افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
2

رتبه علمی ایران در جهان به پانزدهم ارتقا یافت زبان فارسی در رتبه یازدهم پایگاه های علمی بین المللی قرار گرفت.

  • کد خبر : 110213
رتبه علمی ایران در جهان به پانزدهم ارتقا یافت زبان فارسی در رتبه یازدهم پایگاه های علمی بین المللی قرار گرفت.

به گزارش بازار، پیمان صالحی امروز (سه شنبه) در نشست پدافند غیرعامل وزارت علوم اظهار کرد: در حوزه پدافند غیرعامل پیش اقدام و پس اقدام داریم که اگر در اقدامات فوق موفق باشیم، وجود دارد. بعداً نیازی به اقدامات نیست و اساس این اقدامات اخیر تحقیق و فناوری است. وی با مروری بر دستاوردهای جمهوری […]

به گزارش بازار، پیمان صالحی امروز (سه شنبه) در نشست پدافند غیرعامل وزارت علوم اظهار کرد: در حوزه پدافند غیرعامل پیش اقدام و پس اقدام داریم که اگر در اقدامات فوق موفق باشیم، وجود دارد. بعداً نیازی به اقدامات نیست و اساس این اقدامات اخیر تحقیق و فناوری است.

وی با مروری بر دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فناوری گفت: با بررسی این دستاوردها می خواهیم بدانیم چگونه می توان از آنها در حوزه پدافند غیرعامل استفاده کرد.

صالحی درباره رتبه و تعداد مقالات علمی ایران در پایگاه استنادی اسکوپوس توضیح داد: رتبه علمی ایران در دو دهه گذشته در این پایگاه از رتبه 54 به 15 رسیده است و رتبه استنادی ما متناسب با طبقه بندی علمی است. یعنی تولیدات علمی ما دیده شده و به آنها ارجاع داده شده است. علاوه بر این بیش از 35 درصد انجمن های علمی دنیا را داریم که با وجود تحریم ها وارد انزوای علمی نشده اند.

پزشکی، مهندسی، علم مواد، شیمی و ژنتیک از مهمترین زمینه های پژوهشی محققان ایرانی بوده است.

وی درباره حوزه تحقیقاتی پژوهشگران ایرانی در سال 2022 گفت: پزشکی، مهندسی، علم مواد، شیمی و ژنتیک از مهمترین زمینه های پژوهشی محققان ایرانی بوده است. بحث بعدی در اقدامات فوق، گسترش زبان فارسی در حوزه پژوهش علمی است که دستور مقام معظم رهبری نیز می باشد.

درخشش مجلات ایرانی در عرصه بین المللی
دبیر شورای عالی عتف درباره مجلات علمی ایران نیز گفت: امروز وزارت علوم 1490 عنوان مجله را تصویب کرده است که باید در عرصه بین المللی دیده شود، بنابراین به فرموده مقام معظم رهبری در سال 1450 ، دانستن زبان فارسی برای همه کسانی که می خواهند علم بیاموزند ضروری خواهد بود.

وی با تاکید بر اهمیت Scopus و Web of Science (WOS) افزود: تمامی محاسبات علمی در دنیا بر روی این دو شاخص انجام می شود. همچنین ایران از نظر مجلات رتبه هفتم و از نظر زبان (زبان فارسی) در راهنمای مجلات دسترسی آزاد (DOAJ) رتبه یازدهم را دارد. همچنین طی 25 سال از ابتدای دولت سیزدهم حدود 101 عنوان مجله و 41 مجله در این پایگاه نمایه شد که از این تعداد 12 عنوان مجله به زبان فارسی است.

استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره زیرساخت های علم و فناوری گفت: هیچ کشوری در منطقه این زیرساخت ها را ندارد و کوچک ترین شبکه مویرگی دنیا را دارد که شامل پارک های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری است.

