افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
3

کارنامه سعید جلیلی پر از تحریم است چرا سعید جلیلی عصبانی بود؟

  • کد خبر : 109858
کارنامه سعید جلیلی پر از تحریم است چرا سعید جلیلی عصبانی بود؟

به گزارش مانیبان، هشت سال پس از تصویب برجام همانطور که قبلا در متن این توافقنامه آمده بود. اتمی تصمیم گرفته شد، دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال یادداشت به کشورهای عضو سازمان ملل یونایتد، پایان رسمی مفاد بندهای 3، 4 و 6 پیوست ب قطعنامه 2231 شامل آزمایش های موشکی، محدودیت های صادراتی […]


به گزارش مانیبان، هشت سال پس از تصویب برجام همانطور که قبلا در متن این توافقنامه آمده بود. اتمی تصمیم گرفته شد، دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال یادداشت به کشورهای عضو سازمان ملل یونایتد، پایان رسمی مفاد بندهای 3، 4 و 6 پیوست ب قطعنامه 2231 شامل آزمایش های موشکی، محدودیت های صادراتی و وارد كردن مقالات موشکی برای ایران و همچنین تحریم های مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی تحت تحریم. شورای امنیت به کشورها اطلاع داد.

پایان این محدودیت‌های تسلیحاتی که اساساً نیازی به تصویب قطعنامه، صدور بیانیه یا هر اقدام دیگری در سطح شورای امنیت نداشت و به‌طور خودکار محقق شد، کمتر از زمانی است که در سال 2014 تصویب شد. رسانه ها این موضوع در شبکه های ملی و رادیویی منعکس شد. همچنین در شرایطی که لغو این تحریم‌ها می‌تواند دستاورد بزرگی برای ایران و به‌ویژه نیروهای مسلح باشد، زیرا بدون هیچ مذاکره‌ای، تحریم‌ها نیروهای مسلح برای واردات و صادرات سلاح لغو شده است.

کارنامه سعید جلیلی پر از تحریم است

اما این نکته زمانی آشکار می شود که نگاهی اجمالی به مواضع منتقدان برجام بیندازیم، منتقدانی مانند سعید جلیلی که در سال های اخیر توافق هسته ای را درختی بی ثمر ارزیابی کرده بودند. سعید جلیلی پس از خروج ترامپ از برجام و تحمیل آن تحریم های اقتصادی او با خوشحالی خطاب به مردم گفت: باغ گلابی برجام چه شد؟ گفته شد برجام سند شورای امنیت است و ساختمان محکمی است!

او برخلاف برخی از همکاران سیاسی خود که به مزایای برجام پی برده اند و این روزها بر ضرورت احیای آن تاکید دارند، همچنان معتقد است برجام هیچ دستاوردی نداشته است. اما بر خلاف نظر جلیلی، کافی است تحریم های تسلیحاتی در موعد مقرر لغو شود. با این حال، مخالفان را در فاصله ای نزدیک قرار داد و اساس مذاکرات و تیم مذاکره کننده قبلی را گذاشت.

او این نکته مهم را نادیده گرفت که در زمان حضورش در شورای عالی امنیت شش قطعنامه از جمله «قطعنامه» 1929، اکنون از «اعلامیه» بر ایران تحمیل شد. اتحادیه اروپا و ایالات متحده از ایران برای پایان ندادن تحریم تسلیحاتی انتقاد کرده است.

جلیلی در روزهای اخیر از حضور خود در مجلس وی در شهریور 1393 به عنوان منتقد برجام گفت: ما می‌گفتیم این متن می‌گوید برخی تحریم‌ها تا 8 سال باقی می‌ماند، 8 سال چقدر بود، همین دیروز کسانی که می‌گفتند بتن می‌ریزند، تنظیم کردند. سانتریفیوژها را بالا بیاورید، موادشان را بردارید، هشت سال دیگر تحریم ها را برمی داریم، خوب، حالا بعد از هشت سال اتحادیه اروپا به تحریم هایی رسید که قرار بود دیروز برداشته شود، آمریکا که از نود و هفت بیرون آمد. اروپایی ها که مانده اند، بیانیه دو روز پیش آنها را بخوانید، ببینید چه می گویند؛ بیانیه می دهند و می گویند درست است که تعهداتشان هشت سال دیگر تمام می شود، اما به این راحتی این کار را نمی کنند.

