افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
2

نمرات آزمون افراد فعال در آموزش به ازای هر سال سابقه 0.1 درصد افزایش می یابد

  • کد خبر : 108775
نمرات آزمون افراد فعال در آموزش به ازای هر سال سابقه 0.1 درصد افزایش می یابد

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیمنمایندگان در سومین جلسه امروز (یکشنبه 9 مهرماه) شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه با بند الحاقی (1) ماده 89 این لایحه موافقت کردند. محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم بر اساس بند (1) الحاقی ماده 89 گفت: هدف شهربازی ایجاد الگوی سرگرمی نیست، بلکه […]

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیمنمایندگان در سومین جلسه امروز (یکشنبه 9 مهرماه) شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه با بند الحاقی (1) ماده 89 این لایحه موافقت کردند.

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم بر اساس بند (1) الحاقی ماده 89 گفت: هدف شهربازی ایجاد الگوی سرگرمی نیست، بلکه به مسیری برمی گردد که استعدادها و خلاقیت آنها را کشف کند. در زمینی به مساحت 2-3 هکتار. مراکز استان ها به دلیل ازدحام جمعیت برای اجرای این بند پیشنهاد شده است.

به استناد بند (1) تکمیلی ماده 89 لایحه مذکور؛ وزارت آموزش و پرورش موظف است از طریق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با وزارت راه و شهرسازی، استانداری‌ها، شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی در قالب پرداخت تسهیلات و بهره‌برداری اراضی و حفظ اعتبارات همکاری داشته باشد. در مراکز استان ها در رابطه با ایجاد شهر رشد- سرگرمی کودکان و نوجوانان (سرگرمی-خلاقیت) (سرگرمی-ظرفیت) توسط بخش غیردولتی. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هدایت و نظارت بر شهرهای مذکور را بر عهده خواهد داشت. آیین نامه اجرایی این بند ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

داوود منظور نماینده دولت در مخالفت با بند الحاقی (2) ماده 89 این لایحه گفت: این پیشنهاد با توجه به اینکه در بند (الف) ماده 88 به یک تصمیم کلی رای مثبت دادیم، مطرح شد. در خصوص جذب، گزینش، استخدام و بازنشستگی بین فرهنگیان توافق شد، یعنی از گزینش تا استخدام، دولت در سند اصلاح آموزش و پرورش تصمیم گیری کند و برای تصویب به مجلس برساند. دولت با این حکم مخالف است زیرا با سیاست های جامعه در تضاد است.

با بند (3) الحاقی ماده 89 این لایحه موافقت کردند.

به استناد بند (3) الحاقی ماده 89 لایحه مذکور؛ وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به ایجاد فضای ورزشی در داخل مدرسه و تخصیص منابع انسانی، تجهیزات، امکانات و منابع مالی لازم به فدراسیون ورزش دانش‌آموزی و هیئت‌ها و انجمن‌های ورزشی وابسته به آن، دانشگاه آموزشی و تربیتی فرهنگیان شهید رجایی و جبران خسارت‌های مربوط به آن اقدام کند. خدمات معلمان تربیت بدنی در ساعات غیر اجباری باید مراکز بهداشتی درمانی و باشگاه های ورزشی در استان های کشور راه اندازی کند.

ضمناً نمایندگان با بند (4) الحاقی ماده 89 موافقت کردند.

