حامد شایگان; بازار: در سالهای اخیر، آبان ماه همواره شروعی آرام و کند برای حرکت بازار بوده است، بنابراین با توجه به اینکه برخی معتقدند مسیر رشد دلار در چهار ماه پایانی سال همواره ملایمتر بوده و این عاملی برای رشد بازار، بازار است. به احتمال زیاد پس از شروع روند صعودی خود، به کف خواهد رسید.
اما در شرایط کنونی برخی مولفه ها باید ارزش و شرایط بنیادی خوبی را نشان دهند که اولین و مهمترین آنها شاید PBA و TTM تاریخی و میانگین است که گزارش ها حاکی از آن است که این عدد به کمتر از 7 رسیده و در آن قرار دارد. موقعیت هر بار که بازار رفتار متفاوتی را در پیش گرفته و جو مثبت شده است، البته در حال حاضر توالی آتی بسیاری از نمادها زیر 6 و حتی در محدوده 4 قرار دارد که می تواند انگیزه ای قوی برای بازی های پایین و بعدی باشد. حرکت بازار
حسن کاظم زاده معتقد است که نتیجه گیری سهامداران از گزارش ها نمی تواند روند صعودی قوی ایجاد کند. در چند روز گذشته سهامی را که خریده بودند فروختند. به همین دلیل فروش سهام با سرعت بالایی ادامه یافته است.
حسن کاظم زاده، تحلیلگر مالی با اشاره به اینکه گروهی از معامله گران بورس که دائما درگیر بازار هستند، تمایل زیادی به معاملات دارند، گفت: در روزهای اخیر این گروه با روحیه بازار سهام اقدام به خرید نمادهایی کردند. گزارش عملکرد شش ماهه و با این نتیجه که گزارش ها نمی توانند روند صعودی قوی ایجاد کنند. از این در چند روز اخیر. سهامی را که خریده بودند فروختند. به همین دلیل فروش سهام با سرعت بالایی ادامه یافته است.
وی شایعه اعلام نرخ جدید ارز به بانک ها در روزهای آینده را مورد توجه گروه بانکی قرار داد و گفت: قاعدتا وقتی نرخ ارز در بسیاری از بازارها به 37 هزار تومان در هر دلار می رسد، دیر یا زود. اوایل نرخ ارز تغییر می کند و ارز دارایی ها و بدهی های بانک ها نیز به این نرخ نزدیک می شود. اگر در مرحله فعلی این اتفاق بیفتد می تواند در بانک هایی با تراز ارزی مثبت حرکت ایجاد کند.
وی همچنین با بیان اینکه علیرغم پیشنهاد کارگروه خودرو مرکز ملی رقابت، قیمت خودرو را ادامه خواهد داد، گفت: البته باز هم برای ساکت کردن افکار عمومی صحبت از اصلاح فرمول قیمت گذاری است. . به گونه ای که شرکت های تولیدی دچار مشکل نشوند.
آیا امید به نجات بازار به لطف گزارش ها واقعی است؟
با توجه به گزارش ها امید بسیاری از سهامداران برای نجات بازار کاهش یافته است، اما برخی از تحلیلگران معتقدند که این گزارش ها بستر مناسبی را برای ثبات و تثبیت قیمت ها ایجاد کرده و فضای منطقی برای رشد در ماه های آینده ایجاد کرده است. اما برای رشد بورس دو عامل لازم است. عامل اول اعتماد و عامل دوم امید است که فرآیندی زمان بر است که مستلزم پرهیز از تصمیمات و اتفاقات غیرمنطقی است.
به گفته علی اکبر نیکواقبال، اگرچه افزایش نقدینگی همچنان بالاست، اما اگر راهی برای مدیریت آن پول وجود نداشته باشد، می تواند بازارها را با مشکل مواجه کند.
بعد از اطمینان، انگیزه و امید برای حرکت بازار لازم است و گزارش ها می تواند یکی از انگیزه های این حرکت جهانی و مواردی از این دست باشد.
علی اکبر نیکواکبال کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه به دلیل عدم اعتماد به بازار جریان پول از بین رفته است، گفت: باید بستر بازگشت این جریان پول را فراهم کرد. و بازگشت اعتماد به طوری که گزارش می تواند احساسات مثبت ایجاد کند و فضایی را برای بهبود ایجاد کند.
وی با بیان اینکه هرج و مرج در بازارها و جذاب نبودن بازدهی بورس در مواجهه با تورم اقتصادی منجر به خروج سرمایه از بورس برای ایجاد بازارها شده است، تصریح کرد:
نیکواقبال معتقد است در صورت عدم تهدید فوری مبنی بر تغییر مقررات حاشیه سود شرکت ها، گزارش های مالی شرکت ها می تواند سیگنال مثبتی برای بورس باشد.
آیا بسته حمایتی دولت از بورس قابل اعتماد است؟
مقایسه جریان سود خالص در دوره جاری با دوره قبل نشان میدهد که شاهد رشد نزدیک به ۷۰ درصدی سود خالص شرکتها هستیم و این مشکل به زودی در قیمت سهام و در نهایت در سال سوم منعکس خواهد شد. عامل ارزش دلاری بازار است که از سال 2018 آغاز شده و برای اموال سهامداران فاجعه است.
در چند وقت اخیر نمادهای دلار و ریال به سرعت به این افزایش بازگشتند و بقیه بازارها چنین چیزی را نداشتند. این افزایش نه تنها متوقف نشد، بلکه مراحل بعدی رشد را نیز فراهم کرد که نشان از فشار کنترلی دولت دارد. در بازار.
در مقایسه با سایر بازارها، بازار سرمایه نشان میدهد که در سال 99 یا اوایل سال 1402 روند افزایشی شتابی وجود داشت، اما نمادهای دلار و ریال به سرعت این افزایش را برگرداندند و بقیه بازارها چنین چیزی نداشتند. این افزایش نه تنها متوقف نشد، بلکه گام های بعدی نیز باعث رشد شد که نشان دهنده فشار کنترل دولت بر بازار است.
هرچند برخی نمایندگان نسبت به بسته حمایتی برنامه هفتم امیدوار هستند، اما محمدحسن آصفری نماینده شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه در بسته حمایتی که دولت برای بورس دید، انتظار داشت زیان سهامداران جبران شود، گفت: اکنون باید به این بسته حمایتی پرداخت شود. باید دید که دولت تا چه حد به این امر پایبند خواهد بود.
از سوی دیگر، تحلیلگران به دقت تحولات فنی و تأثیر گزارش های شش ماهه را رصد می کنند. همچنین لازم به ذکر است که سیاست های دولت در خصوص نرخ عرضه گاز، برق و انرژی که در گزارش شرکت های پتروشیمی منعکس شده بود، موجب افت شدید حاشیه سود و حتی زیان عملیاتی برای برخی شرکت ها شد.