به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا پیمان پاک امروز در میز اقتصاد شبکه یک گفت: تلاش وزارت جهاد کشاورزی ایجاد ثبات در بازار پروتئین کشور با واردات کنترل شده گوشت قرمز و همچنین تامین مستمر نهاده های تولید دام و طیور است. و این واردات مدیریت شده حداقل بوده است تا به تولید ملی آسیبی وارد نشود.
وی همچنین گفت: عرضه نهاده های جو، آرد و ذرت باعث ثبات بازار شده و با واردات گوشت قرمز تازه، قیمت در بازار کنترل شده و روند نسبی کاهش قیمت نیز رخ داده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: البته مصرف گوشت در شش ماهه دوم سال افزایش می یابد اما با عرضه به موقع گوشت روند تثبیت و حتی کاهش قیمت انجام شده و انجام می شود. بازاریابی مستمر انجام دهید به طوری که برای تولید کننده سودآور باشد و برای مصرف کننده نیز قابل خرید باشد. در این زمینه، گوشت بخش گوسفند کیلویی بین 360 تا 380 هزار تومان قیمت دارد که قیمت مناسبی به نظر می رسد.
عرضه جو 30 درصد کمتر از قیمت مصوب است
وی همچنین گفت: در صورت تثبیت عرضه نهاده های دامی روند نزولی ادامه خواهد داشت.
وی درباره تامین نهاده جو گفت: جو در سامانه. بازار 100 درصد افزایش داشته و کیلویی 8000 تا 8200 تومان به فروش می رسد در حالی که قیمت مصوب جو 11200 تومان است یعنی 30 درصد کمتر از قیمت مصوب فروخته می شود. امر منجر به کاهش هزینه کل کشاورز می شود.
پیمان پاک همچنین گفت: برای تامین نهاده های دامی، بازارهای مبدا متنوع شده و پیش خرید و خرید خودسرانه جو و نهاده های دامی از کشورهای اوراسیا انجام شده که منجر به کاهش قیمت تمام شده نهاده هایی مانند علاوه بر بهای تمام شده است. تولید است و اگر بتوانیم روزانه 250 تن گوشت گرم وارداتی را وارد بازار کنیم، قیمت ها را کنترل می کند. در حال حاضر عرضه روزانه گوشت 230 تا 250 تن است که عمدتاً در استان تهران توزیع می شود، زیرا استان تهران بازار مصرف بزرگی است و خود به تولید دام مشغول است. زیاد ندارد. حتی روزانه 10 هزار راس گوسفند از استان های دیگر برای تامین گوشت وارد تهران می شود، بنابراین اگر بتوانیم بازار تهران را کنترل کنیم، خود به خود به تثبیت قیمت ها در کشور منجر می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: اخیراً گوشت قرمز در استان های البرز، قم، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی از طریق شبکه زنجیره ای برای کنترل قیمت در آنها توزیع می شود و درصدد هستیم تا 250 تن واردات داشته باشیم. گوشت قرمز باید روزانه در کنار گوشت تولید داخل عرضه شود.
بعلاوه پیکاپ های بسته بندی و فروشگاه های زنجیره ای برای جلوگیری از آشفتگی بازار در عرضه گوشت و مرغ به مصرف کنندگان فعالیت می کنند.
ما بین 300 تا 400 هزار تن خوراک کم داریم
احمد مقدسی رهبر اتحادیه نیز در این برنامه حضور دارد. دامداران کشوری همچنین گفت: عرضه نهاده های دامی نسبت به ماه های گذشته در حوزه عرضه کنجاله سویا بهبود یافته که در بازار آزاد به کیلویی 40 هزار تومان رسیده و به 35 هزار تومان کاهش یافته است. مزرعه جو و ذرت. 300 تا 400 هزار تن کسری خوراک دام داریم که امیدواریم با روند واردات این مشکل برطرف شود.
مقدسی همچنین گفت: 75 درصد گوشت قرمز از دام های سنگین تامین می شود، بنابراین اگر نهاده های دامداری های صنعتی تامین شود، می توان انتظار عرضه پایدار در بازار داشت و در صورت اختلال در تولید تاثیر می گذارد. توزیع کنجاله سویا باید افزایش یابد تا کشاورز بتواند با خیال راحت اقدام کند.
رئیس اتحادیه دامداران وی گفت: توزیع نهاده ها نسبت به دو هفته گذشته بهبود یافته و در دو هفته اخیر دو محموله 12 هزار تنی به تولیدکنندگان شیر اختصاص یافته است. اگر میزان تامین نهاده ها به 75 هزار تن در ماه برسد، تولید ملی افزایش می یابد. پایدار باشد
مقدسی درباره قیمت گوشت گاو نیز گفت: عمدتاً گوشت گاو هلشتاین کیلویی 200 هزار تومان به صورت زنده عرضه می شود و وزن لاشه بدون استخوان 460 هزار تومان و بدون احشاء حداکثر 475 هزار تومان است در حالی که قیمت بازار 617 هزار تومان است و این اختلاف قیمت باید با تامین گوشت وارداتی باید مراقب بود که واردات گوشت خارجی به تولید ملی لطمه ای وارد نکند.
مقدسی بیان کرد: به ازای هر دام وارداتی 2 راس دام بزرگ اهلی به کشتارگاه رفته و 10 راس گوسفند از چرخه تولید خارج می شود. بنابراین واردات باید به گونه ای انجام شود که به تولید داخلی آسیبی وارد نشود.
تامین کافی عامل برای تثبیت قیمت گوشت
در ادامه علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در این برنامه اعلام کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده شبکه کسب امین گوشت قرمز وارداتی را که با بنر مشخص شده توزیع می کند و علاوه بر گوشت وارداتی، گوشت نیز توزیع خواهد شد. همچنین روی دو سکوی امین آباد و تره بار پیروزی ملی عرضه شود. ما به اندازه کافی گوشت قرمز تهیه می کنیم. روزانه دو کامیون در امین آباد و سه کامیون در پیرج تخلیه می شود که در سطح شهر توزیع می شود.
وی بیان کرد: با ورود به فصل سرما، مصرف پروتئین و گوشت قرمز افزایش می یابد، دولت تدابیر لازم را برای تثبیت تولید داخلی از طریق واردات اتخاذ کند.
ملکی گفت: قیمت گوسفند زنده در شهرستان ها 190 تا 200 هزار تومان است، اما در تهران این رقم بیشتر است و با توجه به افزایش مصرف گوشت در فصل زمستان، در صورت تامین نشدن تقاضای بازار، قیمت آن افزایش می یابد و امیدواریم این رقم افزایش یابد. برای تزریق گوشت کافی برای تثبیت قیمت گوشت برای مصرف کنندگان در بازار.