29 اکتبر روز جهانی صادرات بود. صادرات به عنوان موتور محرکه اقتصاد و کلید بقای کشورها در بازارهای جهانی نقش مهمی در اقتصاد جهانی دارد. در دنیای امروز موضوع مهم شناسایی بازارهای صادراتی و صادرات کالا اعم از فیزیکی و دانش بنیان است. به گفته کارشناسان، از نظر صادرات، شناسایی عوامل موثر بر اشتغال در صنایع با فناوری پیشرفته بسیار مهم است.
یکی از صنایعی که ظرفیت صادرات را دارد شرکت های قطعه سازی هستند. آنچه در سال های اخیر به وضوح مشاهده می شود، حضور پررنگ شرکت های قطعه سازی در کشور است، شرکت هایی که اکنون پس از عبور از تحریم ها، قطعات یدکی خودرو را داخلی کرده اند و مدیران آن ها می گویند: «در صورت حمایت، بله لازم است. آن را نیز انجام خواهد داد. مسیر صادرات را انتخاب کنید.»
صنایع ساخت کروز یکی از شرکت هایی است که با کمک 250 نخبه دانشگاهی توانسته بیش از 3000 قطعه را بومی کند. این شرکت تولیدی یکی از بزرگترین و پیشرفته ترین شرکت های سازنده قطعات یدکی کشور می باشد که در سال های اخیر بخش زیادی از نیاز خودروسازان و بازار را در زمینه تامین قطعات یدکی پوشش داده است و قطعات یدکی این شرکت تولید همیشه تاکید ویژه ای بر داخلی سازی قطعات دارد.
موضوع مهم توجه این شرکت قطعه سازی به صادرات است. این شرکت قطعه صادرات را راهی برای عبور از جغرافیای تحریم شده به سمت تجارت آزاد می داند.
نادر سخا، مدیرعامل شرکت قطعه سازی با تاکید بر اینکه علاوه بر تامین نیازهای داخلی، مسیر صادرات را نیز برای ارتقای کیفیت باید طی کرد، گفت: قطعه سازان در گذشته به ویژه در حوزه با شرکت های خارجی ارتباط داشته اند. تبادل فناوری، اما در سال های اخیر به دلیل موضوع تحریم، این ارتباط قطع شد و شدت تحریم ها به حدی بود که حتی به ایمیل های ارسالی شرکت ها پاسخ داده نمی شد.
سجا ادامه داد: برکت تحریم برای ما این بود که ایستادیم و به درونی سازی روی آوردیم اما در مجموع ارتباط با دنیا برای توسعه فعالیت ها و عقب نماندن از جریان تولید و فناوری لازم است.
وی در ادامه صادرات سیمکشی به پژو فرانسه توسط شرکت کروز در دوره قبل از اولین تحریمهای صنعت خودرو در سال 2019 را یادآور شد و افزود: متولیان این شرکت فرانسوی در مقطعی تصمیم گرفتند تمام نیازهای خود را در اختیار داشته باشند. خطوط تولید در سراسر جهان برای ارائه سفرهای دریایی، پتانسیل بالایی در صادرات قطعات ریخته گری خودرو در کشور وجود داشت.
مدیرعامل شرکت کروز تاکید کرد: در صورت رفع تحریم ها به دلیل افزایش نرخ ارز، قطعه سازان ایرانی تمایل زیادی به صادرات قطعات یدکی دارند.
مسئولان کشوری نیز بر ظرفیت صادرات تولیدکنندگان داخلی تاکید دارند.
مجید ضیایی، مدیرعامل سابق شرکت صنایع مس شهید باهنر، خطوط تولید، مراکز طراحی و تولید دستگاه های صنعتی در سایت شماره 2 شرکت صنایع تولیدی کروز با ابراز خرسندی از این بازدید، گفت: این مجموعه مایه مباهات همگان است. ایرانی و امیدوارم به عنوان یکی از تامین کنندگان کروز بتوانیم همکاری های لازم را برای رسیدن به سطح بالاتر تولید و حتی صادرات داشته باشیم. با افزایش اشتغال کشتی های کروز، مطمئناً رشد تولید داخلی و غرور ملی به دنبال خواهد داشت.
ناگفته نماند که صنایع تولیدی کروز با رویکرد صادراتی دانش بنیان در نمایشگاه بین المللی خودرو تهران حضور داشت. این شرکت در نهمین نمایشگاه بین المللی خودرو تهران که در اردیبهشت 1401 در مرکز همایش های طراحی و تامین قطعات مهندسی ایران خودرو برگزار شد، شرکت کرد. شرکت با محوریت صادرات، دانش بنیان حفظ شد، حضور داشت.
کارشناسان ورود به بازارهای بین المللی و صادرات محصولات و خدمات به ویژه محصولات تکنولوژیکی و با ارزش افزوده بالا را راهی برای کمک به شرکت ها برای توسعه بازار خود می دانند. علاوه بر این، کیفیت و رقابت محصولات و خدمات را بهبود می بخشد و تغییر از اقتصاد مبتنی بر نفت به اقتصاد مبتنی بر نوآوری را تسریع می بخشد.