به استناد بند (4) الحاقی ماده 89 لایحه مذکور؛ با توجه به نیاز مبرم وزارت آموزش و پرورش به فضاهای آموزشی، آموزشی و ورزشی برای استفاده دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی، کلیه دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی به استثنای دانشگاه های فنی و حرفه ای که در سال های اخیر در فضاهای متعلق به آموزش و پرورش و زیرگروه های آن موظفند ساختمان و فضاهای مذکور را تخلیه و در پایان سال دوم برنامه به وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان تحویل دهند. در غیر این صورت با موافقت وزارتخانه مذکور، ملک باید با سایر املاک در همان محدوده به ارزشی معادل قیمت روز بازار املاک مذکور به وزارت آموزش و پرورش تحویل شود. در صورت عدم اجرای این مصوبه در ابتدای سال سوم برنامه، سازمان موظف است مبلغ ارزش روز کالای کشف شده را از کل اعتبارات سازمان یا سازمان متصرف کسر کند و برای ساخت و تکمیل فضاهای آموزشی و پرورشی مورد نیاز از محل اعتبارات وزارت آموزش و پرورش (سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و دانشگاه فرهنگیان). هرگونه تغییر یا تغییر کاربری با توجه به املاک موضوع این قانون ممنوع است.

نمایندگان با پیشنهاد علیرضا سلیمی مبنی بر حذف بند 2 الحاقی ماده 91 لایحه برنامه هفتم توسعه موافقت کردند.

در بند 2 الحاقی ماده 91 لایحه مذکور مقرر می‌دارد: اعطای اختیارات اداری و مالی لازم و تقویت سطح تصمیم‌گیری به ادارات کل استان‌های کشور تا پایان سال دوم اجرای قانون. برنامه و در سالهای بعد به مناطق آموزشی در چارچوب آیین نامه اجرایی مصوب هیأت وزیران به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش.

جاده برای خیرین مدرسه راحت تر می شود

همچنین نمایندگان با ماده 91 لایحه مذکور موافقت کردند.

به موجب ماده 91 لایحه مذکور؛ وزارت آموزش و پرورش موظف است برای افزایش کارایی و بهبود نظام های مدیریت آموزش و پرورش، ساختار و تشکیلات اداری خود را مطابق با دستورات مقرر در سند تحول بنیادین در تمامی سطوح تنظیم و آموزش و پرورش بهتر را در سطح وسیع و با تاکید انجام دهد. در پایان سال اول طرح باز، آن را طراحی و اصلاح نموده و پس از تصویب سازمان اداری و استخدامی کشور، پیشنهاد اصلاح را جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه نماید.

الف- استقرار الگوی مدرسه در سطح سند تحول بنیادین با تاکید بر ارتباط مدرسه با نهاد مسجد، نهادهای مذهبی، انقلابی، فرهنگی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، جهادگران. گروه ها و خانواده ها و گرفتن کمک های آموزشی و آموزشی از مردم و اعطای اختیارات اقتصادی، مدیریتی، آموزشی و آموزشی لازم برای مدارس مرتبط.

ب- اصل مدرسه محوری با تاکید بر تقویت مدارس دولتی

ج- حذف ساختارهای غیرضروری و موازی در ستادها، استانها و مناطق

د- اعطای اختیارات اداری و مالی لازم و تقویت سطح تصمیم گیری به ارکان مدرسه برای تبدیل مدرسه به مرکز آموزشی محله.

د- استفاده از فناوری های نوین در ارائه خدمات اداری، آموزشی و آموزشی و سازماندهی خدمات و فرآیندهای کاری با تاکید بر تکمیل و یکپارچه سازی سیستم آماری و سیستم های کاربردی آموزشی و آموزشی.

در ادامه بند 1 الحاقی این ماده، نمایندگان با 153 رای موافق، 14 رای “ایجاد بستر مناسب برای فعالیت خیرین مدرسه یار و بنیادهای آموزشی و پرورشی و همچنین مراکز خیریه” را تشریح کردند. مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 191 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

مدارس عشایری و روستایی توسعه یافته است.

نمایندگان با بندهای الف، ب و ج ماده 90 لایحه مذکور موافقت کردند.

بر اساس ماده 90 و بندهای آن؛ وزارت آموزش و پرورش موظف است برای جذب بازماندگان دوره ابتدایی اقدامات زیر را انجام دهد:

الف- تدوین «برنامه درسی مناسب برای جذب بازماندگان تحصیلی» به منظور تنوع بخشیدن و انعطاف پذیری اجرای برنامه ها، روش ها و برنامه های آموزشی و تصویب آن در شورای عالی آموزش و پرورش.

