به گزارش بازار، نمایندگان در دومین جلسه علنی امروز (چهارشنبه 12 آبان) شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با ماده (1) الحاقی این لایحه با 146 رای رای دادند. موافق، 9 رای مخالف و 3 رای ممتنع و 192 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
بر اساس ماده (1) الحاقی این لایحه؛ سازمان حفاظت محیط زیست موظف است برای تثبیت کانون های تولید گرد و غبار، برنامه های کوتاه مدت و میان مدت پیشگیری، سازگاری و مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور را در قالب طرح جامع مقابله با پدیده گرد و غبار تهیه کند. و برنامه عملیاتی دستگاههای اجرایی ذیربط که به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
همچنین نمایندگان به بررسی ماده 2 الحاقی ادامه دادند و پس از بحث و تبادل نظر و بیان نظرات موافق و مخالف، در نهایت با 100 رأی موافق، 64 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 193 نماینده حاضر در جلسه. ، آنها با حذف این مقاله موافقت کردند.
در ماده تکمیلی (2) حذف شد;
الف- به منظور توسعه همکاری های شهرداری ها و دهیاری های کشور، برقراری ارتباط با اتحادیه های بین المللی شهرداری ها، انتقال تجربیات و تنظیم و اجرای برنامه های آموزشی و بررسی مسائل و مشکلات شهرداری ها، ارائه راهکارها و پیشنهادات مناسب. و ارتباط بیشتر با قوای سه گانه و پیگیری امور اتحادیه، اتحادیه شهرداری های سراسر کشور با عضویت کلیه شهرداری های کشور در قالب یک تشکل صنفی و غیردولتی با مجوز تشکیل می شود. وزارت کشور بدون تحمیل بار مالی به دولت.
ب- رئیس یا عضو منتخب شورای عالی استان ها به عنوان عضو ناظر به ترکیب شورای عالی معماری و شهرسازی، شورای اجتماعی کشور، شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری، شورای عالی محیط زیست محیط زیست و شورای عالی حمل و نقل و ایمنی. رئیس شورای اسلامی استان و شهرستان به عنوان عضو ناظر در ترکیب شورای برنامه ریزی استان و کمیته برنامه ریزی شهرستان قرار می گیرد.
ج- شورای اسلامی شهر تهران میتواند برای افزایش مشارکت اجتماعی و انتقال مناسبتر امور محلی به مردم، برای مدت چهار سال با نظارت وزارت کشور و با رای مردم، شورایاران محلات شهر تهران را انتخاب کند. محله . نحوه انتخاب شورایاران محلی تهیه و به تصویب شورای عالی استان ها می رسد.
ت- دولت موظف است از سال اول اجرای برنامه در کلان شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت و از سال دوم اجرای برنامه در کلیه مراکز استانها نسبت به ایجاد نظام یکپارچه مدیریت شهری اقدام قانونی کند. با محوریت شهرداری از طریق واگذاری اختیارات و منابع مالی لازم. کمیسیون ویژه ای با مسئولیت معاون اول رئیس جمهور و دستگاه های اجرایی ذیربط، رئیس شورای عالی استان ها، دبیر اتحادیه شهرداران کل کشور و یکی از اعضای کمیسیون امور داخلی کشور تشکیل می شود. . و شوراهای شورای اسلامی (به عنوان ناظر) بر نظارت محلی، غیر حاکمیتی و فهرست و تدوین وظایف قابل تفویض به شهرداری ها و شوراها به نحوی که موجب انسجام و کارآمدی نظام مدیریت شهری و تسهیل در ارائه خدمات عمومی شود. و خدمات شهری به شهروندان و کاهش هزینه های عمومی ظرف مدت شش ماه به تصویب هیات وزیران می رسد.