افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
2

7 باور غلط در مورد سرماخوردگی

  • کد خبر : 126744
7 باور غلط در مورد سرماخوردگی

آفتاب نیوز: دکتر افشین منیری با بیان اینکه تشخیص آنفولانزا از سرماخوردگی کار سختی است، خاطرنشان کرد: سرماخوردگی تقریباً همیشه بدون ایجاد مشکل جدی برطرف می شود، در حالی که آنفولانزا می تواند عوارض جدی تری مانند عفونت ریه ایجاد کند. متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: تشخیص آنفولانزا در مراحل […]

آفتاب نیوز:

دکتر افشین منیری با بیان اینکه تشخیص آنفولانزا از سرماخوردگی کار سختی است، خاطرنشان کرد: سرماخوردگی تقریباً همیشه بدون ایجاد مشکل جدی برطرف می شود، در حالی که آنفولانزا می تواند عوارض جدی تری مانند عفونت ریه ایجاد کند.

متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: تشخیص آنفولانزا در مراحل اولیه بیماری می تواند به درمان مناسب و احتمالاً پیشگیری از عوارض ثانویه آن کمک کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه هشدار داد: اگر فرزند شما در معرض خطر بالای عوارض ثانویه به دلیل یک بیماری زمینه ای باشد، تشخیص زودهنگام آنفولانزا ممکن است فرصتی برای درمان بهتر فراهم کند.

آنتی بیوتیک ها سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان می کنند.

دکتر منیری با تاکید بر اینکه مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها برای درمان سرماخوردگی یا آنفولانزا کاملا بی ربط خواهد بود، تصریح کرد: آنتی بیوتیک ها باکتری ها را از بین می برند و سرماخوردگی و آنفولانزا ناشی از ویروس ها هستند و ویروس ها گروهی از میکروب ها هستند و هیچ شباهتی به باکتری ندارند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه والدین نگران پزشکان را تحت فشار قرار می دهند تا برای بهبود کودکانشان آنتی بیوتیک تجویز کنند، گفت: واقعیت این است که هیچ آنتی بیوتیکی، از آموکسی سیلین گرفته تا آزیترومایسین، به درمان سرماخوردگی یا آنفولانزا کمک نمی کند؛ نکته اینجاست. . اثربخشی تنها دلیل عدم استفاده از آنتی بیوتیک های غیرضروری نیست، زیرا داروها می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی مانند اسهال و سوزش سر دل داشته باشند و باکتری های عامل بیماری به تدریج نسبت به داروها مقاوم شده و درمان عفونت ها را دشوار می کند. باکتری های واقعی. . .

وی گفت: از سوی دیگر، اگر فرزند شما دچار یک عارضه ثانویه ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا شود که شامل عفونت ریه و باکتری می شود، آنتی بیوتیک ها ممکن است مفید باشند، مثلاً اگر دچار عفونت گوش، برونشیت یا ذات الریه شوند. دکتر منیری ادامه داد: آنتی بیوتیک (با نظر پزشک) می تواند موثر باشد.

سرما یا خیس شدن باعث سرماخوردگی می شود.

وی با بیان اینکه فقط ویروس سرماخوردگی می تواند باعث سرماخوردگی شود، افزود: سرماخوردگی به تنهایی نمی تواند شما را بیمار کند، اما سرد و مرطوب بودن می تواند یک ویروس نهفته یعنی ویروسی که در حال حاضر در سیستم بدن وجود دارد را فعال کند. شما وجود دارید و باعث علائم بیماری می شوید.

به گفته دکتر منیری، محققان بر این باورند که خنک کردن بدن باعث انقباض رگ های خونی بینی می شود که باعث قطع جریان خون گرم می شود که گلبول های سفید خون را برای مبارزه با عفونت تامین می کند.

وی افزود: بسیاری از افراد حامل میکروب های سرماخوردگی هستند، اما بدن سرد می تواند دفاع را در برابر اثرات قرار گرفتن در معرض میکروب ها دشوارتر کند، بنابراین لباس پوشیدنی متواضعانه بپوشید، خشک بمانید و از توصیه های افراطی دیگر اجتناب کنید.

سرماخوردگی یعنی سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است.

متخصص بیماری های عفونی دانشگاه با اشاره به اینکه 100 درصد افراد سالم نیز به ویروس سرماخوردگی تسلیم می شوند، خاطرنشان کرد: در یک تحقیق حدود 95 درصد داوطلبانی که در بینی خود به ویروس سرماخوردگی مبتلا شده اند به این ویروس مبتلا شده اند اما همه افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شده اند. ویروس در واقع سرما نخورد و تنها حدود 75 درصد از داوطلبانی که آلوده شده بودند علائم سرماخوردگی را نشان دادند.

به گفته این استاد دانشگاه، برخی تحقیقات نشان می دهد که کاهش ایمنی بدن، مثلاً به دلیل یک بیماری مزمن یا استرس، می تواند علائم سرماخوردگی را بدتر کند، اما یک کودک سالم به راحتی می تواند در معرض یکی از حداقل 200 نوع مختلف قرار گیرد. ویروس هایی که باعث سرماخوردگی می شوند.

با تزریق واکسن آنفولانزا، حتماً آنفولانزا خواهید گرفت.

وی با اشاره به اینکه واکسن آنفولانزا و آنفولانزای خوکی از ویروس های غیرفعال یعنی مرده تهیه می شود و امکان ندارد فردی از ویروس مرده بیمار شود، افزود: اما اگر هر یک از عوارض آنفولانزا مانند مانند تب، درد، سوزش، تورم یا قرمزی در محل تزریق، بدانید که این علائم در واقع واکنش به تزریق واکسن هستند.

