به گزارش خبرنگار مهر ، حمید رسولی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با اشاره به میانگین رشد مصرف کودهای یارانه ای در کشور گفت: میانگین مصرف کودهای یارانه ای در ابتدای سال ۱۳۹۸ حدود ۱۲۰ کیلوگرم بوده که به افزایش یافته است. 140 کیلوگرم در سال 1401 و 1402 کیلوگرم در سال 1402. 204 کیلوگرم وزن اضافه کرده است.
وی برنامه تخصیص یارانه ای کود در سال جاری را در پی توافق با سازمان برنامه و بودجه 3 میلیون تن اعلام کرد و افزود: از این میزان 2.4 میلیون تن کود آزته400 هزار تن کود فسفات و 200 هزار تن کود پتاس است
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آخرین وضعیت تامین و تهیه کودهای یارانه ای را برشمرد و گفت: از 3 میلیون تن برنامه اعلام شده، یک میلیون و 300 هزار تن یعنی 43 درصد برنامه انجام شده است. ارائه و به دست آورد.
رسولی گفت: در حال حاضر 452 هزار تن ذخیره کود استراتژیک وجود دارد. آزته، فسفات و پتاس که با توجه به اولویت استان ها واگذار می شود.
وی با توجه به سهمیه بندی ها، ذخیره در مناطق سردسیر را 160 هزار تن، در مناطق معتدل 183 هزار تن و در مناطق گرم 107 هزار تن اعلام کرد و تصریح کرد: مناطق معتدل 42 درصد سهمیه کشور را تشکیل می دهند.
مدیرکل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان اینکه در زمینه تامین کود اوره نگرانی وجود ندارد، ادامه داد: پس از ابلاغیه هیئت وزیران، تامین و توزیع کود اوره حداقل 7 هزار تن روند عادی خود را طی می کند. کود اوره روزانه حمل می شود و قرار است این مقدار به 10000 تن در روز برسد.
وی افزود: در حال حاضر تقاضا کمتر از عرضه است اما در روزهای آینده تقاضا افزایش می یابد و عرضه نیز افزایش می یابد.
رسولی در ادامه سخنان خود یادآور شد: در حوزه کود فسفات و پتاس از 600 هزار تن طرح اعلام شده 300 هزار تن به دست آمده و برای 300 هزار تن مابقی قرارداد 100 درصدی منعقد و قسمت زیادی تولید شده است و این شرکت به دنبال تسریع در تحویل محموله ها به استان ها است. .
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی میزان کد پتاس وی در این برنامه 200 هزار تن را اعلام کرد و گفت: در 5 ماه گذشته حدود 180 هزار تن کود پتاس تحویل داده شده و در حال حاضر 158 هزار تن کود در انبارهای انبار موجود است.
به گفته وی حداکثر میزان مصرف کود پتاس در 15 سال گذشته 30000 تن بوده و در حال حاضر 150000 تن از این محصول داریم.
رسولی همچنین درخواست ما برای اجرای برنامه را 17 میلیارد تومب عنوان کرد که 10 میلیارد آن مورد موافقت سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت و ادامه داد: ابلاغیه وزارتخانه مبنی بر تامین 3 میلیون تن کود پایه است. از کار ما و در صورت بازنگری در میزان سهمیه ها مشکلی در تامین کود در کشور نخواهیم داشت.
به گفته مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، بر اساس توافقنامه منعقده با سازمان برنامه و بودجه، تخصیص کود آزته بسته به الگوی کشت و کود. فسفات و پتاس بر اساس محصولات استراتژیک و اساسی است که این پروتکل باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.