سران اتحادیه اروپا در حالی نشست فوق العاده روز سهشنبه خود را درباره تحولات فلسطین به پایان بردند که جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها در غزه را نه یک جنایت ضدبشری بلکه صرفا مغایر با قوانین انساندوستانه بینالمللی خواندند.
شارل میشل، رئیس شورای اروپا در راستای تاکید بر حمایت اروپاییها از رژیم صهیونیستی اظهار کرد، هدف از برگزاری نشست فوق العاده روز سهشنبه سران اتحادیه اروپا «ارائه فرصتی برای ایجاد وحدت و انسجام» در موضع آنها نسبت به بحران در اراضی اشغالی و تاکید مجدد آنها بر پشتیبانی کردن از آنچه که او «حق اسرائیل برای دفاع در ضمن احترام به حدود قوانین بشردوستانه بینالمللی» خواند بوده است.
انسیه خزغلی به گوترش نامه نوشت
این مقام ارشد اروپایی در ادامه اظهاراتش که نشان از اهمیت صرف اتحادیه اروپا به حمایت از صهیونیستها و انفعال نشان دادن نسبت به جنایات آنها دارد گفت، محاصره رژیم صهیونیستی علیه غزه با قطع جریانهای برق، آب و دیگر زیرساخت های اساسی این منطقه صرفا «با قوانین بشردوستانه بینالمللی همراستا نیستند.»
به نوشته یورونیوز، اورزولا فون در لاین، همتای شارل میشل در کمیسیون اروپا حتی از اینکه از رژیم صهیونیستی درخواست اهمیت دادن به غیرنظامیان در حملاتش علیه غزه را داشته باشد تردید نشان داده و این تردید او نگرانی تعدادی از دولتهای اتحادیه اروپا را برانگیخته است. او نیز در ادامه ابراز موضع انفعالی اروپاییها در قبال رژیم صهیونیستی گفت: «به مقامات اسرائیلی توضیح دادم که آبرسانی به غزه ضروری است و یک حق انسانی اساسی است.»
رهبران اتحادیه اروپا در این نشست خود که به فاصله کمی بعد از حمله جنایتکارانه صهیونیستها علیه بیمارستان المعمدانی در غزه و به شهادت رساندن صدها فلسطینی بی گناه برگزار شد، یک دقیقه سکوت را برای آنچه که «قربانیان در اسرائیل، فلسطین و همچنین حملات فرانسه و بلژیک» خواندند اجرا کردند.
شبکه یورو نیوز نوشت، آنچه که این شبکه «پاسخ ناهماهنگ» این بلوک به تحولات فلسطین خواند باعث بروز انتقاد در میان اروپاییها شده و متعاقب این انتقادات، رهبران اتحادیه اروپا گفتند که بار دیگر «بر لزوم رسیدگی به نیازهای انسانی کوتاه مدت و جلوگیری از تشدید شدن جنگ» تاکید می کنند.
جوزپ بورل روز سهشنبه گفت «خواستار خویشتنداری اسرائیل در ضد حمله خود» است. فون در لاین روز شنبه هم چند روز بعد از اقدام صهیونیستها در قطع آب، برق، و غذا به روی نوار غزه صرفا از «لزوم احترام به قوانین بشردوستانه بینالمللی» حرف زده بود.
اروپاییها بر سر اطلاعرسانی مواضع خود بر سر کمکهای اتحادیه برای فلسطین نیز دچار مناقشه دیپلماتیک شدند. اولیور وارهلی، کمیسونر مجارستانی امور گسترش و همسایگی اتحادیه اروپا اخیرا در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد «همه پولهای پرداختی» اتحادیه به فلسطینیها «فورا معلق شدهاند» که در پی این پست او، کمیسیون اروپا از این موضع عقبنشینی کرد.
این کمیسیون بعدا روز یکشنبه ادعا کرد، «کمک بشردوستانه» به فلسطینیها را سه برابر کرده و یک «پل بشردوستانه هوایی» برای انتقال محمولههای کمکی به مصر ایجاد کرده است. فون در لاین گفت، کمیسیون تحت امر او «با مقام های مصری در ارتباط است تا اتحادیه اروپا را قادر به وارد کردن کمک ها به غزه کنند.»
یورونیوز همچنین نوشت، رهبران اروپایی «درباره اینکه چطور با اسرائیل و کشورهای عرب منطقه با هدف جلوگیری از گسترش بیشتر جنگ، در سطوح دیپلماتیک و سیاسی تعامل کنند» بحث کردهاند.
شارل میشل اظهار کرد: «ما میدانیم تشدید جنگ در سطح منطقهای نمایانگر خطری برای کلیت منطقه و همچنین برای اروپا و کل جهان – به ویژه در زمانی که روسیه جنگی را علیه اوکراین به راه انداخته، است.»
فون در لاین نیز گفت: «من اخیرا با چند تن از رهبران عرب گفتگو داشتهام. همه آنها خیلی صریح درباره اهمیت اعتبارات مالی اتحادیه اروپا صحبت کردند و اینکه این رویدادها پتانسیل کشاندن کل منطقه به جنگ را داشته و این تاثیر مثبت کلیت اعتبارات همسایگی ما با تردید مواجه میکند.»