دریافت واکسن آنفولانزا برای بزرگسالان مهمتر از کودکان است

دکتر منیری ادامه داد: تزریق واکسن آنفولانزا به همان اندازه که برای بزرگسالان اهمیت دارد برای کودکان نیز مهم است، اکثر پزشکان تزریق سالانه واکسن آنفولانزا را از شش ماهگی تقریبا برای همه افراد از کوچک و بزرگ و برای کودکان توصیه می کنند. می توان ترجیحاً در اواخر شهریور و اوایل مهر تزریق کرد تا زمان کافی برای ایمن سازی بدن قبل از شروع کامل فصل آنفولانزا وجود داشته باشد.

در ادامه با بیان اینکه کودکان زیر پنج سال به ویژه در برابر آنفولانزا آسیب پذیر هستند، تصریح کرد: آنها در معرض خطر بالای عوارض ثانویه جدی ناشی از آنفولانزا مانند عفونت های جدی ریوی هستند.

مکمل ها علائم سرماخوردگی را کاهش می دهند

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بسیاری از مردم معتقدند مصرف مکمل ویتامین C در اولین علائم سرماخوردگی، مکیدن پاستیل روی یا روی همزمان با شروع گلودرد یا تقویت سیستم ایمنی بدن با مکمل های گیاهی همیشه موثر است. یافته‌های کمی برای حمایت از هر یک از این درمان‌ها وجود دارد و مشکل اینجاست که تحقیقات زیادی نیز وجود دارد که اثربخشی آنها را رد می‌کند، شما داروهای زیادی را در داروخانه‌ها خواهید یافت که به این مکمل‌ها متکی هستند، اما این واقعیت کاملاً شناخته شده است و تنها این واقعیت که آنها محبوب هستند به این معنی نیست که آنها مؤثر یا بی خطر هستند، بنابراین قبل از دادن هر گونه مکمل غذایی به هر شکل، با پزشک کودک خود صحبت کنید. این باعث می شود سرما زودتر از بین برود، اما همه این یافته ها هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارند.

کودکانی که به مهدکودک می روند بیشتر سرما می خورند

وی خاطرنشان کرد: در سال اول حضور در مهدکودک، کودکان در واقع بیشتر از کودکانی که در خانه می مانند، بیشتر دچار سرماخوردگی می شوند، اما بر اساس مطالعه ای که روی تعداد زیادی از کودکان انجام شد، خطر ابتلا به این بیماری زمانی که کودک ادامه دارد حضور در مهدکودک کاهش می‌یابد و بعد از گذشت یک سال از حضور در مهدکودک، احتمال سرماخوردگی این کودکان بیشتر از کودکانی که در خانه می‌مانند بیشتر نیست.

دکتر منیری با اشاره به اینکه قرار گرفتن زودهنگام با میکروب ها می تواند فواید بلندمدتی نیز داشته باشد، افزود: تحقیقات نشان می دهد کودکانی که در مهدکودک های بزرگتر به دوره پیش دبستانی رفته اند در سال های بعد تا 13 سالگی سرماخوردگی کمتری دارند. بدیهی است که به این دلیل است که بدن آنها در برابر رایج ترین ویروس های سرماخوردگی مصون بود.

نفس کشیدن تنها راه سرماخوردگی است

وی تصریح کرد: درست است که ویروس های سرماخوردگی از طریق هوا منتقل می شود، به خصوص زمانی که فرد بیمار سرفه یا عطسه می کند، اما این تنها یکی از راه هایی است که ویروس مربوطه قربانی بعدی خود را پیدا می کند.

دکتر منیری ادامه داد: ویروس ها نیز می توانند روی دست شما باشند. “اگر چیزی را لمس کنید که ویروس روی آن وجود دارد، مانند تلفن، اسباب بازی یا دست یک دوست، ویروس هایی که به دست شما می چسبند می توانند به راحتی وارد بدن شما شوند. ویروس های سرماخوردگی می توانند روی پوست یا سطوح دیگر زنده بمانند. اگر مثلاً چشم‌ها، بینی یا سایر ورودی‌های بدن خود را لمس کنید، برای مدت طولانی.

داروهای بدون نسخه برای کودکان مشکلی ندارند

وی اعتقاد نادرست را برای کاهش علائم سرماخوردگی در بسیاری از بزرگسالان ذکر کرد و افزود: بسیاری معتقدند که داروهای بدون نسخه در کاهش احتقان بینی، آبریزش بینی و سرفه به ویژه در کودکان زیر شش سال موثر است و بدون عوارض جانبی مضر اگر کودک شما زیر شش سال سن دارد، می توانید علائمی مانند تب را با استامینوفن کودکان و درمان های خانگی بی خطر کاهش دهید، اما پزشک کودک شما باید داروهای ضد احتقان را تجویز کند.

کارشناس بیماری های عفونی دانشگاه هشدار داد: داروهای بدون نسخه می تواند برای کودک شما خطرناک باشد به خصوص اگر به اشتباه بیش از دوز توصیه شده تجویز شود که در این صورت باید با پزشک کودک خود نیز مشورت کنید. علاوه بر عوارض جانبی مانند خواب آلودگی یا بی خوابی، ناراحتی معده و خارش یا کهیر، کودکان می توانند عوارض جانبی جدی مانند تاکی کاردی، تشنج و حتی مرگ را تجربه کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=126744

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.