به گزارش خبرنگار خبرآنلاین گیلان، حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور اظهار داشت: از آنجایی که فصل بهره برداری به پایان رسیده و پایان مهرماه پایان خرید تضمینی برگ سبز چای بود، دوره اولویت ما جمع آوری و خرید است. برگ های سبز از تولید کنندگان چای.
وی افزود: برخلاف سال های گذشته که کار بسیار راحت و درآمد کشاورزان مناسب بود و کارخانجات بیش از نرخ خرید تضمینی به کشاورزان پرداخت می کردند، امسال به دلایلی با چالش مواجه هستیم.
جهانساز ادامه داد: با این شرایط برای اینکه برگ سبز چای به دست کشاورز نماند، تمام تلاش خود را برای برداشتن برگ سبز انجام دادیم و کاری کردیم که کارخانه هایی که تمایلی به افتتاح نداشتند برگ سبز چای را دریافت کنند.
رئیس سازمان چای کشور از خرید قریب به 125 هزار تن برگ سبز در سال جاری و ارزش برگ سبز خریداری شده 2.17 میلیارد تومبا خبر داد.
در این سال ها قیمت برگ سبز چای را افزایش داده ایم. درآمد کشاورزان دو برابر شده است
وی گفت: در این سال ها برگ سبز چای را گران کرده ایم و کشاورزان را راضی کرده ایم.
جهانساز با بیان اینکه درآمد کشاورزان تقریبا دو برابر شده است، تصریح کرد: امسال در پرداخت ها مشکل داشتیم و آن هم به دلیل عدم فروش چای در کارخانه ها به دلایل مختلف از جمله کاهش قدرت خرید مردم، تغییر در سلیقه، کاهش نقدینگی بازار نیز تحت تاثیر خرید چک توسط خریداران بزرگ قرار گرفته است.
رئیس سازمان چای کشور افزود: از حدود دو میلیارد تومبا، 1.5 میلیارد تومبا بخشی از کارخانه است و فروش این میزان چای خشک در منطقه کوچک گیلان و مازندران (95 درصد) که در گیلان است) و بانک ها باید کمک می کردند، علیرغم سیاست های انقباضی، نتوانستند به راحتی از بانک ها برای پرداخت به کشاورزان تسهیلات بگیرند.
78 درصد سهم دولت به چایکاران پرداخت شده است.
وی افزود: با همه این حالات سهم دولت 504 میلیارد تومان است که 78 درصد یعنی 393.6 میلیارد تومان به صورت یکسان به همه کشاورزان پرداخت شده است.
جهانساز با اشاره به اینکه رقم یک هزار و 512 میلیارد تومان کارخانجات است که تاکنون بیش از 812 میلیارد تومان آن پرداخت شده و به طور میانگین 54 درصد از سهام کارخانه ها منحل شده است، گفت: کارخانجات ناهماهنگ در این پرداخت و متاسفانه برخی از کارخانه ها در پرداخت مطالبات خود با تاخیر بسیار مواجه می شوند که این امر باعث نارضایتی تولیدکنندگان چای شده است.
رئیس سازمان چای کشور در گفتگو با خبرنگار خبرانلاین گیلان اظهار داشت: میانگین کل پرداختی ما از سوی دولت و کارخانه به تولیدکنندگان چای 8.59 درصد است.
نمی خواهم بگویم شرایط خوب است. واردات چای خشک را محدود کنید
وی گفت: نمی خواهم بگویم وضعیت خوب است، اما با توجه به وجود انبارهای چای خشک در کارخانه ها و همچنین سیاست های انقباضی و عدم همکاری بانک ها، تلاش می کنیم وضعیت را بهبود بخشیم.
جهانساز تصریح کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که کارخانه ها چای خشک خود را به فروش برسانند که از جمله این موارد می توان به محدودیت واردات چای خشک اشاره کرد و تا پایان سال کل واردات ما برخلاف سال های گذشته که 80 تا 90 سال بود نباید از 40 هزار تن بیشتر شود. هزار تن بود
سرانه مصرف چای خشک در کشور کمتر از یک کیلوگرم چای به 23 کشور جهان است.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف چای خشک در کشور کمتر از یک کیلوگرم و حدود 900 گرم است، افزود: تاکنون حدود 5 هزار و 600 تن چای به تقریبا 23 کشور جهان صادر شده است که در تلاش هستیم این میزان را افزایش دهیم. شکل مقدار
به گزارش خبرآنلاین، رئیس سازمان چای کشور در پایان ثبت سفارش واردات چای خارجی را منوط به ثبت خرید چای ایرانی عنوان کرد و گفت: ارزی که برای واردات چای خشک استفاده می شود ارز آزاد است.