افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
3

چالش های جامعه پزشکی کشور/مشکل پزشکان جوان – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 112439
چالش های جامعه پزشکی کشور/مشکل پزشکان جوان – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده در برنامه تلویزیونی صف اول با عنوان این مطلب که ۴ چالش بزرگ در حوزه سلامت کشور داریم، گفت: چالش اصلی ما در حوزه سلامت کشور، عدم وجود چالش های اساسی در حوزه سلامت است. اجرا و عدم اجرای اسناد و قوانین قبلی در حوزه سلامت ریشه بسیاری […]

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده در برنامه تلویزیونی صف اول با عنوان این مطلب که ۴ چالش بزرگ در حوزه سلامت کشور داریم، گفت: چالش اصلی ما در حوزه سلامت کشور، عدم وجود چالش های اساسی در حوزه سلامت است. اجرا و عدم اجرای اسناد و قوانین قبلی در حوزه سلامت ریشه بسیاری از مشکلات ما در حوزه سلامت است. یعنی آنطور که باید و شاید اسناد برتر به ویژه سند ابلاغی مدیریت در مورد سیاست های کلی سلامت در سال 1392 که تقریباً 10 سال از عمر آن می گذرد و اجرایی نشده است و سایر بندهای مرتبط با حوزه سلامت در قوانین بودجه سال آینده، در قانون احکام دائمی کشور، در قانون برنامه های پنج ساله چالش است.

وی افزود: دومین چالشی که داریم که حتما در مجمع سال گذشته سازمان نظام پزشکی و در مجمع امسال به آن رسیدگی خواهد شد، بحث وضعیت عوارض در حوزه بهداشت و درمان است که به وضوح خلاف قوانین وضع شده است. و این برای مردم ماست که در حوزه بهداشت و درمان مشکلات زیادی را به دنبال داشته است.

رئیس زاده ادامه داد: چالش سوم بحث مداخلات غیرقانونی در حوزه پزشکی و مداخلات افراد غیرمجاز است که به شدت به سلامت مردم آسیب می زند. ضعف قوانین، فقدان قوانین پیشگیرانه، افزایش تعداد سایت های تبلیغاتی غیرمجاز در حوزه سلامت که مردم را گمراه کرده و منجر به مداخلات مضر برای مردم می شود.

وی افزود: آخرین چالشی که داریم بحث در مورد وضعیت جامعه پزشکی و رسانه ای شدن آن است که در سه جلسه اخیر رئیس جمهور در خصوص برنامه های سلامت چه در افتتاحیه بیمارستان غدیر و چه در افتتاحیه بیمارستان کودکان حکیم و در مراسم روز پزشک در اوایل شهریور ماه به صراحت تاکید کرد که رسانه ها و تریبون ها نباید عزت جامعه پزشکی را مورد تعرض قرار دهند و اعتماد متقابل مردم و جامعه پزشکی را به بهانه هستی خدشه دار کنند. برخی تخلفات در جامعه پزشکی این صراحت رهبری است.

رئیس زاده گفت: علاوه بر این چالش هایی که به آن اشاره کردم، بحث های مربوط به مالیات، الزامات قرارداد بیمه، توانمندی های پزشکی، ظرفیت در رشته های تخصصی، وضعیت دستیاران، سطح معیشت دستیاران در رشته های تخصصی و فوق تخصصی، بحث اخیر منتشر شده است. از مدارک همکاران، ما در حوزه های مختلف پزشکی و … وجود داریم، اینها چالش های اصلی است که در مجمع سازمان نظام پزشکی مطرح می شود.

وی ادامه داد: دغدغه همه ما بهبود فضای کسب و کار برای پزشکان جوان یا دیگر فارغ التحصیلان است. فارغ التحصیلان او در رشته پزشکی جوان است. افتتاح مطب در شرایط فعلی برای همکاران جوان ما تقریباً غیرممکن است و به دلایل زیادی زیان آور است، زیرا بحث صدور پروانه و مجوز مطب قبلاً در بالا مطرح شد.

رئیس سازمان نظام پزشکی ایران گفت: راه حل این دغدغه دادن پزشکان جوان فارغ التحصیل است فارغ التحصیل و آنها به تعهدات خود عمل کردند، ما قرار است مجوز پزشکی صادر کنیم، شما می توانید بگویید من نمی توانم مطب افتتاح کنم، اما من مجوز می خواهم برای مراجعه به موسسات دولتی، خصوصی یا دولتی غیردولتی در بیمارستان ها، درمانگاه ها، این یک مجوز پزشکی تا حالا همه اینها مرخصی استعلاجی بود، یعنی همان مرخصی استعلاجی هم مرخصی بود. بحث این است که ما تسهیل می کنیم و پروانه پزشكی باید همین شرایط را داشته باشد مثلاً در شهرهای بزرگ 250 امتیاز كه از 360 250 امتیاز آمده است، در شهرهای دیگر هم 180 امتیاز، اما اگر كسی مجوز طبابت بخواهد. ، نه مجوز عمل. اگر از ضریب K و تعهدات خود فراتر رفتید، مرخصی پزشکی نامحدود به شما می دهیم.

وی افزود: دلیل ذکر آن فراهم آوردن فضای کسب و کار برای همکاران جوان و منتظر ماندن برای کسب امتیاز پس از مدت تعهد آنها نیست.

رئیس زاده گفت: مخالفان هم می گویند اگر بدون اغماض اجازه دهیم مناطق محروم ما خالی از مراکزی می شود که می خواهند طبابت کنند. یعنی آن همکار جوانی که بعد از پروژه اش باید در منطقه محروم بماند تا امتیازاتش تمام شود، به شهر بزرگتر رفت و آمد می کند و پزشک کار می کند و مناطق محروم با مشکل مواجه می شوند.

وی افزود: دغدغه مردم حمایت و مخالف است، یعنی از این طرف دغدغه افرادی است که برای تحصیل رفته و به تعهدات خود عمل کرده اند، می خواهند فضای کسب و کار داشته باشند و دغدغه طرف دیگر این است که دسترسی به مناطق محروم کاهش نمی یابد. بنابراین دغدغه هر دو طرف سلامت کشور است، یعنی هیچکس بحث شخصی ندارد و بحث ها متفاوت است.

رئیس زاده در پاسخ به راه حل این چالش گفت: به نظرم دوستان ما در وزارت بهداشت اگر ببینیم تعداد زیادی از همکاران ما برای کسب امتیاز در مناطق محروم می مانند و خدمت می کنند به راحتی می توانند این مشکل را مشخص کنند. ، باید به فکر مکانیزم دیگری باشیم، اما اگر دیدیم آمار قابل توجه نیست، به فکر چیز دیگری باشیم. علاوه بر این، راه حل این است که واقعاً مناطق محروم را تحت پوشش قرار دهیم و دسترسی مردم مناطق کم برخوردار به پزشکان را افزایش دهیم. روش ها مورد نیاز نیستند و خیلی خوب کار نمی کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=112439

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.