لطف الله سیاهکلی در گفتگو با خبرنگار بازار از نبود دستگاه تخصصی برای تدوین و تنظیم مقررات، بخشنامه ها و بخشنامه ها انتقاد کرد و گفت: در کشور ما دستگاه تخصصی برای صدور بخشنامه و بخشنامه نداریم و این امر توسط دستگاه اجرایی خود
وی افزود: مثلاً وقتی بانک مرکزی دستورالعملی را تعریف می کند، خودش این کار را انجام می دهد و مشکل خودش را حل می کند. مشکل مردم را حل نمی کند و امروز متأسفانه اساس کار همین است. در دنیا موسساتی متخصص در تعریف دستورالعمل ها، مقررات و آیین نامه ها هستند و تنظیم مقررات و مقررات را به موسسات تخصصی واگذار می کنند.
سیاهکلی ادامه داد: در واقع در امر صدور نامه های تجاری، بانک مرکزی به عنوان متولی باید سوال بپرسد نه پاسخ. بنابراین وقتی بانک مرکزی خودش بخشنامه ای تعریف و صادر می کند، در واقع سوال را مطرح می کند و پاسخ می دهد و بنابراین بخشنامه آن به هدف خود عمل می کند.
وی بیان کرد: مشخص است که نحوه تنظیم بخشنامه توسط بانک مرکزی و سایر نهادها مشکل دارد و در مورد وضع مقررات مشکل داریم. در عین حال باید بدانیم که اجرای هر نوع قانونی، چه قانون اساسی و چه قانون کلی، همان آیین نامه است. یعنی این آیین نامه است که قانون را اجرا می کند; در غیر این صورت نمی توان مستقیماً از قانون استفاده کرد.
سیاهکلی یادآور شد: به عنوان مثال به بانک ها وظیفه نوشتن قوانین پرداخت وام را می دهیم و زمانی که بانک قوانین را می نویسد، مشخص است که نحوه پرداخت تسهیلات و وام ها به درد مردم نمی خورد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس با بیان اینکه قبلاً در صحبت هایم گفته بودم دو نوع مجلس نیاز داریم و گفتم: یک مجلس باید قانونگذار باشد و مجلس دیگر باید آیین نامه بدهد. شأن مجلس کنونی ما مقررات سیاسی و نظارتی است و بنابراین قانونی که این مجلس تدوین کرده سیاسی است. یعنی چپ قوانین را به گونه ای می نویسد و راست به گونه ای دیگر.
سیاهکلی افزود: مجلس قانونگذار مجلسی است که مستقل از شرایط سیاسی کشور فعالیت می کند و بدون توجه به شرایط سیاسی کشور برای حل مشکلات مردم و توسعه کشور قوانینی را تدوین می کند.