مجلس، نزدیک به 49 هزار نفر مراحل را طی کردند و در نهایت زمان ثبت نام نهایی کاندیداها در سامانه وزارت کشور فرا رسید و مردم تا مهرماه فرصت داشتند تا ثبت نام خود را نهایی کنند. از 6 تا 12 آبان پذیرفته شدگان در مرحله پیش ثبت نام و دریافت کد رهگیری توانستند در مرحله ثبت نام نهایی ثبت نام کنند و در نهایت 24 هزار و 829 نفر از سراسر ایران اسلامی وارد این عرصه رقابتی شدند.
بر اساس این گزارش؛ دوازدهمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر 20 اسفندماه امسال برگزار می شود و پیش بینی می شود بیش از 24 هزار نامزد برای تصاحب 290 کرسی در بهارستان به رقابت بپردازند. قانون انتخابات مجلس شروطی را مقرر کرده است که بر اساس ماده یک فصل اول قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، دولت موظف است مقدمات برگزاری انتخابات را قبل از پایان دوره قبل فراهم کند تا کشور هیچگاه از مجلس خارج نشود.
در اصل 2 نیز آمده است که تعداد نمایندگان شورای اسلامی دویست و نود نفر بوده و افزایش تعداد آنها بر اساس اصل شصت و چهارم (64) قانون اساسی خواهد بود.
تبصره – پنج نفر از مجموع نمایندگان متعلق به اقلیتهای دینی به ترتیب زیر هستند:
زرتشتیان و کلیمی ها هر کدام یک نماینده، مسیحیان آشوری و کلدانی با هم یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوبی و شمالی هر کدام یک نماینده در بهارستان دارند.
در ادامه به جزئیات سوابق خواهیم پرداخت.
ثبت نام بر اساس جنسیت
از 24829 نفر، 3227 زن و 21602 مرد کاندیدای مجلس بودند. حضور ضعیف بانوان در این مسابقات را باید نادیده گرفت زیرا 13 درصد داوطلبان را بانوان و 87 درصد را مردان تشکیل می دهند.
سن
66 درصد نامزدها بین 30 تا 50 سال هستند که بیشترین مشارکت را داشته اند، جزئیات آمار به شرح زیر است: 29 درصد رده سنی 30 تا 40 سال، 37 درصد از 40 تا 50 سال است. ، 26 درصد از 50 تا 60 سال و از 60 تا 75 سال هشت درصد از سال را سپری کرده اند.
تحصیلات
۱۵ درصد داوطلبان دکتری ۷۹ درصد فوق لیسانس چهار درصد لیسانس و دو درصد حوزوی.
داستان ایثار
۲۲ درصد داوطلبان را داوطلبان تشکیل می دهند و دو درصد نیز سابقه نمایندگی دوره های نهم، دهم و یازدهم شورای اسلامی را دارند..
استان های اصلی
استان های البرز، تهران، قم، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، یزد، اصفهان، قزوین، فارس و گلستان. ۱۰ استان با بیشترین ثبت نام و حوزه انتخابیه کرج، شهریار، تهران، مشهد، یزد، کریم کریم، اصفهان، اهواز، شیراز و قم نیز در ثبت نام نهایی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پیشتاز این شاخص هستند. شورا.
مقایسه دوره دوازدهم با دوره های قبل
تعداد داوطلبان ثبت نام شده در یازده دوره قبلی به شرح زیر است:
مجمع اول: ۳ هزار و ۷۴۸ شخص
مجلس دوم: هزار و ۵۹۰ شخص
مجلس سوم: هزار و ۹۹۴ شخص
مجلس چهارم: هزار و ۲۷۶ شخص
مجلس پنجم: ۵ هزار و 361 نفر
دوره ششم مجلس: ۶ هزار و 852 نفر
مجلس هفتم: ۸ هزار و ۱۶۷ شخص
مجلس هشتم: ۷ هزار و ۵۹۵ شخص
نکته نهم: ۵ هزار و 382 نفر
مجلس دهم: ۱۲ هزار و ۱۲۳ شخص
مجلس یازدهم: ۱۶ هزار و 33 نفر
به گزارش حیات; همانطور که در این دوره ثبت نام ذکر شد. 24 هزار و 829 نفر مشخص شده که چه کسانی نماینده مجلس خواهند بود و باید منتظر ماند تا ببینیم در اسفندماه امسال رقابت در این مرحله چگونه خواهد بود و مسئولیت مردم بهارستان را چه کسانی برعهده خواهند گرفت.
.