افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
2

دیابت این بلاها را برای شما به ارمغان می آورد

  • کد خبر : 109867
دیابت این بلاها را برای شما به ارمغان می آورد

آفتاب نیوز: هادی شهراد بجستانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم و ​​از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که علت دیابت چیست، گفت: زمانی که فرد به سن بلوغ می رسد حدود 3 میلیون انسولین دارد. تولید سلول سلول های بدن شما با گذشت زمان، مانند سایر قسمت های […]

آفتاب نیوز:

هادی شهراد بجستانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم و ​​از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که علت دیابت چیست، گفت: زمانی که فرد به سن بلوغ می رسد حدود 3 میلیون انسولین دارد. تولید سلول سلول های بدن شما با گذشت زمان، مانند سایر قسمت های پیری بدن، این تعداد نیز کاهش می یابد. در دیابت نوع 1، بدن انسان به دلایل ناشناخته (به دلیل آلودگی به برخی ویروس ها، عوامل ارثی و غیره) تمام سلول های تولید کننده انسولین را از بین می برد.

وی ادامه داد: در دیابت نوع 2 که ارثی و ژنتیکی است سلول های انسولین ساز بعد از 35 تا 40 سالگی از بین می روند. در این افراد، زمانی که سلول های انسولین ساز، یعنی سلول های انسولین ساز پانکراس (سلول های بتا)، 40 درصد کاهش می یابد. یعنی وقتی به حدود 2 میلیون سلول برسد، فرد مبتلا به دیابت نوع 2 است. پس قند ناشتا این افراد بالای 100 و قند آنها دو ساعت بعد بالای 140 تا 200 است.

بجستانی گفت: علت اصلی این نوع دیابت را نمی دانیم اما اینکه این بیماری در 15 سال گذشته 3 برابر شده است، نگران کننده است. در ضمن به مقاومت به انسولین اشاره می شود یعنی انسولین کافی در بدن وجود دارد اما کار خود را انجام نمی دهد.

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: عامل اصلی ورود قند به سلول ها و انجام متابولیسم انسولین است. بنابراین آنچه باعث تغذیه و رشد سلولی می شود، ورود قند به داخل سلول است. گلوکز (قند خون) بدون حضور انسولین نمی تواند وارد سلول شود.

این کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا بر اساس علائم می توان دیابت را در فرد تشخیص داد، گفت: در این صورت باید سطح قند خون به حدی برسد که باعث زیاده روی در الکل و ادرار شود. اگر این دوره از بیماری بگذرد و بیمار متوجه آن نشود، ماهیچه ها شروع به آتروفی می کنند و خستگی و بی حالی نیز رخ می دهد. بنابراین تشخیص به موقع دیابت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی مشاهده کرد: گاهی اوقات زمانی که سطح قند خون فرد بالای 200 است، بیمار بسیار تشنه می شود و آب زیادی می نوشد. بنابراین در افرادی که قند خونشان به آرامی بالا می رود، ممکن است عوارضی نداشته باشند و خود فرد نتواند به راحتی تشخیص قند خون بالا را بدهد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا تشخیص قند خون بالا اهمیت دارد؟
قند اضافی خون بر ضخامت داخلی رگ ها تأثیر می گذارد و ضخامت آنها را افزایش می دهد و با رسوب مواد التهابی در این ضخامت ها باعث سکته قلبی، سکته، آسیب به کلیه ها و چشم ها و … می شود.

این استاد غدد بیان کرد: هدف ما از کنترل قند جلوگیری از عوارض طولانی مدت افزایش قند خون در قسمت هایی از بدن است. با توجه به اینکه دیابت اثرات مخربی بر رگ های بدن دارد، اگر برای اولین بار افزایش قند خون در فردی مشاهده شود، احتمالاً چند سال پیش این درگیری رخ داده است و لازم است عروق تحت نظر باشند. از بدن. قلب، کلیه ها و چشم در این بیمار.

فوق تخصص غدد و متابولیسم A1C را معیاری برای سنجش میانگین قند خون در سه ماه اخیر ذکر کرد و گفت: قند و قند ناشتا دو ساعت بعد از غذا بسیار مهم است، فرد می تواند با معده خالی سطح خوبی از قند داشته باشد. ، اما به دلیل پرخوری قند خون بعد از خوردن غذا افزایش می یابد. هدف ما از کنترل قند این است که سطح قند خون فرد به مدت 24 ساعت از مقدار تعیین شده بیشتر نشود.

وی افزود: اگر بیمار دارای سطح قند ناشتا و بعد از غذا طبیعی باشد، نیازی به اندازه گیری میانگین قند سه ماهه نخواهیم داشت.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=109867

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.