افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
3

کشف 5 مقبره تاریخی در آمل

  • کد خبر : 108699
کشف 5 مقبره تاریخی در آمل

آفتاب نیوز: دومین فصل پژوهش و شناسایی فضاهای دستکند شهرستان عامل معروف به «کفرکلی» با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد و باستان شناسان موفق به شناسایی و بررسی ۱۹ اثر تاریخی شدند. میشم فلاح مسئول فصل دوم مطالعه و شناسایی کافرکلی شهرستان عامل در خصوص آخرین یافته های باستان شناسی در این […]

آفتاب نیوز:

دومین فصل پژوهش و شناسایی فضاهای دستکند شهرستان عامل معروف به «کفرکلی» با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد و باستان شناسان موفق به شناسایی و بررسی ۱۹ اثر تاریخی شدند.

میشم فلاح مسئول فصل دوم مطالعه و شناسایی کافرکلی شهرستان عامل در خصوص آخرین یافته های باستان شناسی در این منطقه گفت: در این فصل از تحقیقات میدانی 19 اثر (به صورت مجموعه یا مجموعه) شناسایی شد. به صورت جداگانه) و تجزیه و تحلیل شد. از این تعداد، پنج قبر سنگی هستند که از سنگ‌های انفرادی و عظیم تراشیده شده‌اند.

به گفته این باستان شناس، قبرهای یافت شده از نظر شکل ظاهری، تکنیک ساخت، شکل و پلان شباهت زیادی به نمونه های استان فارس و جنوب ایران دارد که از آن جمله می توان به آرامگاه سنگی اقلیدسی فارس به نام «برکه دختر گبر» و سنگ اشاره کرد. مقبره کوه اهواز.

در این کاوش ها چند دره کوهستانی شناسایی شد که در بین مردم به پال معروف است. فلاح درباره آنها گفت: این فضاها به طور متوسط ​​بین 30 تا 50 متر عمق و 5 متر ارتفاع دارند و در دل کوه به گونه ای ایجاد شده اند که 20 تا 30 اسب یا قاطر را برای بارگیری در خود جای می دهند.

به گفته باستان شناسان، این موارد از اولین نمونه های شناسایی شده در رشته کوه های البرز مازندران است.

رئیس این کمیسیون باستان شناسی با اشاره به کشف چند نوع کافرکلی در فصل دوم این پژوهش، یکی دیگر از کشفیات مهم در این برنامه تحقیقاتی را شناسایی نمونه های جدید حکاکی روی دیوارها اعلام کرد و گفت: تقریباً بیش از 200 نقوش با نقوش حیوانی (اسب)، گاو، کل، کبک، قرقاول و…)، انسان (مبارزه به عنوان پیاده و سواره نظام)، طبیعت (نقش احتمالی قله دماوند)، لجن و هندسه، لباس، ابزار و ادوات جنگی (شمشیر، سپر). ). ، کمان، تیر و …) و سازه هایی مانند برج های دیده بانی یا بقایای قلعه ها شناسایی و مستند شده است.

باستان شناسان مهم ترین هدف کاوش های این فصل را ادامه بررسی و شناسایی روشمند سایر مناطق دره هراز دانستند که این گونه آثار در آنها پراکنده شده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=108699

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.