ب- تهیه و تهیه کتب درسی و وعده های غذایی رایگان، بسته های حمایتی (مانند لوازم التحریر و کیف، کفش و پوشاک و هزینه ایاب و ذهاب) و منابع آموزشی و کمک آموزشی برای دانش آموز یا ارائه موسسات حمایتی به خانواده وی از طریق واحدهای آموزشی.

ج- توسعه مدارس شبانه روزی، مدارس روستای مرکزی، عشایری، مدارس استثنایی و آموزش از راه دور با اولویت پوشش هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان روستایی، عشایری و استثنایی (به ویژه دختر).

سازوکار تجدید ارزیابی صندوق ذخیره آموزشی به کمیسیون تلفیق ارسال شد

نمایندگان تبصره های 1 و 2 بند ج ماده 88 لایحه برنامه هفتم توسعه برای رفع ابهامات به کمیسیون تلفیق مراجعه کردند.

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: میزان و درصد حقوق معلمان به حساب صندوق ذخیره واریز و معادل آن توسط دولت پرداخت می شود و صندوق سرمایه گذاری و کار اقتصادی است.

وی ادامه داد: با تجدید ارزیابی دارایی های صندوق ذخیره معلمان می توان سهم هر معلم را مشخص کرد. بسیاری از معلمان سال ها در این صندوق سرمایه گذاری کردند، اما هیچ خدماتی دریافت نکردند.

زنگنه تصریح کرد: یکی از مشکلات صندوق ها ورود آنها به کارآفرینی و کارآفرینی مستقیم است و همین موضوع باعث برآورده نشدن توقعات فرهنگیان می شود. ما صندوق را طوری هدایت می کنیم که تبدیل به یک صندوق سرمایه گذاری شود.

محمدباقر قالیباف در جریان بررسی این تبصره ها گفت: ما در مورد نهادی صحبت می کنیم که کارکرد آن از نظر قانونی مشخص نیست و اساسنامه مصوبی ندارد. موسسه ای که اساسنامه مصوب ندارد چگونه می خواهد عمومی شود؟

وی با تاکید بر اینکه قاعده عرضه در بازار اوراق بهادار مشخص است، گفت: تبصره یک و دو بند ج ماده 88 لایحه برنامه هفتم توسعه را به کمیسیون برمی‌گردانیم تا در هنگام تعدیل آن، دولت موظف است مراتب را ارائه کند. اساسنامه صندوق ظرف شش ماه به مجلس خواهد رسید.

در تبصره 1 بند ج ماده 88 لایحه مذکور آمده است: وزارت آموزش و پرورش و فرهنگ با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان به منظور کاهش مدیریت صندوق ذخیره آموزشی، تجدید ارزیابی می کند. دارایی های صندوق دارایی های تجدید ارزیابی شده از پرداخت مالیات معاف بوده و افزایش هزینه استهلاک ناشی از تجدید ارزیابی موضوع این بند، هزینه مالیات قابل قبول تلقی می شود. مشاركت هر يك از مشمولان بورسيه پس از تجديد ارزيابي با ظرفيت تخصيص در بازار سرمايه مشخص مي شود.

در تبصره 2 بند ج ماده 88 لایحه مذکور مقرر شده است: وزارت آموزش و پرورش مکلف است شش ماه پس از تصویب این قانون اساسنامه صندوق ذخیره معلمان را به منظور تقویت پایه های هیأت و هیئت مدیره تدوین کند. مدیریت صندوق ایجاد شفافیت مالی و حسابداری، رفع تضاد منافع و تعیین وضعیت حقوقی آنها را مورد بررسی قرار داده است، به طوری که در پایان برنامه هشتاد درصد (80%) از شرکت های صندوق با اقدامات غیر مدیریتی برای مدیریت افراد و اخذ تاییدیه از هیات وزیران به صندوق واریز می شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=108775

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.