افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
1

60 درصد ظرفیت شرکت های اقتصادی بلااستفاده است.

  • کد خبر : 435668
60 درصد ظرفیت شرکت های اقتصادی بلااستفاده است.

به گزارش بازار، صمد حسن زاده در هجدهمین جلسه دهمین دوره مجلس نمایندگان ایران در خصوص لایحه بودجه 1404 اظهار داشت: از زمانی که لایحه بودجه سال آینده منتشر شد، خانه ایران تمرکز خود را بر مرکز پژوهش ها و همکاری نزدیک با معاونت داشت. مجلس، کمیسیون‌های تخصصی، سازمان‌ها و اتاق‌های استانی، تبصره‌های اصلاحی تبصره‌های […]

به گزارش بازار، صمد حسن زاده در هجدهمین جلسه دهمین دوره مجلس نمایندگان ایران در خصوص لایحه بودجه 1404 اظهار داشت: از زمانی که لایحه بودجه سال آینده منتشر شد، خانه ایران تمرکز خود را بر مرکز پژوهش ها و همکاری نزدیک با معاونت داشت. مجلس، کمیسیون‌های تخصصی، سازمان‌ها و اتاق‌های استانی، تبصره‌های اصلاحی تبصره‌های مهم بخش خصوصی را تدوین و تجمیع و به زبان حقوقی و حقوقی تنظیم کرده‌اند. به مجلس فرستاده اند. همچنین با حضور در جلسات مجلس سعی می کرد تا حد امکان از نمایندگان آگاهی پیدا کند.

عدم ارائه سیاست تشویقی ویژه برای رشد تولید در لایحه بودجه

وی افزود: آنچه از لایحه بودجه مشخص است این است که ملاک اصلی دولت برای تنظیم بودجه شفافیت و یکپارچگی بودجه و ادغام بخش های برون بودجه ای در سند بودجه بوده است. محدودیت زمانی و محدودیت های مالی عدم اصلاحات اساسی در بودجه را قابل درک می کند. بررسی تبصره‌های لایحه بودجه حاکی از آن است که برای ارتقای ظرفیت‌های تولید صنعتی کشور هیچ گونه حمایت یا سیاست تشویقی خاصی در نظر گرفته نشده است و تبصره‌های بودجه از دو حوزه مالیاتی بر بخش تولیدی اقتصاد کشور فشار وارد می‌کند. و انتشار حجم زیادی از اوراق قرضه. به ویژه، سیاست های مالی دولت عمدتاً با تمرکز بر کاهش دامنه حمایت های مالی ایجاد می شود.

حسن زاده ادامه داد: باید توجه داشت که سال آینده با روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا ممکن است دوره بلاتکلیفی و غیرقابل پیش بینی برای اقتصاد ایران باشد و پیش بینی می شود سیاست های دولت در سال آینده بیش از گذشته تعدیل شود. حمایت از بخش تولیدی اقتصاد دولت در سال آینده نیازمند تعامل موثر با دنیا، کاهش تنش ها و همکاری های ملی و منطقه ای و مشارکت مردم و بخش خصوصی در اداره امور است و انتظار می رفت در سال آینده سند مالی دولت توجه بیشتری به بخش خصوصی و تولیدی اقتصاد خواهد داشت.

60 درصد ظرفیت شرکت های اقتصادی بلااستفاده است.

رئیس اتاق ایران یکی دیگر از موضوعات مرتبط با وضعیت فضای کسب و کار را از منظر گزارش های پایش فضای کسب و کار فصل بهار امسال و ماه شمخ مهر عنوان کرد و گفت: بر اساس گزارش پایش بهاره. ، وضعیت فضای کسب و کار کشور مشابه وضعیت فصل زمستان سال گذشته است. و ما هنوز در 6.04 هستیم و وضعیت بهبود نیافته است. میانگین ظرفیت واقعی فعالیت شرکت های اقتصادی شرکت کننده در این فصل 41 درصد بوده که نسبت به فصل زمستان کاهش داشته است. به گفته اتاق ایران فاجعه است که حدود 60 درصد از ظرفیت بنگاه های اقتصادی استفاده نشده است. این هم در شرایطی که در برنامه هفتم وعده رشد 8 درصدی داده شده بود.

وی افزود: رشد کل اقتصاد در مهرماه برای ششمین ماه متوالی سیر نزولی دارد و متأسفانه شاهد تداوم رکود در بخش تولیدی هستیم. اما خوشبختانه شامخ صنعت که در چند ماه گذشته به دلیل قطعی برق با مشکلات زیادی مواجه بود، در مهرماه بهبود یافته است. مشکلی که با توجه به مخاطرات سیاسی در منطقه و مشکلات اقتصادی ناشی از آن برای فعالان اقتصادی به وجود آمده این است که انتظارات خوش بینانه به کمترین میزان خود در 20 ماه گذشته رسیده است. به عبارتی فضای امید و خوش بینی برای بهبود وضعیت در بین فعالان اقتصادی کاهش یافته است.

زیان انباشته موسسات دولتی و خصوصی

حسن زاده افزود: نکته دیگر مربوط به واگذاری بنگاه های دولتی در قالب تولید است. مایه تاسف است که شاهد زیان های انباشته دولت و نهادهای خصوصی هستیم که سال هاست از بودجه دولت و پول ملت روزگار می گذرانند و زیان انباشته عظیمی را برای کشور به وجود آورده اند. این خسارت از بودجه کشور تامین می شود. متأسفانه شرکت هایی که قبلاً آنها و بخشی از سهام خود را در قالب فدا کرده اند حقوق صاحبان سهامبخشی را در قالب رد دیون به بانک ها یا صندوق های بازنشستگی واریز کرده اند که باعث ناهماهنگی و اختلاف شده است.

وی بیان کرد: از دولت چهاردهم و مسئولان واگذاری می خواهم در این زمینه یک طرح کارشناسی را اجرا کنند و بر اساس قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار کنند تا از این زیان انباشته جلوگیری شود و شرایط واگذاری به این صورت تنظیم شود. راهی که کسانی که مسئولیت این شرکت ها را بر عهده می گیرند بتوانند کار را انجام دهند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=435668

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.