به گزارش بازار، نمایندگان در دومین جلسه علنی امروز (سه شنبه 11 آبان) شورای اسلامی شهر در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با ماده 105 این لایحه با 137 رای موافق، 33 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
نمایندگان پس از بررسی مولفه های مختلف بند (الف) بند 5 این بند را به لایحه رفع پست های خالی دولت که در کمیسیون تلفیق با 56 رای موافق، 19 رای مخالف و 5 رای ممتنع حذف شد، بازگرداندند. از مجموع 194 نماینده حاضر در جلسه که موافق نبودند.
همچنین نمایندگان در تصویب بندهای 1 تا 4 بند الف با تصویب بندهای 6، 7، 8 و 9 بند الف اصل 105 با 69 رأی موافق، 114 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجلس مخالفت کردند. در مجموع 199 نماینده حاضر در جلسه، این مولفه ها به تصویب صحن علنی نرسیدند که پیشنهاد حذف مولفه های مذکور به دنبال داشت و در نهایت این پیشنهاد با 82 رأی موافق، 86 رأی مخالف و رأی مخالف به تصویب نرسید. 8 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در جلسه، لذا مؤلفه های مذکور برای بررسی و اصلاح باقی مانده است، مجدداً به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه ارسال شد.
بنابراین در ادامه گزارش، نمایندگان پیشنهاد استرداد بند ج ماده 105 لایحه را دادند که در کمیسیون تلفیق منتفی شد، اما نمایندگان این بند را که مربوط به واگذاری دبیرخانه از مقام معظم رهبری بود بازگرداندند. شورای مناطق آزاد وزارت اقتصاد به نهاد ریاست جمهوری با 42 رای موافق، 147 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در جلسه.
ماده 105- به منظور ارتقای کارایی نظام اداری، کاهش هزینههای جاری و چابکتر، هوشمند، منطقیتر و متناسبتر ساختن دولت، بر اساس نقش دولت در تدوین و تنظیم سیاستها و کاهش بار مدیریت، موارد ذیل میباشد. اقداماتی باید انجام شود:
الف- دستگاه های اجرایی موظفند ساختار سازمانی خود را با رعایت نکات مندرج در این بند بازطراحی و در پایان سال سوم برنامه به تصویب سازمان اداری و استخدامی کشور برسانند. به نحوی که هر سال به میزان منفی پنج درصد (5%) از واحدهای سازمانی کاهش یابد. سازمان اداری و استخدامی کشور موظف است گزارش اجرای این بند را هر سه ماه یکبار به طور جداگانه به رئیس جمهور ارائه کند.
1- سازمان اداری و استخدامی کشور موظف است در پایان سال اول برنامه، فعالیتها و وظایف خارج از مأموریتهای ذاتی دستگاههای اجرایی و سازمانهای موازی و غیرضروری را شناسایی و حذف آنها را به شورای عالی اداری پیشنهاد دهد. شورا برای تصویب شورای عالی اداری موظف است حداکثر ظرف مدت شش ماه نسبت به تصویب موارد ارجاعی اقدام و گزارش عملکرد خود را به شورای اسلامی ارائه کند. تخصیص هرگونه بودجه به فعالیت ها و وظایف خارج از مأموریت های قانونی دستگاه های اجرایی و سازمان های موازی و غیر ضروری ممنوع است.
2- فرآیندهای ارائه خدمات باید با تمرکز بر نتیجه گرایی و رعایت کیفیت و دسترسی منصفانه اصلاح و کوتاه شود.
3- دستگاههای اجرایی با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور با تصویب شورای عالی اداری در سال اول برنامه موظفند:
1-3-3 واگذاری امور حاکمیتی شرکت های دولتی به دستگاه مربوطه.
2-3-2 واگذاری شرکت های غیردولتی که امکان خرید خدمات آنها وجود دارد به بخش خصوصی.
3-3-3- آن دسته از سرمایه گذاری های قابل انتقال به استان ها و شهرستان ها را با محوریت تصمیم گیری بهینه محلی منتقل کنید.
4-3-3 شناسایی و واگذاری شرکتهای قابل تحویل با رویکرد مدیریت یکپارچه شهری به شهرداریها و تقویت نقش سیاستگذاری، هماهنگی، تسهیل و نظارت دولت با پیشنهاد شورای عالی استانها. .
گزارش اجرای این جزء هر شش ماه یکبار به شورای اسلامی شهر ارائه می شود.
4- هرگونه توسعه کمی خدمات دستگاههای اجرایی در رابطه با خدمات ارائه شده در سال 1402 صرفاً بر اساس مواد (13)، (14) و (15) قانون مدیریت خدمات عمومی از طریق خرید خدمات از بخش غیردولتی که نرخ های مربوطه را پرداخت می کند. خدمات مشابه با همان قیمت انجام می شود. همچنین خدمات جاری به تدریج به روش فوق ارائه خواهد شد.
تبصره: دستگاههای اجرایی موظفند بخش خصوصی و تعاونیها را برای مشارکت در ارائه خدمات توانمند کنند.
5- حذف شد.
6- ساختار پشتیبان و ادارات کل باید به صورت متمرکز با سازوکارهایی مانند تجمیع، یکپارچه سازی و نظام مند سازی کاهش یا حذف شود.
7- واحدهای تابعه و تابعه استانی و شهری وزارتخانه ها در یک واحد سازمانی استانی و شهری ادغام شوند.
8- ایجاد مجتمع های اداری و ممنوعیت ایجاد واحدهای اداری مستقل در شهرهای جدید زیر هفتاد هزار نفر جمعیت و مجتمع های اداری برای ارائه خدمات به کلیه واحدهای مستقر در شهرستان ایجاد می شود.
9- ایجاد هرگونه دستگاه اجرایی، قسمتی از محل ادغام یا تجمیع ممنوع است.