دکتر بهزاد حیدرپور به مناسبت هفته پوکی استخوان (۸ مهر تا ۱۳ آبان) در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تاثیرات مثبت ورزش و فعالیت بدنی در پیشگیری از پوکی استخوان، اظهار کرد: در افراد سالم ورزش باعث افزایش بازجذب کلسیم می شود. و فرآیند استخوان سوزی و شکل گیری را تغییر می دهد، به استحکام استخوان ها کمک می کند و از پوکی استخوان جلوگیری می کند یا به تاخیر می اندازد.
حیدرپور بیان کرد: علاوه بر این ورزش ها به ویژه ورزش هایی که با انقباض عضلانی همراه است، با فشار بر استخوان ها، روند استخوان سازی را تسریع کرده و از پوکی استخوان پیشگیری می کنند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ورزش با فواید کلی برای سلامتی بدن از جمله بهبود فعالیت قلبی و خون رسانی و همچنین بهبود اکسیژن رسانی به نقاط مختلف بدن به طور غیرمستقیم اثرات مهمی بر سلامتی دارد.
حیدرپور درباره ورزش های مناسب برای پیشگیری از پوکی استخوان گفت: این ورزش ها زمانی موثر هستند که به سیستم عضلانی بدن فشار بیاورند مانند دویدن، پیاده روی با شدت متوسط تا زیاد، پریدن و ….
حیدپور گفت: ورزش هایی که به صورت نشسته و دراز کشیده انجام می شود تاثیر چندانی در پیشگیری از پوکی استخوان ندارد و ورزش مفیدی است که به سیستم عضلانی فشار وارد می کند.
این متخصص پزشکی ورزشی در ادامه در مورد ورزش افراد مبتلا به پوکی استخوان گفت: اگر افراد دچار کاهش تراکم استخوان بوده و در مراحل اولیه بیماری قرار دارند، ورزش برای آنها منعی ندارد و ورزش هایی مانند دویدن و پیاده روی که به آنها فشار وارد می کند. استخوان های آنها برای آنها توصیه می شود.
وی افزود: اگر افراد به مراحل پیشرفته پوکی استخوان رسیده اند باید بیشتر مراقب باشند و زیر نظر پزشک ورزش کنند.