اظهارات جلیلی واکنش هایی را برانگیخت و تحلیلگران تاکید می کنند که او یا از تفاوت حقوقی «اعلامیه» و «قطعنامه» اطلاعی ندارد و یا صرفاً سعی دارد افکار عمومی را در مورد چرایی تحمیل قطعنامه های سازمان ملل در دوره مدیریت دبیر شورا گمراه کند. امنیت ملی حرکت اهسته.

تحریم تسلیحاتی ایران در زمان سعید جلیلی چگونه بود؟

در شش قطعنامه تحمیل شده به ایران در زمان سعید جلیلی، پرونده هسته ای ایران بر اساس فصل هفتم منشور ملل به عنوان تهدیدی برای امنیت جهانی شناخته شد. اما شدیدترین قطعنامه علیه ایران قطعنامه 1929 بود. بر اساس این قطعنامه، ایران نباید به هیچ فعالیت تجاری مرتبط با غنی سازی بپردازد. اورانیوم و سایر مواد هسته ای یا فن آوری سایر کشورها نیز باید از آن بهره مند شوند و همه کشورها از انتقال تانک، خودروهای زرهی، جنگنده، بالگردهای تهاجمی، توپخانه کالیبر بالا، کشتی های نظامی، موشک و سامانه ها و قطعات مربوطه به ایران خودداری کنند. همچنین تاکید شد در صورتی که ایران تمامی فعالیت های مرتبط با غنی سازی و بازفرآوری خود را متوقف کند، این قطعنامه تعلیق خواهد شد.

این قطعنامه شورای امنیت ایران را از سرمایه گذاری در فناوری هسته ای و موشکی در خارج از کشور منع کرد. این ممنوعیت همچنین شامل سرمایه گذاری در بخش معدن اورانیوم نیز می شود. در واقع قطعنامه 1929 ایران را تحت تحریم کامل تسلیحاتی قرار داد.

بر اساس این قطعنامه، کشورهای عضو سازمان ملل اجازه داشتند از هر گزینه (از جمله نظامی) برای اجرای قطعنامه استفاده کنند. همان زمان محمود احمدی نژاد وی در پاسخ به بسته شدن دست نیروهای مسلح در واردات و صادرات سلاح گفت: از نظر مردم ایران این مصوبه ارزش قانونی ندارد و در واقع نشان دهنده ضعف بانیان صدور آن است.» روسیه سال ها برای ایران به تعویق افتاده است.

برجام کمک کند صنعت موشک و سلاح رسید.

کارشناسان روابط بین المللی آنها معتقدند «اگرچه موضوع موشکی خارج از محدوده مذاکرات هسته ای بود، اما تیم مذاکره کننده برجام موفق شد محدودیت های الزام آور مندرج در قطعنامه 1929 در این زمینه را به محدودیت های غیر الزام آور قطعنامه 2231 تغییر دهد». این موضوع از آن جهت اهمیت داشت که موضوع هسته ای ایران در زمان سعید جلیلی به یک موضوع امنیتی برای کشورهای جهان تبدیل شد. ظروف چینی و روسیه اراده ای برای حمایت از ایران در تحمیل قطعنامه ها علیه ایران نداشت.

فعالان سیاسی معتقدند «روحانی هم وکیل بود و هم دیپلمات مثل ظریف». بنابراین، آنها کار را به جایی بردند که همه خرابکاری ها که دولت آن‌ها داشتند کارهای احمدی‌نژاد را جبران می‌کردند.

لغو تحریم های تسلیحاتی ایران در اخبار ساکت است

اگرچه دستاورد بزرگ حقوقی ایران در دوران روحانی و ظریف توانسته در شرایط کنونی ایران را به جمع فروشندگان و خریداران اسلحه بازگرداند، اما این موفقیت در صدا و سیما بازتاب جدی نداشته است. مقامات عالی رتبه دولتی از جمله رئيس جمهور آنها واکنشی نشان ندادند و تلاش بی‌صدا برای بازگرداندن عزت به نیروهای مسلح صورت گرفت.

منبع: خبرآنلاین


لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=109858

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.