افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
5

استانداردهای دوگانه حاکمیت، بخش قابل توجهی از مردم را برای دفاع از ظلم غزه دچار تردید کرده است.

  • کد خبر : 111719
استانداردهای دوگانه حاکمیت، بخش قابل توجهی از مردم را برای دفاع از ظلم غزه دچار تردید کرده است.

معصومه ابتکار نوشت: نوع نگاه دولت و رفتارهای دوگانه، بخش قابل توجهی از اقشار مختلف را برای دفاع از مظلومیت مردم غزه دچار تردید کرده است. مردم خشمگین هستند زیرا از حمایت آنها مکرراً توسط کسانی استفاده می شود که برای آنها در بحث دموکراتیک ارزش قائل نیستند. | ۱۴۰۲/۰۸/۰۴ ۰۹:۱۰:۰۰ «در کنار غزه، کدام […]

معصومه ابتکار نوشت: نوع نگاه دولت و رفتارهای دوگانه، بخش قابل توجهی از اقشار مختلف را برای دفاع از مظلومیت مردم غزه دچار تردید کرده است. مردم خشمگین هستند زیرا از حمایت آنها مکرراً توسط کسانی استفاده می شود که برای آنها در بحث دموکراتیک ارزش قائل نیستند.




|

۱۴۰۲/۰۸/۰۴ ۰۹:۱۰:۰۰

«در کنار غزه، کدام سمت تاریخ» عنوان مقاله معصومه ابتکار برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده است: مهم این است که انسان با انتخاب های خود در کدام سمت تاریخ قرار دارد. در اخبار دیدم که دانشگاه هاروارد شاهد راهپیمایی بزرگی به نام فلسطین بود. همچنین گزارش های متعددی از همدردی با مردم فلسطین در نقاط مختلف جهان از آمریکا و اروپا گرفته تا کشورهای آسیایی منتشر شده است. به طور کلی موج افکار عمومی جهانی که در جریان «طوفان اقصی» از فلسطینیان دفاع کردند، موضوعی آشکار و غیرقابل کتمان است.

حتی گزارش هایی مبنی بر اعتراض یهودیان به نسل کشی غزه منتشر شده است، زیرا این طبیعت بشری است که به درد و رنج سایر انسان ها و حتی موجودات دیگر واکنش نشان دهد و به حق زندگی و حقوق برابر مردم احترام بگذارد. نمونه بارز اهمیت این مضمون در قرآن کریم، تأکید آن بر تأثیر زندگی یا کشتن انسان در جامعه بشری است. می گوید: از این جهت به بنی اسرائیل می نویسیم که در زمین جان بی روح و فاسد را نمی کشم، آن وقت مثل کشتن همه مردم است و از احیاکنندگان مثل این است که من زنده می کنم. ما برای بنی اسرائیل حکم می کنیم که هر کس انسانی را بدون قتل و فساد در زمین بکشد، مثل این است که همه انسان ها را کشته است. و هر کس انسانی را از مرگ رهایی بخشد، گویا تمام شهر را نجات داده است. و فرستادگان ما برای بنی اسرائیل دلایل روشن آوردند، ولی بسیاری از آنان پس از آن تجاوز کردند و در زمین تباه شدند. (سوره مائده، آیه 32)

از سوی دیگر، بی تفاوتی یا نگاه تبعیض آمیز به رنج بشر که ناشی از غرور و تکبر است و موجب تبعیض نژادی، قومی و مذهبی می شود، در منشور اخلاقی و حقوق بشری جهان غیرقابل قبول تلقی می شود. اما متأسفانه بسیاری از مدافعان حقوق بشر به طور سیستماتیک این بدیهیات را نقض می کنند. همانطور که در کشتار وحشیانه مردم غزه شاهد عدم اقدام جامعه جهانی برای توقف حملات علیه مردم و مخالفت با قطعنامه صلح بودیم.

بدیهی است که حق یک معترض مدنی در هر کشوری، چه ایران، چه فرانسه، چه انگلیس و چه هر جای دیگر دنیا باید رعایت شود. اما آنچه مخاطب را آزار می دهد، رفتار دوگانه تبعیض آمیز در مواجهه با معترض است. متأسفانه آنچه در داخل با آن مواجه هستیم و افکار عمومی را به شدت تحت تأثیر قرار داده است، دوگانگی نگرش هاست. مخاطب از اینکه سعی دارد به صورت یکجانبه بر سیاست های ملی کشور و رسانه های کشور تسلط پیدا کند و منتقدان را حذف کند، ناراحت است. این وضعیت آسیب های زیادی به باورهای عمومی مردم وارد کرده است و البته آسیب هایی که به باورهای دینی وارد کرده از دیگر موضوعات مورد بحث است.

