به گزارش بازار، ساخت غرفه های نمایشگاهی و چیدمان و طراحی داخلی غرفه های نمایشگاهی از مهمترین دلایل موفقیت یا عدم موفقیت نمایشگاه است. غرفه های نمایشگاهی مانند کارت شناسایی هستند و جذابیت غرفه باعث جذب عموم و بازدیدکنندگان به سمت کسب و کار مربوطه می شود. برگزاری نمایشگاه یکی از راه های تبلیغات گسترده محصولات و خدمات شرکت می باشد. برای دستیابی به بهترین نتیجه، هدف داشتن، جذابیت از طریق طراحی و اجرای استند، محل استند و … می گذرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نکات لازم در مورد ساخت غرفه های نمایشگاهی تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
اهمیت غرفه های نمایشگاهی
نمایشگاه یکی از بهترین روش های بازاریابی تجاری است. شرکت های مختلف می توانند محصولات و خدمات خود را در کنار رقبای خود در نمایشگاه به نمایش بگذارند و بر اساس افکار عمومی و یا با مشاهده محصولات و خدمات سایر شرکت ها، نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند. هدف از حضور در نمایشگاه باید مشخص باشد. باید هدف را مشخص کرد تا مخاطب علاوه بر شناخت کسب و کار بتواند به راحتی اهداف کسب و کار را نیز بداند.
نکات لازم در طراحی و ساخت غرفه نمایشگاهی.
نکات زیر از جمله مواردی است که اگر غرفه داران در طراحی و ساخت غرفه به آن توجه کنند، بدون شک مخاطبین زیادی جذب کسب و کار مورد نظر خواهند شد. برخی از این نکات عبارتند از:
- تحقیق و بررسی: از آنجایی که طراحی و ساخت غرفه های نمایشگاهی معمولاً به شرکت های متخصص در این زمینه واگذار می شود، لازم است این شرکت ها با محصولات و خدمات ارائه شده آشنا شوند و نیازها و ترجیحات مشتریان و وضعیت رقبا را درک کنند. این زمینه برای آنها توضیح داده خواهد شد.
- جذابیت داشته باشید: غرفه نمایشگاهی یک کسب و کار باید از جذابیت لازم برای جذب مخاطبین و بازدیدکنندگان برخوردار باشد. استفاده از عناصر موثر در طراحی غرفه باعث جذابیت بیشتر و جذب مخاطبان بیشتر می شود. وجود تجهیزات کافی و زیبا در غرفه مانند مبلمان، مانیتور یا اختصاص قسمت های مختلف غرفه برای انجام یک فعالیت خاص، مثلاً اختصاص بخشی از فضای غرفه به عنوان مکانی برای مذاکره با مشتریان، نشان دهنده مدیریت مشتری است. ارتباط با مشتری و جذب مخاطبین بیشتر. کیفیت بالا در پذیرش بازدیدکننده یکی دیگر از روش های ایجاد جذابیت است. رنگ بندی مناسب استند نیز یکی دیگر از عناصر است. اگر غرفه طراحی خوبی داشته باشد اما رنگ بندی نامناسبی داشته باشد، توجه عموم را به خود جلب نمی کند. یکی از راه های ایجاد جذابیت در بین عموم، ارائه هدایا و محصولات تجاری یا کاتالوگ است. به عنوان مثال در نمایشگاه شیرینی و شکلات. بسیاری از غرفه های نمایشگاهی برای جذب مخاطب، شکلات های مرتبط با برند را در بسته بندی های زیبا همراه با لوازمی مانند تقویم، خودکار و … عرضه کردند.
- هماهنگی با کسب و کار مربوطه: غرفه نمایشگاه برای تطبیق کالاها و خدمات ارائه شده توسط کسب و کار ضروری است. اگرچه کارآفرینان دوست دارند همه چیز مربوط به تجارت خود را در غرفه نمایشگاه ارائه دهند، اما این استراتژی همیشه برنده نیست. گاهی ارائه یک جمله ساده و کوتاه مخاطبان بیشتری را به غرفه جذب می کند، بنابراین سادگی و مینیمالیسم را همیشه باید در نظر گرفت. به عنوان مثال در نمایشگاه ایران پلاست که در خصوص مواد اولیه، محصولات پیش ساخته و ساخته شده، ماشین آلات و تجهیزات و خدمات آنها انجام شد، هر یک از غرفه های نمایشگاهی با توجه به محصول و خدمات ارائه شده، طراحی خاص خود را داشتند.
- موقعیت مکانی: قرار گرفتن غرفه در فضای نمایشگاه بسیار مهم است و باعث می شود غرفه بیشتر در معرض دید مخاطبان قرار گیرد و متعاقباً تعداد بازدیدکنندگان غرفه را افزایش می دهد.
- اندازه غرفه: اندازه غرفه نمایشگاهی بسیار مهم است. غرفه بزرگ با سایز بزرگ اعتباری ایجاد نمی کند و غرفه کوچک نشانه کمبود اعتبار نیست، طراحان غرفه باید اندازه غرفه را با توجه به نوع، تعداد و حجم محصولات نمایشی تعیین کنند.
- نورپردازی: استفاده از نورپردازی مناسب در جذب بازدیدکنندگان غرفه نمایشگاه تاثیر بسزایی دارد.
- درج لوگو یا برند کسب و کار: توصیه می شود در هر یک از قسمت های غرفه و تجهیزات مورد استفاده در غرفه نام و برند کسب و کار درج شود تا نام و نشان کسب و کار در غرفه ثبت شود. ذهن بازدیدکنندگان و مخاطبین
- رعایت استانداردهای نمایشگاهی: برگزارکنندگان نمایشگاه در برخی از نمایشگاه ها محدودیت هایی را برای طراحی قسمت های مختلف غرفه مانند کف، دیوارها، نورپردازی و … اعمال می کنند و طراحان و سازندگان باید دستورالعمل ها را رعایت کنند. از سوی برگزارکنندگان نمایشگاه