افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
2

فصل زرد کشاورزی اصفهان در زمان خشکسالی کشاورزان چشم به راه برداشت های پاییزی هستند.

  • کد خبر : 110614
فصل زرد کشاورزی اصفهان در زمان خشکسالی کشاورزان چشم به راه برداشت های پاییزی هستند.

عارف اصفهانی; بازار: قطع شدن جریان آب زاینده رود هر سال در پاییز شکل جدی تری به خود می گیرد و پیامدهای منفی آن کشاورزان را در کشت پاییزه با مشکل مواجه می کند. امسال اما همه جا خبرهای خوبی به گوش می رسد و به نظر می رسد آب زاینده رود به موقع برای […]

عارف اصفهانی; بازار: قطع شدن جریان آب زاینده رود هر سال در پاییز شکل جدی تری به خود می گیرد و پیامدهای منفی آن کشاورزان را در کشت پاییزه با مشکل مواجه می کند.

امسال اما همه جا خبرهای خوبی به گوش می رسد و به نظر می رسد آب زاینده رود به موقع برای کشاورزان روشن شود.

در دو سال گذشته، آب برای محصولات پاییزه در پایان فوریه تامین می‌شد، زمانی که برای محصولات پاییزه خیلی دیر شده بود، و باعث شد عملکرد محصولات دیررس حداقل 20 درصد نسبت به شرایط عادی کاهش یابد.

اما حالا به دلیل قولی که به جهاد کشاورزی داده شده، به نظر می رسد زاینده در پاییز امسال رودخانه را در آب خواهد دید. در نتیجه در برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای استان اصفهان در سال زراعی 1402-1403 سطح زیر کشت 43 هزار هکتار گندم آبی اعلام شده است که با توجه به شرایط بازگشایی زاینده رود همچنین برنامه کشت آبی استان را افزایش می دهد.

مساحت اراضی کشاورزی استان اصفهان در حال حاضر به 569 هزار هکتار می رسد و کل اراضی کشاورزی استان 486 هزار هکتار است و در سال های عادی از نظر بارندگی حدود 70 درصد برای کشت محصولاتی از جمله استفاده می شود. غلات، حبوبات و فرآورده های علوفه ای و همچنین انواع سبزیجات و صیفی جات و گیاهان زینتی.

وعده های مساعد وزارت نیرو

معاون بهبود تولیدات سبزی استان اصفهان در پاسخ به این سوال خبرنگار بازار مبنی بر اینکه بهترین زمان برای کاشت محصول در پاییز توسط کشاورزان چه زمانی است، گفت: بهترین زمان برای کاشت محصول در اصفهان عمدتاً آبان و اوایل آذر است. .

اصغر رستمی همچنین تاکید می کند که آب گشایی برای کشت پاییزه باید قبل از فصل زمستان و عصر یخبندان انجام شود تا کشاورزان به کشت محصولاتی غیر از غلات بپردازند.

وی می افزاید: با توجه به وعده های مساعد وزارت نیرو این امید وجود دارد که امسال آب مناسب برای محصولات پاییزه به موقع به دست کشاورزان برسد و شاهد افزایش سطح زیر کشت باشیم.

به امید کشت بهتر

در همین رابطه مدیر امور کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان نیز در گفتگو با بازار و در پاسخ به این سوال که آیا می توان انتظار افتتاح زاینده رود در زمان مناسب را در سال جاری داشت؟ عملکرد بهتر زراعی محصولات پاییزه

تغییر الگوی کشت در اصفهان که از اهمیت بالایی برخوردار است باید با پرداخت تسهیلات و برنامه ریزی برای تغییر الگوی کشت همراه باشد تا کشاورزان ترغیب به اقدام و مصرف آب کمتر برای محصولات کشاورزی شوند.

پیمان فیروزنیا در پاسخ به سوال دیگر بازار با بیان اینکه با توجه به خشکسالی های اصفهان و تغییرات اقلیمی و با توجه به اینکه کشاورزان با شرایط کم آبی مواجه هستند، تغییر الگوی کشت تا چه اندازه می تواند کمک کننده باشد، گفت: این را بپذیرید. می دانیم که اصفهان با شرایط کم آبی مواجه است و به همین دلیل جهاد کشاورزی اقداماتی را برای تغییر الگوی کشت و کشت در این زمینه انجام داده است.