امروز رسانه های موسوم به ملی نه تنها اقتدار خود را از دست داده اند، بلکه بر اساس گزارش هایی که تقریباً رسمی شده اند، تأثیر منفی بر اعتماد مردم به دولت گذاشته است. افراد بسته به دسترسی به شبکه های خارجی در معرض اخبار قرار می گیرند و آن را ارزیابی و قضاوت می کنند. اما متأسفانه آنقدر اطلاعیه ها و اخبار خاص منتشر شده که امروز حمایت از مقاومت مردم فلسطین را نیز تحت تأثیر قرار داده است. یعنی نوع نگاه و معیارهای دوگانه دولت، بخش قابل توجهی از اقشار مختلف را در دفاع از مردم مظلوم غزه دچار تردید کرده است. مردم ناراحت و خشمگین هستند زیرا حمایت های آنها در چندین مناسبت مانند روز قدس مورد سوء استفاده کسانی قرار می گیرد که به سلیقه آنها در بحث دموکراسی و خودمختاری ارزشی قائل نیستند و اکنون با یک حکومت متحدالشکل. در نحوه مدیریت کشور ناکارآمدی نشان داده اند. مردمی که به پیروی از سیدالشهدا، حق مظلوم را می خواستند و با ظالم مبارزه می کردند، اما مدت هاست که از استثمار عده ای توتالیتر ناراضی بوده اند. در هر صورت رژیم صهیونیستی با حمایت قدرت‌های بزرگ 75 سال است که سرزمین‌های فلسطین را با اشغال و کشتار و برخلاف قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و قطعنامه‌های 187 شورای امنیت به اجبار اشغال کرده است.

اگرچه تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان آزادیبخش فلسطین سال ها برای جلوگیری از جنگ و خونریزی همکاری کردند، اما اسرائیل عملاً همه معاهدات را نقض کرد و هیچ چشم اندازی برای مردم فلسطین باقی نگذاشت. این تداوم از دست دادن میهن ممکن است دلیل اصلی طوفان الاقصی باشد. اکنون پس از 17 سال حبس در زندانی باز، فرزندان غزه با حمله ای غافلگیرانه، معادله قدرت غاصب صهیونیستی را تغییر داده و تصویر شکست ناپذیری خود را از بین برده اند.

در حالی که شاهد حملات پی در پی و بی رحمانه اسرائیل به منازل، بیمارستان ها، مدارس، کلیساها و مساجد و عدم دسترسی مردم به آب، غذا، برق و امکانات اولیه هستیم، جوامع مدنی و بین المللی، کارشناسان، دانشگاهیان و مردم کشورهای مختلف از فلسطینی ها حمایت می کنند. رفتار وحشیانه دولت صهیونیستی در کشتار و دستگیری مردم غزه وجدان بشری را جریحه دار کرده و جریان های اصلی تبلیغاتی تحت تأثیر صهیونیست ها افکار عمومی جهان را از دست داده است.

این روند ادامه خواهد داشت. نسل جوان جهان هوشیارتر خواهد شد و صاحبان معیارهای دوگانه که خواستار حقوق بشر هستند و نمی توانند اعتراض و اقدامی در برابر چنین جنایاتی انجام دهند محکوم خواهند شد. همانطور که می بینیم، حمایت یکجانبه از اسرائیل در این زمینه به هیچ کس اعتباری نداد. در این شرایط، آنچه در سطح ملی اهمیت دارد، آگاهی از اصل مشکل است تا بی تفاوتی نسبت به جنایت و نسل کشی مردم فلسطین. چه خوب است که رسانه ملی مستقل به اندازه کافی اخبار رویدادها و تحولات غزه را منعکس کند و نهادها و سازمان های غیردولتی مستقل مواضع خود را در برابر رنج ها و مشکلات بی پایان مردم غزه اعلام کنند. باشد که با وجدان آسوده و توجه به حفظ منافع ملی از این شرایط سخت عبور کنیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=111719

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.