از سال 1990، خطر ابتلا به سرطان کبد دو برابر شده است. علائم این سرطان معمولاً تا زمانی که به مراحل پیشرفته نرسد ظاهر نمی شود. با این حال، آزمایش های مکرر احتمال پیشگیری از این بیماری و میزان بقای افراد مبتلا را افزایش می دهد.
بر اساس اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، شش عامل خطر ابتلا به سرطان کبد شامل موارد زیر است:
چاقی: شایع ترین علت افزایش آنزیم های کبدی، کبد چرب است، اگرچه علت آن هنوز مشخص نیست. یکی از عوامل موثر بر این بیماری پرخوری و چاقی است. به خصوص در افرادی که چاقی شکمی دارند و سایز کمربند شکمی آنها بیش از حد طبیعی است. پزشکان هشدار می دهند که کبد چرب غیر الکلی می تواند منجر به سرطان شود. به گفته پزشکان، گرایش به مصرف مواد الکلی و شیوع چاقی در این دوران به حدی افزایش یافته است که اگر اقدامات لازم و پیشگیرانه در حال حاضر انجام نشود، ممکن است منجر به افزایش موارد جراحی در بیماران مبتلا به این بیماری شود. بیماری کبد چرب در آینده.
_ کاهش وزن: کاهش وزن و اشتها بدون رژیم غذایی با انواع بیماری ها از جمله سرطان های مختلف از جمله سرطان کبد مرتبط است. اگر بدون زحمت وزن کم می کنید و رژیم می گیرید، با پزشک خود مشورت کنید تا بیماری های مختلف را شناسایی کرده و به موقع از آنها پیشگیری کنید.
زرد شدن چشم و پوست.: این علائم زردی ممکن است نشان دهنده سرطان کبد باشد، در حالی که ممکن است نشانه سرطان پانکراس نیز باشد که باید توسط پزشک تشخیص داده شود.
هپاتیت C: ویژگی های خاصی می تواند شما را در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد قرار دهد. افراد با سابقه ویروس هپاتیت C از جمله افرادی هستند که در معرض خطر هستند. با این حال، درمان به موقع و زودهنگام هپاتیت C می تواند تا حد زیادی از بروز سرطان کبد جلوگیری کند.
عفونت هپاتیت B: اگرچه این نوع هپاتیت با هپاتیت C ارتباطی ندارد، اما می تواند باعث سرطان شود. کودکانی که در بدو تولد این واکسن هپاتیت را دریافت نمی کنند در خطر ابتلا به سرطان کبد هستند. مادر مبتلا به هپاتیت B می تواند کودک خود را در حین زایمان مبتلا کند. افرادی که با سرنگ معمولی مواد مخدر تزریق می کنند بیشتر در معرض ابتلا هستند. پرسنل شاغل در مراکز بهداشتی و افرادی که با بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن زندگی می کنند مستعد ابتلا به این بیماری هستند. واکسن هپاتیت B برای همه نوزادان تازه متولد شده و بزرگسالان پرخطر توصیه می شود. علاوه بر این، تزریق واکسن هپاتیت B مهمترین عامل پیشگیری از سرطان است که برای همه کودکان در بدو تولد و برای بزرگسالان پرخطر توصیه می شود.
نوشیدن الکل: مصرف کنندگان الکل در معرض خطر سیروز کبدی و از دست دادن بافت کبد هستند. این وضعیت می تواند منجر به سرطان کبد شود.
۲۳۳۲۳۳