وی با تاکید بر ارتباط نظام مشکل کشور با پدافند غیرعامل گفت: توسعه ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه به طرق مختلف در حال انجام است، فرصت مطالعاتی دانشگاهیان در صنعت که مقام معظم رهبری نیز از ایشان تشکر کردند. طبق آمار سال 1401 حدود 691 استاد فرصت تحصیل در صنعت را پذیرفته اند که می توان فرصت مطالعاتی مرتبط با پدافند غیرعامل را برای رشته های علوم انسانی تعریف کرد.

صالحی درباره آمار پروژه های مرتبط با جامعه و صنعت در سال 1401 گفت: حدود 10 هزار و 835 طرح با اعتبار مالی 4 میلیارد و 704 میلیون تومان انجام شده است.

دبیر شورای عالی عتف درباره دوره های آموزشی طلاب اظهار داشت: در سال 1401 تعداد 328 هزار و 606 دانش آموز در این دوره ها شرکت کردند. در صورت آمادگی سازمان پدافند غیر عامل، دانش آموزان می توانند در کلاس های مهارتی در برخی از حوزه های پدافند غیرعامل شرکت کنند. افزایش دادن

وی با تاکید بر لزوم تحقیقات و تجهیزات پیشرفته در حوزه پدافند غیرعامل گفت: شبکه شعاع (شبکه آزمایشگاه های علمی کشور) که شامل 10 هزار و 500 آزمایشگاه و 77 هزار قطعه تجهیزات است و همچنین امکانات و تجهیزات شورای عالی دفاع، برای پدافند غیرعامل قابل ارائه است. این شورا به ریاست رئیس جمهور تشکیل شده و رئیس پدافند غیرعامل نیز از اعضای این شورا است که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون دو جلسه تشکیل شده است.

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: شبکه سراسری آزمایشگاه های کشور به شاع ملحق شد که اخیراً تصویب شده است و می توان از آن برای توسعه فناوری های لازم در پدافند غیرعامل استفاده کرد.

وی درباره احکام قانونی تامین مالی بودجه های پژوهشی گفت: بند د قانون تبصره 9 قانون بودجه 1402 مقرر می دارد 60 درصد از بودجه پژوهشی شرکت های دولتی، بانک ها و موسسات انتفاعی باید در صندوق اطف شورای عالی واریز شود. . حسابی که بودجه آن در سال جاری 600 میلیارد تومان است. همچنین یک درصد بودجه موضوع ماده 5 قانون الحاق برخی مواد به قانون تشکیل بخشی از مقررات مالی دولت در نظر گرفته شده است که بودجه سال جاری آن بیش از یک است. هزار تریلیون تومان. طرح هایی می توانند از این بودجه استفاده کنند که در سامانه ملی سمات (سامانه مدیریت اطلاعات پژوهشی کشور) ثبت شده باشند، این بودجه برای پدافند غیرعامل نیز قابل استفاده است، اما این طرح ها در سمات چندان برجسته نیستند.

معاون وزیر علوم درباره دوره های فوق دکتری نیز گفت: چهار نوع دوره فوق دکتری تعریف کرده ایم که با مصوبه مدیریت می توان به جای خدمت عمومی، دوره فوق دکتری را در نظر گرفت و از همه این قابلیت ها برای توسعه پدافند غیرعامل استفاده کرد.

وی با تاکید بر اهمیت علم کوانتومی گفت: مشکلات امنیتی و اطلاعاتی زیادی در فناوری کوانتومی وجود دارد که اگر عقب بمانیم قابل جبران نیست و اولین آسیب در حوزه های امنیتی در حوزه های امنیتی خواهد بود. وزارت علوم در این زمینه حمایت می کند اما با همکاری پدافند غیرعامل می توانیم کارهای بهتری انجام دهیم.

تالار شهدای علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز میزبان نشست پدافند غیرعامل وزارت علوم با حضور محمد سلیمانی معاون وزیر علوم و رئیس مرکز شورای اداری و حسابرسی بود. کمیته ها، چند تن از روسای دانشگاه های سراسر کشور و سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=110213

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.