به گزارش بازار، فرشاد محمدپور جزئیات مهمی از قانون جدید بانک مرکزی را تشریح کرد و گفت: قانون جدید بانک مرکزی پس از گذشت 8 سال از آغاز تغییرات نهایی شده است.
معاون نظارتی بانک مرکزی به فاصله زمانی 6 ماهه تا اجرای قانون جدید بانک مرکزی اشاره و بیان کرد: در این زمان باید آیین نامه ها، دستورالعمل ها و اقدامات لازم برای اجرای قانون جدید تدوین شود. توسط بانک مرکزی
محمدپور بازنگری در قوانین پولی و بانکی کشور را یکی از دغدغه های اصلی دستگاه های تصمیم گیری اقتصادی کشور دانست و افزود: با توجه به اقدامات اتخاذ شده در سال های اخیر در زمینه اصلاح قوانین پولی و بانکی، بانک مرکزی در دوره جدید مدیریت به دنبال مجمعی خواهد بود که آسایش نظام و شورای نگهبان را تشخیص داده است.
وی مهمترین تغییر قانون جدید بانک مرکزی نسبت به قانون قبلی را ترکیب شورای عالی دانست و افزود: علاوه بر شورای عالی در قانون جدید که جایگزین شورای پول و اعتبار شده است، برخی از موارد مهم دیگر نیز وجود دارد. در قانون جدید نیز عناصری مانند شورای فقهی پیش بینی شده است.
معاون نظارتی بانک مرکزی به تغییرات ترکیب شورای عالی در قانون جدید نسبت به ترکیب شورای پول و اعتبار اشاره کرد و گفت: در ترکیب جدید رئیس کل بانک مرکزی رئیس کل بانک مرکزی است. در این شورا وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز به نمایندگی از دولت حضور دارند.
به گفته محمدپور، دو عضو جدید کمیته اجرایی نیز به ترکیب شورای عالی به نامهای معاونت مقررات و نظارت و معاونت سیاست پولی اضافه خواهند شد. همچنین به پیشنهاد مدیر کل و موافقت رئیس جمهور دو اقتصاددان و دو کارشناس حوزه بانکی به ترکیب شورای عالی اضافه می شوند.
محمد استقلال پور استقلال اعضای شورای عالی در قانون جدید بانک مرکزی را نقطه قوت دانست و افزود: ماده مهم دیگر قانون جدید ماده 22 است که مربوط به عملکرد شورای انتظامی بانک مرکزی است. بانک. بانک.
این مقام مسئول بانک مرکزی ادامه داد: بر اساس تغییرات جدید، هیات بدوی انضباطی متشکل از دو کارشناس پولی و بانکی به انتخاب رئیس کل خواهد بود. هیأت تجدیدنظر انضباطی نیز مرکب از پنج نفر خواهد بود. همچنین در قانون جدید دادگاه ویژه ای برای رسیدگی به مسائل پولی و بانکی داریم.
محمدپور همچنین به موضوع تقویت قدرت و اختیارات نظارتی بانک مرکزی برای رسیدگی به مشکلات بانک های غیرعامل اشاره کرد و اظهار داشت: در گذشته بانک مرکزی به عنوان ناظر پولی و بانکی در خصوص عدم عملکرد تصمیماتی اتخاذ می کرد. بانک ها. بانک های زودبازده که رای گیری در مراجع قضایی کشور را متوقف کردند و باعث وقفه در کار اصلاحی بانک های زودبازده شدند.
معاون نظارتی بانک مرکزی مواد 19 تا 34 قانون را مربوط به بحث جاری در نظام بانکی دانست که مربوط به حوزه تنظیم و نظارت است و افزود: سه ماده 27، 28 و 29 قانون است. جعبه ابزار نظارتی بانک مرکزی که به عنوان اقدامات اکتشافی، پیشگیرانه و اصلاحی طبقه بندی می شوند.
وی همچنین تقویت اختیارات معاونت نظارتی بانک مرکزی را مورد تاکید قرار داد و گفت: اختیارات در زمینه کنترل و پیشگیری از مشکلات نظام بانکی در قالب یک بند مجزا در قانون جدید دیده شده است.
محمدپور امکان استفاده مقتدرانه بانک مرکزی از ابزارهای نظارتی در حوزه ارتباط با بانک ها و افراد تحت نظارت خود مانند صرافی و لیزینگ را نقطه قوت قانون جدید دانست.
به گفته این رئیس کل بانک مرکزی، در حال حاضر با قانون جدیدی روبرو هستیم که بر اساس آن نظام پولی و بانکی کشور باید اداره شود. قانون توانایی بسیار خوبی را برای بانک مرکزی فراهم کرده است تا وظایف نظارتی و نظارتی خود را به نحو احسن انجام دهد و اجازه ندهد بانکهای متعادل و سالم به بانکهای نامتعادل و ناسالم تبدیل شوند.
معاون نظارتی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه پیش بینی می کنم با اجرای کامل قانون بانک مرکزی شاهد ارتقای چشمگیری در شفافیت نظام پولی و بانکی کشور باشیم، گفت: این قانون به نظام بانکی و بانکی کمک می کند. افراد تحت نظارت بانک مرکزی در چارچوب مناسب فعالیت می کنند.