به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در سفر یک روزه خود به ارمنستان امروز اول آبان ماه در گفت وگویی توسعه روابط با همسایگان را ارزیابی کرد. کشورها یکی از سیاست های اصلی دولت مردمی است و گفت: برای تکمیل زنجیره های کریدور شمال-جنوب در منطقه قفقاز، با همه کشورهای منطقه قفقاز مذاکره شود. قسمتی از محورهای اصلی سیاست های ما در وزارت راه و شهرسازی است.
مشارکت ایران در تکمیل پروژه های راهسازی مشترک دو کشور در خاک ارمنستان
عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: ایران و ارمنستان مرز مشترکی دارند و سال هاست که پروژه های معلقی در این راستا وجود دارد که تلاش می کنیم به سرانجام برسانیم. خوشبختانه امروز قرارداد یکی از شرکت های ایرانی در سفر به ارمنستان منعقد شد و یکی از قسمت های اصلی این مسیر توسط یکی از شرکت های قدرتمند ایرانی انجام می شود. عملیات اجرایی از امروز آغاز شد و چه خوب است که شرکت های ایرانی این روزها علاوه بر بازار داخلی در عملیات راهسازی در کشورهای منطقه و حتی فرامنطقه نیز حضور خوبی دارند.
بذرپاش با تاکید بر اینکه حضور شرکت های ایرانی در پروژه های مختلف راهسازی و تونل سازی در کشورهای منطقه با استقبال خوبی مواجه شده است، از انعقاد قراردادی به ارزش 210 میلیون دلار با یک شرکت ایرانی خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه این مطلب را بیان کرد برو وی به برنامه توسعه فعالیت های تجاری بین دو کشور ایران و ارمنستان اشاره کرد و گفت: توسعه ترانزیت بین دو کشور یکی از برنامه های ایران و ارمنستان است. در این سفر، به صفر رساندن عوارض جاده ها و نرخ ترانزیت از دیگر زمینه های بحث است برو بود. پیش از این جلساتی بین وزیر زیرساخت ارمنستان و وزارت راه و شهرسازی برگزار شده بود و توافقاتی در خصوص به صفر رساندن ترافیک انجام شده بود و امروز این توافقات منعقد و مقرر شد عوارض و عوارض ترافیکی با توافق دو کشور و پس از طی مراحل قانونی و ابلاغ به صفر خواهد رسید
ایران و ارمنستان برای ساخت دومین پل مرزی بین دو کشور توافق کردند
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در خصوص پل مرزی نیز توافقاتی صورت گرفت. در حال حاضر پلی در مرز بین هر دو کشور وجود دارد که تعداد محدودی کامیون و تراکتور از طریق آن تردد می کنند. قرار شد در اسرع وقت کارگروه مشترک احداث دومین پل مرزی تشکیل شود تا قرارداد این پروژه نهایی شود.
وی گفت: در تلاش هستیم تا دومین پل مرزی دو کشور ایران و ارمنستان را بر روی رودخانه ارس احداث کنیم که ظرفیت ترانزیتی بسیار مناسبی را برای دو کشور فراهم کند.
پیشنهاد ایران برای ساخت مدرسه به مقامات ارمنستان ارائه می شود
بذرپاش حضور شرکت های ایرانی در پروژه های عمرانی و زیربنایی ارمنستان را از دیگر محورهای گفتگو با مقامات ارمنستان عنوان کرد و افزود: پیشنهاد شد شرکت های ایرانی که توانایی ساخت مدرسه را دارند در ارمنستان شروع به فعالیت کنند. دولت ارمنستان پروژه بزرگ مدرسه سازی را در دستور کار خود دارد که مورد استقبال ایران قرار گرفت. قرار شد پیشنهاد بدهند شرکت ها که در ایران فعال هستند و کارگروه مشترکی تشکیل شود و شرکت های ایرانی در اسرع وقت پیشنهادات خود را برای ساخت مدرسه ارائه دهند.
وی گفت: با توجه به تجربه ایران در زمینه سدسازی، مقرر شد پیشنهاد ایران برای حضور شرکت های موفق در حوزه سدسازی به ارمنستان ارائه شود.
ایران از تمامیت ارضی ارمنستان حمایت می کند
بذرپاش تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از قفقاز که با صلح سازگار است حمایت می کند. سیاست قطعی ما بر اساس صلح در منطقه حاکم است و ما همیشه از تمامیت ارضی ارمنستان دفاع کرده ایم و این سیاست را ادامه می دهیم تا بتوانیم در راستای توسعه سیاست همسایگی گام برداریم. همچنین با توجه به اینکه فرصتهای خوبی در حوزه ترانزیت و توسعه لجستیک در ایران وجود دارد، تلاش میکنیم از این فرصتها برای گسترش روابط استفاده کنیم.