افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
1

46 درصد از زنان و 28 درصد از مردان بالای 50 سال به پوکی استخوان مبتلا هستند / کاهش هورمون های جنسی خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.

  • کد خبر : 331257
46 درصد از زنان و 28 درصد از مردان بالای 50 سال به پوکی استخوان مبتلا هستند / کاهش هورمون های جنسی خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، پوکی استخوان این یک بیماری خاموش است که در آن استخوان ها ضعیف و شکننده می شوند. این بیماری به تدریج بدون علائم خاصی پیشرفت می کند و در صورت عدم درمان می تواند منجر به شکستگی های دردناک و ناتوانی شود. پوکی استخوان به معنای کاهش تراکم و استحکام […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، پوکی استخوان این یک بیماری خاموش است که در آن استخوان ها ضعیف و شکننده می شوند. این بیماری به تدریج بدون علائم خاصی پیشرفت می کند و در صورت عدم درمان می تواند منجر به شکستگی های دردناک و ناتوانی شود. پوکی استخوان به معنای کاهش تراکم و استحکام بافت استخوانی است. در این بیماری تعادل بین تولید سلول های استخوانی جدید و تخریب سلول های قدیمی به هم می خورد و منجر به ضعیف شدن استخوان ها می شود. به طور معمول، زنان پس از یائسگی به دلیل کاهش هورمون استروژن در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان هستند. پوکی استخوان در مردان معمولا در سنین بالاتر و به این دلیل اتفاق می افتد کاهش تستوسترون رخ می دهد

پوکی استخوان به دلایل مختلفی در افراد مختلف رخ می دهد. کاهش هورمون استروژن در زنان و تستوسترون در مردان یکی از شایع ترین علل این بیماری است. برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. کمبود کلسیم ، ویتامین دی و پروتئین های غذایی ممکن است یکی دیگر از علل این بیماری باشد. از طرفی عدم فعالیت بدنی منظم، کم تحرکی و استفاده از برخی داروها مانند کورتون در ایجاد پوکی استخوان موثر است. افرادی که از انواع بیماری ها مانند تیروئید، کلیه و روده رنج می برند، مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. مصرف الکل و سیگار از عوامل پوکی استخوان هستند.

پوکی استخوان عوارض زیادی را بر جسم و روان فرد تحمیل می کند و مشکلاتی را برای او به وجود می آورد. شایع ترین عارضه پوکی استخوان. شکستگی استخوان jw.org el شکستگی های پوکی استخوان معمولا در مچ دست، ستون فقرات و لگن اتفاق می افتد. این شکستگی ها می توانند باعث درد شدید، ناتوانی و کاهش کیفیت زندگی شوند.

راه های مختلفی برای پیشگیری از پوکی استخوان وجود دارد. مصرف غذاهای غنی از کلسیم (شیر، ماست، پنیر)، ویتامین D (ماهی چرب، زرده تخم مرغ) و پروتئین یکی از اقدامات پیشگیرانه مفید در این زمینه است. ورزش های تحمل وزن مانند پیاده روی، دویدن و وزنه برداری و تحرک بالا می توانند از این بیماری پیشگیری کنند. پرهیز از مصرف سیگار و الکل و کنترل بیماری های زمینه ای نیز در پیشگیری از پوکی استخوان موثر است.

درمان پوکی استخوان روش های محدودی دارد که می تواند برای افراد مبتلا دشوار باشد. داروهای مختلفی برای درمان پوکی استخوان وجود دارد که به افزایش تراکم استخوان و کاهش خطر شکستگی کمک می کند. تمرینات فیزیوتراپی برای تقویت عضلات و بهبود تعادل نیز تاثیرات مثبتی در درمان این بیماری دارد. در موارد شدید و ترمیم شکستگی های بزرگ امکان پذیر است عمل جراحی ارجاع داد

پوکی استخوان یک بیماری خاموش است و ممکن است تا زمانی که شکستگی رخ ندهد علائمی از خود بروز ندهد. تشخیص زودهنگام و درمان مناسب می تواند از عوارض جدی پوکی استخوان جلوگیری کند. برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان حتما با پزشک خود مشورت کنید. در خاتمه توصیه می شود به همه افراد به ویژه زنان یائسه و افراد بالای 50 سال برای بررسی تراکم استخوان خود به طور منظم به پزشک مراجعه کنید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=331257

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.