وی افزود: تغییر الگوی کشت در اصفهان که از اهمیت بالایی برخوردار است باید با پرداخت تسهیلات و برنامه ریزی برای تغییر الگوی کشت همراه باشد تا کشاورزان ترغیب شوند برای رفع این مشکل و مصرف آب کمتر اقداماتی انجام دهند. برای محصولات کشاورزی .

فیروزنیا تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی با توجه به هزینه های زیاد تغییر الگوی کشت، تسهیلاتی را برای حمایت از کشاورزان به کشاورزان پرداخت می کند، اما با وجود این موضوع همچنان نیازمند کشت، همکاری و مشارکت کشاورزان است.

اکنون با توجه به پیش بینی ها و با توجه به اینکه پیش بینی می شود سال پربارانی در پیش داشته باشیم. همچنین پیش بینی می شود 60 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اصفهان زیر کشت گندم آبی قرار گیرد. همچنین کشت گندم دیم در 22 هزار هکتار از اراضی شهرستان های غرب استان پیش بینی شده است. علاوه بر افزایش سطح زیرکشت گندم، با افتتاح به موقع زاینده رود، قول داده شده است که سایر محصولات مقاوم از جمله گلرنگ نیز با افزایش سطح زیرکشت مواجه شوند و کشت کلزا افزایش تعداد را نشان می دهد.

اما همه اینها به باز شدن آب و پیش بینی های مناسب بارندگی بستگی دارد. پیش‌بینی‌هایی که در صورت اثبات نادرست بودن آن می‌تواند زیان‌های بیشماری را به کشاورزان وارد کند و آنها را مانند سال‌های گذشته با مشکلات زیادی مواجه کند. زیرا هم اکنون حدود 30 درصد از زمین های کشاورزی استان اصفهان به تامین آب از شبکه زاینده رود وابسته است.

به ما گفته شده است که برای کاشت پاییزه آب شکسته می شود و بسیاری از کشاورزان منطقه خوشحال و امیدوارند که بتوانند قبل از سرد شدن هوا امسال سطح زیرکشت خود را افزایش دهند.

اصغر یوسفی یکی از کشاورزان بن رود در گفتگو با بازار گفت: امسال امیدوارتر هستیم چرا که در سال های اخیر به دلیل بارندگی ها و دیر افتتاح زاینده رود با مشکلات جدی مواجه شده ایم. ما برای آبیاری محصولات خود با مشکل مواجه هستیم، اما اکنون به ما گفته شده است که آب برای کاشت پاییزه باز می شود و بسیاری از کشاورزان این منطقه خوشحال هستند و امیدوارند بتوانند قبل از سرد شدن هوا امسال سطح زیر کشت خود را افزایش دهند.

مرهم زخم خشکسالی تغییر الگوی کشت است

اما با توجه به شرایط موجود، به نظر می رسد در صورت باز شدن به موقع زاینده رود برای کشاورزان و محصولات پاییزه آنها، با توجه به تغییرات اقلیمی اصفهان، در سال های آینده این مشکل دوباره به وجود خواهد آمد، بنابراین تغییر کشت ضروری است. و فراهم آوردن شرایط مناسب و زیرساخت های لازم برای کشت پاییزه ضرورت بیشتری پیدا می کند.

به گفته کارشناسان، اکنون که اصفهان با تغییرات اقلیمی و خشکسالی زاینده رود مبارزه می کند و خشکسالی کمر قطعاً کشاورزی اصفهان را از بین می برد، باید به سمت استفاده از دستاوردهای علمی جدید در تولید محصولات زراعی و استفاده از اصول علمی حرکت کرد. تغییر الگو: بیایید کشاورزی اصفهان را که بیشترین اشتغال را در این استان بر عهده دارد، نجات دهیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=110614

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.