افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
2

5 دلیل برای سقوط شاخص کل بورس به زیر سطح 2 میلیون واحدی

  • کد خبر : 32919
5 دلیل برای سقوط شاخص کل بورس به زیر سطح 2 میلیون واحدی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نماگر اصلی بورس اگرچه در اواسط هفته گذشته از مرز روانی دو میلیون واحدی دست برداشته بود، در دو روز پایانی هفته مجدداً افزایش یافت، اما با وجود بازگشت به هایپرکانال دو میلیون واحدی، نتوانست در آخرین هفته کامل تیرماه بازدهی مثبتی را ثبت کند. اما در پایان معاملات […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نماگر اصلی بورس اگرچه در اواسط هفته گذشته از مرز روانی دو میلیون واحدی دست برداشته بود، در دو روز پایانی هفته مجدداً افزایش یافت، اما با وجود بازگشت به هایپرکانال دو میلیون واحدی، نتوانست در آخرین هفته کامل تیرماه بازدهی مثبتی را ثبت کند. اما در پایان معاملات آخرین روز تیرماه امسال، شاخص بورس به کانال یک میلیون و 900 هزار واحدی بازگشت.

معاملات امروز بازار سهام با فشار فروش شدید در تمامی گروه ها همراه بود و بازار سهام در روزهای سه شنبه و چهارشنبه بازدهی خود را از سهامداران دریافت کرد.

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بازار در حالی غرق در صف های فروش است که هیچ فروشنده واقعی در بازار وجود ندارد و همه قیمت ها به کف رسیده است.

در جریان معاملات امروز، اتفاقات و حواشی ایجاد شده در بورس به گونه ای ادامه یافت که در نهایت امید ایجاد شده در روزهای پایانی هفته گذشته جای خود را به ناامیدی دولت داد و امروز شاهد بازگشت مقتدرانه فروشندگان به چرخه معاملات بودیم و اهالی بازار سرمایه بار دیگر با ناامیدی به رویدادها نگاه کردند.

* 5 دلیل اصلی برای سقوط بازار سهام

علی مومنی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بازار سهام اظهار کرد: در هفته های اخیر اخبار مختلفی با مضامین مختلف باعث شدت عرضه در بازار سرمایه شده است.

وی ادامه داد: انتشار صورت های مالی 12 ماهه خودروسازان، حواشی مربوط به افزایش نرخ سوخت پتروشیمی ها و گازهای صنعتی در کنار کاهش قیمت دلار و همچنین کاهش جهانی قیمت کالاها و از بین رفتن اعتماد سیاست گذاران در بورس، از مواردی بوده است که در هفته های اخیر موجب ریزش بورس شده است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: اگر افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها را از مهم ترین عوامل بورس خرد بدانیم، می توان گفت که این نرخ اکنون باعث کاهش سودآوری و گاه حتی زیان بسیاری از شرکت های پتروشیمی می شود و طبیعتا با این شرایط سرمایه گذاران خرد و کل دارایی خود را ترجیح می دهند.

مومنی با اشاره به تاثیر این مشکل بر روند حرکت بازارهای موازی تاکید کرد: این مشکل می تواند باعث کاهش عرضه و اختلال در سیستم عرضه و تقاضای ارز در سامانه ارزی و در نتیجه افزایش نرخ شود.

* بازدهی شاخص کل بورس به زیر سطح 2 میلیون واحد

در پایان معاملات روز شنبه، شاخص کل بورس افت کرد و در پایان معاملات، شاخص کل 33 هزار و 248 واحد معادل 1.65 درصد نسبت به روز کاری قبل کاهش یافت و تا سطح یک میلیون و 983 هزار و 137 واحد کاهش یافت.

شاخص کل هم وزن بورس نیز با افت 12 هزار و 602 واحدی معادل 1.77 درصد در عدد 699 هزار و 940 واحد قرار گرفت.

شاخص کل فرابورس نیز با افت 306 واحدی معادل 1.15 درصد به 26350 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فروش آزاد با افت 3174 واحدی معادل 2.43 درصد به سطح 127 هزار و 436 واحد رسید.

* افزایش خروج پول واقعی از بازار سرمایه

روز شنبه خالص تغییر از حقوقی به غیرمنقول در بورس منفی بود و 850 میلیارد تومان پول واقعی از بورس خارج شد که 12 برابر روز چهارشنبه است.

امروز شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی)، واین (بانک آینده) و وبملت (بانک ملت) بیشترین خروجی واقعی پول را داشتند. از سوی دیگر بیشترین میزان پول واقعی به پکارمان (گروه صنعتی بارز)، هکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی) و شگویا (پتروشیمی تندگویان) اختصاص یافت.

* کاهش در معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش کل معاملات سهام به 7.92 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار دوم 181 میلیارد تومان بود که 3 درصد از کل ارزش معاملات بازار در این روز را شامل می شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 34 درصدی نسبت به روز گذشته به رقم 4.346 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در 5 ماه گذشته است.

* رشد ارزش صف های فروش در بورس

در پایان معاملات امروز 98 نماد افزایش قیمت و 529 سهم با کاهش قیمت مواجه شدند.

در جریان معاملات روز شنبه، 44 نماد در صف خرید و 194 نماد با صف فروش مواجه شدند. ارزش کل صف های خرید با 10 درصد کاهش نسبت به روز کاری قبل به 304 میلیارد تومان و ارزش کل صف های فروش با افزایش 510 درصدی به 830 میلیارد تومان رسید.

تا پایان معاملات امروز، سرانه خرید افراد به 19.5 میلیون تومان و سرانه فروش آنها به 24.9 میلیون تومان رسید.

انتهای پیام/




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=32919

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.