سرانه آب شرب برای هر نفر در تهران حدود 130 لیتر در روز است اما در حال حاضر میزان مصرف واقعی آن حدود 80 لیتر بیشتر از مدل یعنی 210 لیتر است و باید به بحث مدیریت مصرف آب توجه ویژه ای شود.
فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: تامین آب مصرفی کشور از طریق سدها، ایستگاه های پمپاژ، چاه ها، چشمه ها، قنات ها و رودخانه ها و بر اساس آمار کشوری انجام می شود. مرحله دوم منابع و مصرف آب. وی با بیان اینکه حدود 45 درصد منابع آب سطحی و 55 درصد منابع آب زیرزمینی تامین می شود، گفت: در بخش شرب کشور نسبت آب سطحی و زیرزمینی تقریباً یکسان است.
وی با بیان اینکه با توجه به کاهش سهم مخازن سدهای کشور در سال های اخیر، درصد مخازن سدهای مهم کشور متفاوت است و برخی از سدهای کشور در حال حاضر خالی و برخی دیگر در وضعیت خوبی هستند، گفت: وی افزود: این امر باعث شده است که طرح منابع و استفاده از سدها در حوضه های هیدروگرافی کشور با جدیت و دقت و در سدهایی مانند کرخه، زاینده رود، سدهای استان تهران و سایر موارد مشابه تنظیم و نظارت شود. در مواردی که حجم ذخایر کم است، باید نظارت بر تامین آب با اولویت تامین آب شرب و تضمین کمبود آب انجام شود. کمبود آب آشامیدنی در ماه های آینده ادامه خواهد داشت.
سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: توجه ویژه به مدیریت مصرف آب یک عامل کلیدی در مدیریت منابع آب است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
قاسم زاده با اشاره به پیامدهای ریزش سطح آب های زیرزمینی گفت: خشک شدن رودخانه ها و تالاب ها، از بین رفتن پوشش گیاهی، افزایش گرد و غبار، فرونشست زمین، ایجاد فروچاله ها و شکاف های طولانی در دشت ها و شور شدن آب ها در زیر زمین در این پیامدها. جدی هستند: سطح آب زیرزمینی کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به اقدامات اتخاذ شده در چارچوب طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی خاطرنشان کرد: فعالیت های مهمی در زمینه انسداد چاه های غیرمجاز، تجهیز چاه ها به ابزار اندازه گیری، جلوگیری از بهره برداری بی رویه از چاه های مجاز، اجرای طرح ها انجام شده است. پروژههای سیستمهای مصنوعی، تغذیه و کشت، اما این اقدامات کافی نبوده و از اثربخشی لازم برخوردار نبوده است که باعث انحراف از آنچه در طرح مذکور در زمینه کاهش کسری سفرههای زیرزمینی بوده است.
سخنگوی صنعت آب مدیریت مصرف آب یا به عبارتی استفاده بهینه از آب در بخش های مختلف مصرف را یک ضرورت جدی برای دستیابی به اهداف مدیریت منابع آب دانست و آن را کلیدی ترین عامل در احیا و تعادل برشمرد. . از سفره های زیرزمینی با مشارکت کلیه علاقمندان و علاقمندان قابل دسترسی خواهد بود.
انتهای پیام